Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2012

Συσσίτια από τη Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως

Σπίτι-σπίτι μοιράζουν το φαγητό...
Πρόγραμμα συσσιτίων έχει ξεκινήσει η Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως παρέχοντας φαγητό, καθημερινά, σε εκατό άτομα στην περιοχή της Μεγαλόπολης, ενώ εντός των επόμενων εβδομάδων ξεκινά διανομή συσσιτίου και στη Γορτυνία.
Τα φαγητά παρασκευάζονται από δύο εθελόντριες σε χώρο του επισκοπείου στη Μεγαλόπολη. Πρόσφατα παραχωρήθηκε χώρος εντός της πόλης, που διαμορφώθηκε κατάλληλα, απ΄όπου ξεκινά η διανομή με το αυτοκίνητο του μητροπολίτη στα χωριά της επαρχίας.
Με δηλώσεις του, σήμερα το πρωί, ο σεβασμιώτατος κ. Ιερεμίας ανέφερε ότι απαιτούνται πολλές ώρες για τη διανομή του συσσιτίου, γιατί οι άνθρωποι που σιτίζονται βρίσκονται στα χωριά, με αποτέλεσμα να πηγαίνουν σπίτι- σπίτι για να μοιράσουν το φαγητό.
Ο μητροπολίτης Γόρτυνος ευχαρίστησε τους πολίτες που στηρίζουν το φιλανθρωπικό έργο της Μητρόπολης και τόνισε ότι, «η εκκλησία, αυτή τη δύσκολη εποχή, στέκεται δίπλα στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη και δεν θα αφήσουμε να πεινάσει κανείς, είμαστε χριστιανοί και κηρύττουμε αγάπη».
Ο κ. Ιερεμίας υπογράμμισε πως υπάρχει αυξητική τάση των ανθρώπων που ζητούν τη στήριξη της τοπικής εκκλησίας και εντάσσονται στο πρόγραμμα συσσιτίου.
Επιπλέον, πρόσθεσε πως, σύντομα, η Μητρόπολη θα ξεκινήσει διανομή συσσιτίου και σε χωριά της επαρχίας Γορτυνίας, με κέντρο το Βαλτεσινίκο, όπου έχει παραχωρηθεί στη Μητρόπολη οίκημα, που αυτές τις ημέρες διαμορφώνεται και εξοπλίζεται καταλλήλως

1 σχόλιο: