Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2012

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ "ΜΕ ΑΓΑΠΑΣ";


 Tί θα πεί μ'αγαπάς; Ποιός σου είπε πώς η χριστιανική αγάπη είναι "στοργή και προδέρμ"; Και γω σ'αγαπώ. Αλλά δεν επιθυμώ να μου κλέψεις την Αλήθεια μου με λόγια. Ο πατερναλισμός είναι συγκαλυμμένο μίσος. Φίλος δε Πλάτων φιλτάτη η Αλήθεια. Αν μ'αγαπάς στάσου με σεβασμό απέναντι μου. Δεν μ'αρέσουν τα σάλια.

O κάθε άνθρωπος κρύβει μέσα του τον καθοδηγητή, τον προσηλυτιστή,τον διαφωτιστή. Σκοτώστε αυτό το τέρας μέσα σας. Τί ζητάς να επιβληθείς στον άλλο; Γιατί παίρνεις τόσο σοβαρά τον εαυτό σου; Κλείσε την πόρτα στον δασκαλάκο μέσα σου. Κλείσε τα αυτιά σε κάθε ινστρούχτορα. Ταπεινώσου ενώπιον του Θεού για να βρεις την Αλήθεια.
Ειδικά εμείς οι ιερείς και οι λαϊκοί ιεροκήρυκες. Ζητάμε οπαδούς, ζητάμε ακροατές και θεατές και ακολούθους. Αν ο λόγος σου δεν είναι πατερικός, αγιογραφικός και ταπεινός, εκκλησιαστικός, τί θέλεις και ανοίγεις το στόμα σου; Τόση ανασφάλεια πια; Τόση διάθεση για αναγνώριση; Απόστολος του Χριστού είσαι εσύ ή της καρδιάς και της κοιλίας σου; Καλύτερα γίνε ζωντανός Λόγος για να ωφελήσεις άλλους. Ακόμα μην φοβηθείς να παλιλλογήσεις φτάνει αυτό που θα πεις να είναι εκκλησιαστικό.
Το μικρόβιο του αγαπισμού, χτυπά κυρίως τους αιρετικούς. Πώς λες πώς μ αγαπάς, όταν κατά βάθος θέλεις να με κάνεις όμοιο με σένα; Όταν έχεις την αίσθηση της υπεροχής και με θεωρείς αμαρτωλό και πλανημένο; Δεν θέλω τα σάλια σου. Και γω σ αγαπώ και γω ενδιαφέρομαι για σένα, αλλά στέκομαι με σεβασμό απέναντι σου.
Για μένα αγαπάς τον Χριστό, αλλά αγαπάς πλέον τον εαυτό σου. Εγώ σε βλέπω σαν άρρωστο , εσύ όταν δεν με βλέπεις σαν πρόβατο με βλέπεις σαν ένοχο της κολάσεως. Τί αγάπη είναι αυτή; Προτιμώ χίλιες φορές έναν άθεο που ψάχνεται ειλικρινά, από σένα που έχεις τέτοια εωσφορική σιγουριά, δίχως να περιμένεις θεϊκές εγγυήσεις. Είσαι από μόνος σου μια Εκκλησία, μια Εκκλησία του εγώ, την ώρα που περιφρονείς κάθε εκκλησιαστικό σύστημα και κυρίως την Εκκλησία που ανήκω εγώ.

Πηγή: iereasanatolikisekklisias.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου