Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

ΜΑΘΗΤΕΣ-ΓΟΝΕΙΣ-ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΒΑΦΟΥΝ ΣΧΟΛΕΙΟ Α Φ Ι Λ Ο Κ Ε Ρ Δ Ω Σ



Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί βάφουν εθελοντικά το γυμνάσιο Τεγέας
Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2012, 10:39

Μια εξαιρετική πρωτοβουλία των μαθητών του γυμνασίου Τεγέας υλοποιεί η εκπαιδευτική κοινότητα του σχολείου, που εθελοντικά το καθαρίζουν και το βάφουν. Πρόκειται για ένα παλαιό κτήριο του περασμένου αιώνα, στο οποίο έχουν να γίνουν εργασίες ανακαίνισης πολλά χρόνια.



Η πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, Ευαγγελία Παπαδοπούλου, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ σημείωσε ότι το δεκαπενταμελές συμβούλιο των μαθητών ζήτησε από τον σύλλογο γονέων και τη διεύθυνση του σχολείου να συνδράμουν ώστε να καθαρίσουν και να βάψουν το κτήριο του γυμνασίου.



Έτσι, απευθύνθηκαν στη σχολική επιτροπή του Δήμου Τρίπολης, η οποία αγόρασε τα υλικά και τα χρώματα. Οι μαθητές κάθε τάξης αποφάσισαν πώς θα βάψουν την αίθουσά τους κι ακολούθησε ένας γενικός καθαρισμός του σχολείου και στοκάρισμα των τοίχων, προκειμένου να ακολουθήσει το βάψιμο.



Οι μαθητές λοιπόν εθελοντικά, μαζί με τους γονείς τους, τον διευθυντή του γυμνασίου και τους καθηγητές, που ενθουσιάστηκαν από την πρωτοβουλία των μαθητών, συγκεντρώθηκαν την Κυριακή και ξεκίνησαν το βάψιμο του σχολείου.



Η προσπάθεια εξελίσσεται με αργό ρυθμό, γιατί ο υγρός καιρός της Τρίπολης δεν βοηθά να στεγνώσουν οι φρεσκοβαμμένες αίθουσες. Το σημαντικό, όμως, είναι ότι το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας του σχολείου έχει όρεξη και κέφι να ολοκληρώσει το δύσκολο έργο, καθώς το κτήριο είχε πολλά χρόνια να βαφτεί.



Η πρωτοβουλία αυτή αξίζει να βρει μιμητές και σε άλλα σχολεία, γιατί ο κόπος που καταβάλλουν οι μαθητές για να βάψουν το γυμνάσιό τους είναι αυτό που θα τους κάνει να το σεβαστούν και να το διατηρήσουν καθαρό.

Πηγή video - φωτογραφιών: arcadiaportal.gr
Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

Το ερώτημα της Σελίδας της Σκέπης του Παππού:

Τα σχολεία των Ερυθρών (Παιδικός Σταθμός-Νηπιαγωγείο-Δημοτικό-Γυμνάσιο-Λύκειο) , τα βάφουν εθελοντικά οι μαθητές σε συνεργασία με τους Καθηγητές και τους Γονείς;;

Καλό θα ήταν να μας απαντήσουν οι Διευθυντές των ανωτέρω Σχολείων, αν έχει γίνει άραγε,κανένα Συμβούλιο των Σχολικών Επιτροπών, ώστε να εγκριθεί κάποιο χρηματικό ποσό για την Αγορά των χρωμάτων... ώστε να δοθούν στους μαθητές τα ανάλογα χρώματα, για να ασχοληθούν οι ίδιοι με τον χώρο τους..

Ας μας απαντήσουν, αν όντως έχουν προβεί σε τέτοιες κινήσεις, ή απλά, "στο μιλητό" και με  αδιαφανείς τρόπους, γίνονται κάποιες κινήσεις, χωρίς αποδείξεις, τιμολόγια, ένσημα στο ΙKA; 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου