Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

ΛΙΓΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

 
ΛΙΓΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 


Eύχομαι σε όλους όσους ετοιμάζονται να εορτάσουν την Θεία Γέννηση του Κυρίου μας, υγεία και χαρά.
Ας τιμήσουμε την Δεσποτική ημέρα των Χριστουγέννων,και να κάνουμε Χριστούγεννα με Χριστό!!!

Ας πάψουμε έστω για λίγο να καταστροφολογούμε και να ασχολούμαστε συνεχώς με την αντίπαλη πλευρά της Χαράς και του Φωτός, που είναι ο Αντί-χριστος!!


Ας κατανοήσουμε το νόημα και το θαύμα που συντελέστηκε, με την συνεργεία της Θεοτόκου που αντιπροσωπεύει η Γλυκιά μας Παναγία, από το Ανθρώπινο γένος, και του Τριαδικού μας Θεού, ώστε να ενσαρκωθεί και να καταδεχθεί να γίνει σαν εμάς, για να μας σώσει από την φθορά, και να μας ξανατοποθετήσει στο «καθ’ ομοίωσιν»..

Ο Χριστός μας είναι το Φώς!! Ο Πατέρας είναι το Φως!! (Φως ο Πατήρ, Φώς ο Λόγος, Φως και το Άγιον Πνεύμα) βροντοφωνάζει η Εκκλησία μας!!
Το μυστήριο της θείας Ευχαριστίας, είναι το Φώς!!


Αν μας ρωτήσει κάποιος: -Τι καταλάβατε μετά την Θεία Λειτουργία;;;

Tου απαντάμε: -Τα πάντα!! Είδαμε το Φώς το Αληθινό, λάβαμε Πνεύμα επουράνιο, βρήκαμε Πίστη Αληθινή , την Αδιαίρετη Αγία Τριάδα!!!

Ο Χριστός μας καλεί. Μην Τον αγνοούμε!! Μην προσπαθούμε να Τον ερμηνέψουμε μέσα από την δική μας λογική και τα δικά μας κριτήρια!!

Δεν θα Τον βρούμε στις πολυτέλειες.. Δεν θα Τον συναντήσουμε σε αίθουσες με βιολιά και κιθάρες και συνεδρίες!!

Όταν η Παναγία μας, τον έχασε στην επιστροφή για το σπίτι, μετά τον εορτασμό του Πάσχα, Τον αναζήτησε και Τον βρήκε μέσα στον Ναό (μέσα στην Εκκλησία)!!



Καλό είναι να πιστεύουμε στον Χριστό, αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό…
Πρέπει να Τον ζούμε σε καθημερινή βάση!!

Οι άνθρωποι όταν μιλάνε μεταξύ τους, κοιτάζονται στα μάτια!!
Όταν όμως μιλάνε με τον Θεό και την Παναγία Μητέρα Του, Εκείνος,
Τους κοιτάζει μέσα στην καρδιά!!

Ας μην γινόμαστε λοιπόν αρνητικοί απέναντι στον Θεό, και ας μην Του προσάπτουμε τον «Ανθρωπομορφισμό μας», ο οποίος είναι μέσα στα πάθη και την Αμαρτία!!

Δεν θα καταφέρουμε όχι μόνον να Τον προσεγγίσουμε, αλλά , θα απομακρυνθούμε ακόμα περισσότερο  από κοντά Του!! (Και φυσικά, για ακόμη μια φορά θα Τον κατηγορήσουμε και γιαυτό)


Το σπήλαιο της Βηθλεέμ, δεν ήταν τίποτα άλλο, από ένας στάβλος όπου μέσα του έκλεινε μερικά ζώα και φυσικά την δυσωδία…  

Έτσι είναι και η καρδιά μας….  Βουτηγμένη στο Σκότος, παρέχοντας θέση στα πάθη μας, όπου μέρα με την ημέρα να αυξάνουν την δυσωδία της Αμαρτίας!!

Και μέσα εκεί όμως, ο ίδιος ο Θεός, επέλεξε να γεννηθεί για να αποδείξει με αυτό το θαυμαστό Του μυστικό τρόπο, αυτό που είπε  και αργότερα… «Δεύτε πάντες προς με καγώ αναπαύσω υμάς…  Γνώτε ότι πράος είμι την καρδίαν»…

Μόνο και μόνον αυτό, σηματοδοτεί την Ιερά υποχρέωση και την Ειλικρίνεια που οφείλουμε να έχουμε απέναντι στον Θεό, αλλά και στους συνανθρώπους μας…
(Πολύ περισσότερο οι Λειτουργοί Του οι Επίσκοποι, αλλά και οι Πιστοί Ορθόδοξοι)


Και ας μην ξεχνάμε κάτι σημαντικό: Ο Χριστός μας, ΘΕΛΕΙ και ΜΠΟΡΕΙ να μας αλλάξει…  Το θέμα όμως είναι, να θέλουμε και εμείς να αλλάξουμε σε πραγματικό επίπεδο, και όχι να υπάρχει ημερομηνία λήξεως στην «αλλαγή μας» λόγω των γιορτών… Και φυσικά για το «θεαθήναι τοις ανθρώποις»..

Καλες και ευλογημένες γιορτές


24/12/2012     

Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΡΥΘΡΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ιερόν ΙΔ παρεκκλήσιον 
Άγιος Θεράπων 
Η Σκέπη του Παππού
  
         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου