Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2012

ΤΑ ΚΝΩΔΑΛΑ ΤΗΣ "ΑΓΙΟΤΗΤΑΣ".. Η ΨΕΥΤΟΑΓΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΑΓΥΡΤΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΘΡΑΥΣΗ ΣΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΑΣ

Η ΨΕΥΤΟΑΓΙΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ, ΚΑΝΕΙ ΧΡΥΣΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ

Σε μάγους, «αγίους» και ψευδοπροφήτες καταφεύγουν πλέον οι απελπισμένοι Έλληνες για να βρουν μια δουλειά. Η κρίση «ανέστησε» τους επιτήδειους που χρόνια τώρα κάνουν εμπόριο ελπίδας και γέμισε τα γραφεία τους με ανθρώπους που προσδοκούν, τώρα τις μέρες των Χριστουγέννων, ένα θαύμα που θα αλλάξει τη ζωή τους.
 

ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΗΣ ΨΕΥΤΟΑΓΙΑΣ "ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ" ΛΙΓΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΝΔΡΑ ΑΤΤΙΚΗΣ 

Εξαιτίας της ανεργίας που μαστίζει τη χώρα, δεκάδες τσαρλατάνοι καταφέρνουν με διάφορους τρόπους να απομυζούν ό,τι απέμεινε από τους ταλαίπωρους που ζητάνε απελπισμένα τη βοήθειά τους. Η περιβόητη «Αγία Αθανασία του Αιγάλεω», ο μαύρος μάγος της Κυψέλης και η περιβόητη Ελένη των δυτικών προαστίων είναι τρεις μόνο από εκείνους που υπόσχονται να λύσουν το πρόβλημα της ανεργίας με τη βοήθεια θεών και πνευμάτων.

Η δράση της «Αγίας Αθανασίας του Αιγάλεω» είναι γνωστή από τη δεκαετία του ’70. Εξαφανίστηκε τη δεκαετία του 2000, τώρα όμως, λόγω της απελπισίας του κόσμου, κάνει και πάλι χρυσές δουλειές. Όχι η ίδια βεβαίως, αλλά οι άνθρωποι γύρω της, καθώς η ηλικιωμένη δεν έχει πλέον καμία επαφή με το περιβάλλον και οι βοηθοί της απλώς την περιφέρουν ανάμεσα στους πιστούς και «ερμηνεύουν» τους ακατάληπτους ήχους που βγαίνουν από το στόμα της. Κάθε Σάββατο, πλήθος κόσμου συρρέει στο ειδικά διαμορφωμένο παρεκκλήσι της, για να την προσκυνήσει.
 

Η «Αγία Αθανασία του Αιγάλεω» κατηγορήθηκε για αρπαγές περιουσιών μέσω διαθηκών ηλικιωμένων μοναχικών ανθρώπων – κυρίως γυναικών. Πάσχοντας από δερματογραφία, χάραζε ανορθόγραφα μηνύματα στα στήθη της, τα οποία υποτίθεται ότι προέρχονταν από την Παναγία. Υποστήριζε ότι ο Θεός και η Παναγία εμφανίζονται μπροστά της και γράφουν εντολές στο στήθος της, τις οποίες οι πιστοί έπρεπε να υπακούν.
Η 86χρονη σήμερα Αθανασία Κρικέτου – Σάμαρη, όπως είναι το πλήρες όνομά της, αν και βρίσκεται καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι λόγω αλλεπάλληλων εγκεφαλικών επεισοδίων που υπέστη, συνεχίζει να δέχεται τους πιστούς οπαδούς της.
Η «Helen» των δυτικών προαστίων

Δεν είναι όμως μόνο η «Αγία Αθανασία» στην οποία καταφεύγουν οι πολίτες για να λύσουν τα οικονομικά τους προβλήματα. Δεκάδες άλλοι αυτοαποκαλούμενοι προφήτες και μάγοι καραδοκούν, ποντάροντας στην ανθρώπινη απελπισία που οδηγεί τον κόσμο στα δίχτυα τους. Επόμενος προορισμός μια γειτονιά των Αγίων Αναργύρων, όπου γίνεται ντόρος με τις ικανότητες της περίφημης Helen, μιας ηλικιωμένης που υποστηρίζει ότι μπορεί να βρει δουλειά σε οποιονδήποτε της το ζητήσει – αντί χρηματικής αμοιβής φυσικά. «Τι ψυχή έχουν άλλωστε 50 ευρώ αν εγώ μπορώ να σου φτιάξω τη ζωή σου;» λέει στον ενδιαφερόμενο πελάτη. Αν και οι πληροφορίες που δίνει βάσει των μαντικών της ικανοτήτων μόνο αξιόπιστες δεν κρίνονται, σύμφωνα με μαρτυρίες, η συγκεκριμένη κυρία έχει αυξήσει τον τζίρο της τον τελευταίο χρόνο κατά 70%!

Ο μαύρος «μάγος» της Κυψέλης

Στην Κυψέλη, οι κάτοικοι μιλούν για τον αφρικανικής καταγωγής «μάγο» που έχει την ικανότητα να δίνει λύσεις σε όλα τα προβλήματα, από επαγγελματικά μέχρι σεξουαλικά. Για αυτό ίσως τον επισκέπτονται κυρίως γυναίκες. Ο μαύρος «μάγος» όχι μόνο δηλώνει έτοιμος να βρει σε απελπισμένους δουλειά, αλλά υποστηρίζει πως μπορεί να τους κάνει πλούσιους στο άψε – σβήσε. Ο «Touray», όπως είναι το καλλιτεχνικό του ψευδώνυμο, λέει πως οι περισσότεροι πελάτες τον επισκέπτονται για να τους βοηθήσει να βρουν μια θέση στη συρρικνωμένη αγορά εργασίας.Ο «Touray», όπως είναι το καλλιτεχνικό του ψευδώνυμο ανακατεύει μια χούφτα κοχύλια μαζί με κέρματα και ζητάει από τον πελάτη να βάλει την παλάμη του πάνω σε ένα χαρτί. Μετά αρχίζει τις προσευχές από μέσα του. Αφού περιμένεις πέντε με δέκα λεπτά, σε ενημερώνει πως όλα θα πάνε καλά και πως θα βρεις δουλειά.Για πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα προτείνει και τη αγορά ενός αυτοσχέδιου κολιέ αντί 800 ευρώ. Μάλιστα κάνει και διευκολύνσεις καθώς ο πελάτης μπορεί να καταβάλει το ποσό σε δύο δόσεις.

«Bασούλα», η σύγχρονη «Αγία Αθανασία του Αιγάλεω»

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΨΕΥΤΟΑΓΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ

Κι όμως έγινε κι αυτό παρά το ότι βρισκόμαστε αισίως 2.011 χρόνια από γεννήσεως Χριστού. Η Εκκλησία υποχρεώνεται να αντιμετωπίσει την περίπτωση μιας ακόμη οραματίστριας, της Παρασκευής Πεντάκη-Ρύντεν, γνωστής και ως «Βασούλας», που ισχυρίζεται ότι έχει απευθείας επαφή με τον Χριστό και έτσι μπορεί να δίνει «έγκυρες» και «αποκλειστικές» πληροφορίες περί της Θείας θελήσεως. Μπορεί επίσης να δίνει και συμβουλές για το πώς θα πετύχουν οι ατυχείς χριστιανοί τη σωτηρία τους διάγοντες βίον ενάρετον και σύμφωνο με τα κελεύσματα της χαρισματικής κυρίας που έχει το προνόμια της απευθείας επαφής με τον Παράδεισο.

Είναι ιστορικά αποδεδειγμένο ότι σε εποχές δύσκολες και τραγικές όπως αυτή που περνάμε πολλαπλασιάζονται οι εμφανίσεις διάφορων σωτήρων ή «θαυμάτων» που αποδεικνύουν πόσο κοντά βρισκόμαστε στη Δευτέρα Παρουσία. Τσαρλατάνοι, μέντιουμ, καφετζούδες, θρησκόληπτοι που επιμένουν πως είδαν αυτοπροσώπως το Θεό έρχονται και παρέρχονται δημιουργώντας αναστατώσεις, ψαρεύοντας στα θολά νερά ενός κόσμου μουδιασμένου από τα κακά που συμβαίνουν γύρω του.

Έτσι έγινε και στην ταραγμένη δεκαετία του ’40 που αναστατώθηκε η Αθήνα από τις φήμες για εμφάνιση της μορφής της Παναγίας στα τζάμια των βιτρίνων πολλών καταστημάτων στους κεντρικούς δρόμους.

Πρόσφατη είναι και η υπερπεντηκονταετής δράση της γνωστής Αθανασίας Κρικέτου, της «Αγίας του Αιγάλεω». Από τη δεκαετία του ’50 εκμεταλλευόμενη μια σπάνια περίπτωση δερματογραφισμού ισχυριζόταν πως τα σημεία στο στήθος της ήταν θεία ραβασάκια, σημάδια του Θεού. Η «Αγία του Αιγάλεω» απασχόλησε κατά καιρούς την ελληνική κοινή γνώμη με τα «θαύματά», τις… αγαθοεργίες της αλλά και την τεράστια περιουσία που απέκτησε με ιδρύματα, κτήματα κ.λπ. στο Αιγάλεω, τους Λιβανάτες και αλλού. Και βεβαίως απασχόλησε και την ελληνική Δικαιοσύνη με δίκες που συνήθως κατέληγαν στο τέλος να είναι απαλλακτικές για την «Αγία».

Αυτή τη φορά έχουμε την κυρία «Βασούλα». Μια κατάξανθη ελληνορθόδοξη γεννημένη στην Αίγυπτο που έχει ιδρύσει και την οργάνωση «Αληθινή εν Θεώ ζωή». Και υποστηρίζει πως από το 1985 όταν ζούσε στο Μπανγκλαντές πήρε το θεϊκό μήνυμα: «Ο Θεός με πλησίασε με τον πιο παράδοξο τρόπο, για να με χρησιμοποιήσει ως όργανό Του και να με επιφορτίσει με τα μηνύματά του για ολόκληρη την ανθρωπότητα». Με όλα αυτά η «Βασούλα» κατάφερε να χωθεί σε εκκλησιαστικούς κύκλους σ’ όλο τον κόσμο, ορθόδοξους, αγγλικανούς, προτεστάντες, όλα τα δόγματα. Μέχρι που άρχισαν οι επίσημες εκκλησιαστικές καταδίκες. Τελικά σε τούτο το μάταιο κόσμο κάποια πράγματα που φαντάζουν τόσο μακρινά είναι τελικά πολύ κοντινά…
ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ
Ἀνακοινωθέν

Περί τῆς Βασιλικῆς Παρασκευῆς

Πεντάκη – Ρύντεν (Βασούλας)


(16.03.2011).
Ἡ Ὀρθόδοξος Ἐκκλησία, ἀκολουθοῦσα ἀπαρεγκλίτως τό λαμπρόν ὑπόδειγμα καί τήν διδαχήν τῶν Ἁγίων Ἀποστόλων, τήν διδασκαλίαν τῶν ἐχόντων τήν ἐξ αὐτῶν Διαδοχήν Πατέρων τῆς Ἐκκλησίας καί τάς θεοπνεύστους Ἀποφάσεις τῶν Οἰκουμενικῶν Συνόδων, διαφυλάττει ὡς πολύτιμον μαργαρίτην τήν πίστιν τῆς Μιᾶς, Ἁγίας, Καθολικῆς καί Ἀποστολικῆς Ἐκκλησίας, τήν ὁποίαν βιώνει τό χριστεπώνυμον πλήρωμα αὐτῆς διά μέσου τῆς συμμετοχῆς εἰς τήν μυστηριακήν καί τήν καθόλου πνευματικήν ζωήν τοῦ θεοϊδρύτου ἐκκλησιαστικοῦ σώματος.

Οὕτως, ἡ οἱαδήποτε τάσις αὐτοσχεδιασμοῦ καί κίνησις, προσωπική ἤ συλλογική, περιφρονήσεως ἤ ἀθετήσεως τῶν δογμάτων τῆς πίστεως τῶν Ὀρθοδόξων χριστιανῶν καί τῆς ἐν Χριστῷ ζωῆς ἐντός τῆς Ἐκκλησίας ὡς μόνης ὁδοῦ διά τήν σωτηρίαν τῶν ψυχῶν ἡμῶν, πολλῷ δέ μᾶλλον τῆς αὐτοανακηρύξεως προσώπων ὡς «δῆθεν χαρισματικῶν», ἀπεδοκιμάσθη πάντοτε ὡς ἀπαράδεκτος καινοτομία.

Ὑπό τό πνεῦμα τοῦτο, καί διά τήν ὀφειλετικήν προστασίαν τοῦ μέν εὐσεβοῦς ὀρθοδόξου πληρώματος ἐξ ἐπικινδύνων πνευματικῶν συγχύσεων, τῶν δέ μή γνωριζόντων καλῶς τά πράγματα ἐκ τοῦ ἐλλοχεύοντος κινδύνου τῆς πλάνης, ἀποδοκιμάζονται ὑπό τῆς Μητρός Ἐκκλησίας αἱ ὑπό τῆς Βασιλικῆς Παρασκευῆς Πεντάκη - Ρύντεν, εὐρύτερον γνωστῆς ὡς «Βασούλας», καί τῆς ὑπ᾿ αὐτῆς ἱδρυθείσης ὀργανώσεως ὑπό τόν τίτλον «Ἀληθινή ἐν Θεῷ ζωή» ἀκρίτως καί ἐπιπολαίως εἰσαγόμεναι διδασκαλίαι περί τῶν δῆθεν «ἀπ᾿ εὐθείας διαλόγων της μετά τοῦ Ἱδρυτοῦ τῆς Ἐκκλησίας Κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ» καί τῆς κατακτήσεως ὑπ᾿ αὐτῆς τε καί τῶν ὀπαδῶν της τῆς «ἀληθινῆς ἐν Θεῷ ζωῆς», αἱ ὁποῖαι παρεκκλίνουν αὐθαιρέτως τῆς θεοσδότου διδασκαλίας τῆς Ἐκκλησίας, ἀλλά καί σκανδαλίζουν τό ὀρθόδοξον φρόνημα τῶν εὐλαβῶν πιστῶν.

Ὅθεν, καλοῦμεν τούς εἰσηγητάς τῶν ἀπαραδέκτων αὐτῶν καινοτομιῶν καί τούς ἐμμένοντας εἰς αὐτάς ὑποστηρικτάς των, οἱ ὁποῖοι τούτου ἕνεκα δέν γίνονται δεκτοί εἰς ἐκκλησιαστικήν κοινωνίαν, ὄχι μόνον νά μή παρεμβαίνουν εἰς τό ποιμαντικόν ἔργον τῶν κατά τόπους Ἱερῶν Μητροπόλεων, ἀλλά καί νά ἀποκηρύξουν τάς καινοφανεῖς διδασκαλίας των, ὥστε νά προληφθοῦν αἱ ὑπό τῶν Ἱερῶν Κανόνων προβλεπόμεναι κυρώσεις.

Ἐκφράζομεν, τέλος, τήν βαθεῖαν λύπην τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου ἐκ τῆς ἐνεργείας ἐνίων - ἐλαχίστων, εὐτυχῶς κληρικῶν τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας νά παρευρίσκωνται εἰς ὁμιλίας τῆς εἰρημένης «Βασούλας» καί νά παρέχουν εἰς αὐτήν «πιστοποιητικά Ὀρθοδοξίας».

Ἐν τοῖς Πατριαρχείοις, τῇ 16ῃ Μαρτίου 2011

Ἐκ τῆς Ἀρχιγραμματείας τῆς Ἁγίας καί Ἱερᾶς Συνόδου ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ: 
ABAΒΑΟΥ - ΠΑΠΑΠΑΟΥ!!!!!!!!!!!!! (ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου