Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

ΜΕΓΑΛΟΣΧΗΜΙΑ ΚΑΙ ΕΝΘΡΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΛΕΜΟΝΙΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ελευσίνος κ. Δωρόθεος

Την Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013 τελέσθηκε σύμφωνα με την Εκκλησιαστική Τάξη και Παράδοση, η εις Μεγαλόσχημο Μοναχή κουρά και η Ενθρόνιση της νέας Ηγουμένης της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Λεμονίων Σαλαμίνος, Παχωμίας μοναχής.

Μετά την Ακολουθία του Εσπερινού ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ελευσίνος κ. Δωρόθεος τη εντολή και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Βαρθολομαίου τέλεσε την κουρά και ενθρόνιση της Ηγουμένης Παχωμίας εν μέσω πλήθους Ιερέων και Μοναχών καθώς και ευλαβών προσκηνυτών της Ιεράς Μονής.

Παρέστη συμπροσευχόμενος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χριστιανουπόλεως κ. Προκόπιος.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ελευσίνος κ. Δωρόθεος μετά την υποδειγματική τέλεση των ανωτέρω Ακολουθιών, απηύθυνε εκ καρδίας λόγους πνευματικούς, μεστούς θεολογικών περιεχομένων προς την νέα Ηγουμένη, εξαίροντας το μαρτύριο της συνειδήσεως που πρέπει να χαρακτηρίζει κάθε μοναχό.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η παρουσία τεσσάρων Ηγουμένων μετά των συνοδειών τους από τις γυναικείες Ι. Μονές: Οσίου Μελετίου Κιθαιρώνος, Αγίου Ιεροθέου Μεγάρων, Αγ. Είρήνης Χρυσοβαλάντου Ευβοίας και Αγίας Ματρώνης Ύδρας, καθώς και η παρουσία του Ηγουμένου της Ι. Μονής Αγίας Παρασκευής Μαζίου Μεγάρων π. Χρυσοστόμου.

Την νέα Μεγαλόσχημο Μοναχή ανεδέχθησαν κατά την κουρά οι Ηγούμενες των Ιερών Μονών Οσίου Μελετίου Γερόντισσα Βερονίκη και Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Γερόντισσα Χρυσοβαλάντη.

Στο τέλος και κατά την διάρκεια των ευχών προς τη νέα Καθηγουμένη, παρετέθη κέρασμα σε όλους τους προσελθόντες καθώς και μικρό αναμνηστικό.


Πηγή : romfea.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου