Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΟΙΝΟΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Περίοδος Καταρτισμού Ενοριακού Καταλόγου από 15-5-2013 έως και 15-8-2013




ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ
ΟΙΝΟΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Περίοδος Καταρτισμού Ενοριακού Καταλόγου από 15-5-2013 έως και 15-8-2013

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΝΟΡΙΤΩΝ- ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΩΝ


ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ!


Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την κατάσταση που επικρατεί στον ενοριακό σας Ναό, ώστε να είστε υπεύθυνα ενημερωμένοι και να ενεργοποιήσετε τις απαραίτητες εκείνες δυνάμεις για την στήριξή του και την ύπαρξή του για τις επερχόμενες γενιές.
Όλοι έναντι του Θεού είμαστε ίσοι, όλοι έχουμε τα ίδια δικαιώματα αλλά και τις ίδιες υποχρεώσεις.
Σήμερα στην διοίκηση του Ναού δεν υπάρχουν τα πρόσωπα εκείνα που θα έπρεπε ,για να λειτουργήσει ένας τέτοιος οργανισμός νόμιμα και να αποφέρει αποτελεσματικούς καρπούς διακονίας στον συνάνθρωπο και ενορίτη μας (Επίτροποι, Ιεροψάλτης, Νεωκόρος) , με αποτέλεσμα όλα τα ανωτέρω διακονήματα να επιβαρύνουν τον Εφημέριο.


Χρέος όλων όσων επιθυμούμε να βλέπουμε την πόρτα του Ναού μας ανοικτή τουλάχιστον κατά τις ημέρες που βρισκόμαστε στο μικρό χωριό μας, Κυριακές, Χριστούγεννα, Πάσχα, μεγάλες εορτές είναι η συμπαράστασή μας προς εκείνους όπου έχουν αναλάβει εξ ολοκλήρου και εξ ονόματός μας την λειτουργία του ενοριακού Ναού και των ιδρυμάτων αυτού αποφέροντας τους όποιους καρπούς στην μικρή τοπική κοινωνία μας.
ΔΕΝ υπάρχει σήμερα εκτός του εφημέριου, διορισμένος ιεροψάλτης ο οποίος ΝΑ λαμβάνει ως αντιμισθία ικανό ποσό χρημάτων μετά των απαραιτήτων νομίμων ενσήμων του Ι.Κ.Α.
Επιπλέον η διακοπή των εργασιών στήριξης και αναστήλωσης του Ι. Ναού με αποτέλεσμα την αναμενόμενη επικινδυνότητα όπου μπορεί ο χρόνος και τα απρόβλεπτα διαρκώς μεγεθυνόμενα καιρικά φαινόμενα να επιφέρουν σε ένα μνημείο όπως ο Ναός μας, ο οποίος έχει κλείσει ήδη ένα ιωβηλαίο (100 χρόνια ζωής) 1906-2006, πρέπει να ανησυχούν βαθύτατα όλους μας.
Ο καθένας μας μπορεί ιδιωτικά να προσφέρει ευκαιριακά στο Ναό του κατά τις ημέρες που ως επισκέπτης έρχεται κάνοντας διάφορες υποδείξεις και κριτικές και έχοντας εύκολες ευκαιριακές λύσεις, όμως ο Ναός και η ενορία μας καλείται να λειτουργεί με μόνιμο προσωπικό προσφοράς και διακονίας κατά την διάρκεια όλου του χρόνου και ιδιαίτερα τις ημέρες όπου τον έχουμε ανάγκη, Κυριακές, Χριστούγεννα, Πάσχα και μάλιστα στις προσωπικές μας στιγμές χαράς ή πένθους όπου έχουμε την απαίτηση να εξυπηρετηθούμε, Γάμος, Βάπτιση, Μνημόσυνα, Κηδείες, Ευχέλαιο, Αγιασμός και κάθε άλλη ενοριακή μυστηριακή εκδήλωση όπου μας αφορά προσωπικά, οικογενειακά, κοινωνικά.
Δυνατότητα στήριξης των έργων του Ναού έχουμε όλοι μας μικροί και μεγάλοι αρκεί να έχουμε την μοναδική προϋπόθεση προσφοράς: ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ.


Μόνον έχοντας αυτή την αρετή μπορούμε να προσφέρουμε την διακονία μας στον συνάνθρωπο εντός των ενοριακών δράσεων του Ναού μας. Λίγα λεπτά της ώρας αρκούν για να μάθουμε πολύ περισσότερα για τις δομές και λειτουργίες του ενοριακού συστήματος αρκεί αυτά τα λεπτά να τα θυσιάζουμε συχνά και όχι μια φορά το χρόνο. Λίγα λεπτά του ευρώ αρκούν για να έχουμε τα κατάλληλα πρόσωπα για την λειτουργία του Ναού όλο το χρόνο αλλά και για να συνεχιστούν τα έργα στηρίξεως και αναστηλώσεως του ιστορικού Ναού μας αρκεί να δίνονται με συνέπεια και ιλαρότητα από το υστέρημά μας.


Παρακαλούμε λοιπόν, για να συνεχίσουμε την λειτουργία του ενοριακού Ναού μας με βάση τα ανωτέρω, να έχουμε την αμέριστη ενεργοποίηση όλων μας για την συμμετοχή μας στη Ζωή και Δράση του ενοριακού έργου της τοπικής εκκλησίας μας.
Για όποιον ήθελε φιλοτιμηθεί να αναλάβει δράση και πρωτοβουλία, ο εφημέριός μας είναι στη διάθεσή σας για κάθε ανάγκη, υποστήριξη, συνεργασία, πληροφορία ή και βοήθεια ώστε να γίνει πραγματικότητα το Όνειρο όλων μας, η συνέχιση της λειτουργίας του Ναού και των ιδρυμάτων του καθώς και των παρεκκλησίων του ανά τους Συλλόγους της Τοπικής Κοινωνίας μας.
Ιδιαίτερα τώρα όπου διενεργείται ενοριακή απογραφή των ενοριτών του χωριού μας, εκκαλούμεθα όλοι να ενεργοποιήσουμε με την έγγραφη αίτησή μας το δικαίωμα να ζητούμε από την ενορία μας , κάθε βεβαίωση ή πιστοποιητικό που αφορά στην συμμέτοχη στα Ιερά μυστήρια του ναού μας, και αυτήν την δυνατότητα την αποκτά κανείς μόνο με την έγγραφη αίτησή του κατά την διενέργεια καταρτισμού του Ενοριακού Καταλόγου της ενορίας μας, που συμβαίνει μόνο κάθε τέσσερα χρόνια (τελευταία φορά ήταν το 2009), συμφώνως προς το άρθρον 7, παρ.1β`του υπ`αριθμ.8/1979 Κανονισμού «Περί Ιερών Ναών και Ενοριών» με αποτέλεσμα όταν ζητούμε την έκδοση τέτοιων πιστοποιητικών να μην υπάρχει το όνομα μας στον Ενοριακό Κατάλογο και κατά συνέπεια να μην μπορεί ο εφημέριος να σας εξυπηρετήσει, και να προκαλείται σύγχυση.


Αυτήν την υποχρέωση την έχουμε όλοι μας, από 18 ετών και πάνω ο καθένας μας ξεχωριστά, ενώ δια τα ανήλικα τέκνα την υποχρέωση έχουν οι γονείς. Επίσης φέτος είναι και η χρόνια για την αλλαγή της περιόδου διακονίας των εκκλησιαστικών Επίτροπων και του Ενοριακού Ταμείου Έργων Φιλαδελφείας και του διορισμού οκτώ (8) νέων προσώπων εις αυτές με θητεία, δια την νέα τριετία, από 1/1/2014 έως και 31/12/2016.


Ας είναι δε, σε όλους μας γνωστόν, ότι η απογραφή της Πολιτείας κατά το έτος 2011, έχει καταγράψει μόνον 494 άτομα πληθυσμό (Λεύκα 27) + (Πουρνάρι 91) + (Οινόη 376) = 494 εν συνόλω. ΦΕΚ.630/20-3-2013/Β.


Τέλος, ειρήσθω και τούτο, ότι ο ρόλος των Ενοριακών Κατάλογων διαφαίνεται, κατά τα προσεχή έτη, ιδιαίτερα σημαντικός εις την ζωήν και την ύπαρξη των Ενοριών, δια τούτο και πρέπει ούτοι να παρουσιάζουν την πραγματική κατάσταση των Ενοριτών, ως αναφέρει αυτολεξεί η υπ΄ αριθμ. 307/19-3-2013 Εγκύκλιος του Μητροπολιτικού Συμβούλιου της καθ΄ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.
Με ελπίδα την ευαισθητοποίηση όλων
Καθώς και με ανυπόκριτη Αγάπη Εν τω ονόματι του Χριστού


Δια το Εκκλ/κόν Συμβούλιο



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου