Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΕΚΚΛΗΣΗ ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΥΠΕΡ ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ

Ο Παναγιωτατος Πατριάρχης κκ Ειρηναίος στο κελί ύστερα από εννέα έτη άδικης καταδίκης Του
 
 

ΚΟΥΡΑΓΙΟ, ΑΓΙΕ ΓΕΡΟΝΤΑ, 
ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΕ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΕ ΠΑΤΡΙΑΡΧΑ.....
ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΕ ΜΑΣ ΔΙΔΑΣΚΕΤΕ.....

...ΜΕ ΤΗΝ ΙΩΒΕΙΟ ΥΠΟΜΟΝΗ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΕ...

ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΔΙΚΙΑ ........



_________Από καιρό τώρα ηθέλαμε να αναφερθούμε στον Μάρτυρα Πατριάρχη των Ιεροσολύμων και πανσεβάσμιο εκκλησιαστικό Άνδρα κ.κ. ΕΙΡΗΝΑΙΟ, Τον Οποίον αφ ενός μεν η κακία μερικών εκκλησιαστικών παραγόντων και αφ΄ετέρου η αδιαφορία των κατά τόπους Προκαθημενων της Ορθοδοξίας κρατάει σιδεροδέσμιο μέσα στο κελλί Του εκεί κάτω στα Ιεροσόλυμα!

_________Είναι στο κελλί του και έχει να εξέλθει εξ αυτού επτά τόσα χρόνια......! Ούτε γιατρό μπορεί να επισκεφθή, ούτε σε μικροβιολογικές ή άλλες εργαστηριακές εξετάσεις μπορεί να υποβληθή! Τον έχουν κλειδαμπαρωμένο εκεί μέσα στο διαμέρισμα-κελλί Του!

_________Οι παράγοντες των Ιεροσολύμων διαδίδουν urbi et orbi, παντού, ότι ο Μάρτυρας Πατριάρχης ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΟΣ! Ήλθε όμως η συνέντευξη και το Video της δημοσιογράφου κυρίας Μαρίας Γιαχνάκη (βλ.www.agioritikovima.gr/arthra/11089-ta-kagkela‎) και απέδειξε το ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΜΑ!

Ναι, ο Πατριάρχης κ. Ειρηναίος είναι όντως φυλακισμένος! Είναι φυλακισμένος στο κελλί του, όπου τον έχουν έγκλειστο οι Αρχιερείς και τα λοιπά Μέλη της Αγιοταφικής Αδελφότητος, ΧΩΡΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ!

__________Αυτό που μας ενοχλεί ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ τοσο η στάση των εκκλησιαστικών Παραγόντων των Ιεροσολύμων, όσο η ΣΙΩΠΗ, η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ και η ΑΔΡΑΝΕΙΑ όλων των Προκαθημένων των Ορθοδόξων Πατριαρχείων και των Αυτοκεφάλων Εκκλησιών. Με το πρόσχημα, ότι οι Ιεροί Κανόνες δεν επιτρέπουν την επέμβαση μιάς τοπικής Εκκλησίας στα εσωτερικά ζητήματα μιάς άλλης Τοπικής Εκκλησίας -δυστυχώς- καθίστανται συνυπεύθυνοι καί άρα συνένοχοι στο μεγάλο αυτό έγκλημα, που συντελείται στους Αγίους Τόπους!

_________Εκεί κάτω ένας Αδελφός μας πάσχει και υποφέρει χωρίς αιτία! Όλες οι κατά καιρούς κατ΄Αυτού εκτοξευθείσες κατηγορίες έχουν ήδη πέσει στο κενό. Όλα τα Δικαστήρια, ακόμη και αυτά του Ισραήλ, Τον έχουν απαλλάξει από κάθε κατηγορία! Και όμως ο Πατριάρχης παραμένει καθηρημένος καί κατάκλειστος σέ μια "ειρκτή¨, σε μια φυλακή! Το φαγητό Του το προσφέρουν μερικοί φιλάνθρωποι χριστιανοί των Ιεροσολύμων, το παραλαμβάνει δε με ένα καλάθι, όπως οι ασκητές στα Καρούλια του Αγίου Όρους. Αλλά ο Μακαριώτατος Πατριάρχης κ. Ειρηναίος ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ασκητής στα Καρούλια! Υπήρξε Κορυφή της Εκκλησίας των Ιεροσολύμων. Δικαιούται, λοιπόν, να έχει ένα πιάτο φαγητού κάθε μέρα, όπως επίσης καί μια ανθρώπινη προστασία και παρηγοριά!

__________Παρακαλούμε αδελφικά τον νυν Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο να ξανασκεφθή το ζήτημα. Ο εγκλεισμός ενός Πατριάρχου και η απομόνωσή Του από τόν υπόλοιπο κόσμο αποτελεί μελανό σημάδι στην ιστορία του παλαίφατου Πατριαρχείου των Ιεροσολύμων!

__________Με το σημείωμά μας αυτό απευθύνουμε ευλαβική έκκληση τόσο στον Παναγιώτατο Οικουμενικό μας Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, όσο και πρός όλους ανεξαιρέτως τους Προκαθημένους της ανά τον κόσμο Ορθοδόξου Εκκλησίας να ασχοληθούν επισταμένως με τον αδίκως φυλακισμένο Πατριάρχη κ. Ειρηναίο και να Του αποδώσουν αυτό που δικαιούται, δηλ. το δικαίωμα της ελευθέρας εισόδου και εξόδου από τό κελλί του. Αν δεν το πράξουν, θα είναι υπόλογοι ενώπιον του Δικαιοκρίτου Κριτού!

_________Στίς 15 Σεπτεμβρίου 2013 ο Μακαριώτατος κ. Ειρηναίος συνεπλήρωσε εννέα (9) χρόνια εγκλεισμού του στο διαμέρισμα-κελλί του! Φθάνει πιά! Ο Κύριος ας μας ελεήσει!

Αίγιον, 2 Δεκεμβρίου 2013

+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου