Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ -"ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ" (ΟΙ ΑΙΡΕΤΙΚΕΣ "ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ" ΠΟΥ ΔΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ)

 



ΟΙ "ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ" ΠΟΥ ΔΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ


1) Η Παπική «εκκλησία» (και η Ουνιτική)



Όπως είναι γνωστό, η δυτική Εκκλησία αποσχίστηκε από τη Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία του Χριστού, επίσημα το 1054 μ.Χ. και, χρόνο με το χρόνο, εξελίχτηκε σε παπική Εκκλησία με το «πρωτείο» και το «αλάθητο» του Πάπα. Η ιστορία αναφέρει ότι παλαιοί πάπες, με όσα δίδαξαν και έπραξαν διέψευσαν το αλάθητο, π.χ. ο Πάπας Ονώριος ο Α΄ αναθεματίσθη όχι μόνο από Οικουμενική Σύνοδο, αλλά αναθεματίσθη και υπό των διαδόχων του ως αιρετικός.
Και σαν να μην έφθαναν οι δύο αυτές κακοδοξίες, προστέθηκαν και άλλες πολλές, οι οποίες την αποξένωσαν από το γνήσιο πνεύμα της Εκκλησίας του Χριστού. Και αυτές είναι: το Filioque, (δηλ. ότι η εκπόρευση του Αγίου Πνεύματος γίνεται και εκ του Υιού, καινοτομία των παπικών), ο παποκαισαρισμός, (σήμερα ο Πάπας έχει έδρα το κράτος του Βατικανού, με έκταση μέσα στη καρδιά της Ρώμης, 440 στρέμματα, 1.000 κατοίκους, διαθέτει κτίρια με 11.000 δωμάτια, το Βατικανό έχει δική του σημαία, αστυνομία, υπηρεσίες, κ.λ.π. αδιαφορώντας για τον ζ΄ κανόνα της Δ΄ Οικουμενικής Συνόδου, ο οποίος αναθεματίζει τους κληρικούς με κοσμική εξουσία), το Βάπτισμα, που το τελούν με το ράντισμα και όχι με κατάδυση στο νερό. Ακόμη, η Θεία Κοινωνία καθώς δεν μεταδίδουν στους πιστούς Αίμα Χριστού παρά μόνο Σώμα. Το ευχέλαιο, που το τελούν μία φορά, πριν πεθάνει ο άρρωστος. Και άλλα... Τόσα ώστε ο Μάρκος ο Ευγενικός να διακηρύττει: «Ου μόνον εισί οι λατίνοι σχισματικοί αλλά και αιρετικοί». Τέλος, για να υποτάξει βαθμηδόν την Ορθόδοξη Εκκλησία του Χριστού στις κακοδοξίες της, δημιούργησε το δούρειο ίππο που λέγεται Ουνία, με την οποία παρασύρει ανύποπτους χριστιανούς Ορθοδόξους στη δική του «εκκλησία».

 


2) «Εκκλησία» των διαμαρτυρομένων


Η «εκκλησία» αυτή προήλθε από την παπική. Πως προήλθε; Από αγανάκτηση επιφανών ιερέων και θεολόγων καθηγητών Πανεπιστημίου κατά του Πάπα, που πωλούσε συγχωροχάρτια με εντεταλμένους μοναχούς. Πρώτος αντέδρασε στο εμπόριο αυτό ο Λούθηρος (1517), ιερέας και καθηγητής του Πανεπιστημίου της Βυττεμβέργης. Και κάλεσε τους χριστιανούς σε μεταρρύθμιση. Ο Πάπας Λέων ο 10ος τον αφόρισε, αλλά ο Λούθηρος παίρνοντας στα χέρια του τον αφορισμό τον πέταξε στη φωτιά λέγοντας προς τον Πάπα: «Γιατί κατέστρεψες την αλήθεια του Θεού;». Δεύτερος αντέδρασε ο Ζβίγλιος (1484-1531), ιερέας στο μητροπολιτικό ναό της Ζυρίχης και στη συνέχεια ο Καλβίνος (1509-1564).
Δυστυχώς όμως οι «Διαμαρτυρόμενοι», που δικαιολογημένα διαμαρτυρήθηκαν κατά του Πάπα, αντί να επιστρέψουν στη Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία του Χριστού μας, δημιούργησαν δική τους εκκλησία και, προς αντίδραση προς την παπική, απέρριψαν τα πάντα από την Ιερά Παράδοση και διατηρούν μόνο την Αγία Γραφή. Τίποτε περισσότερο. Η «εκκλησία των διαμαρτυρομένων» απέρριψε την Ιερά Παράδοση, την Ιερωσύνη, τα Μυστήρια, ακόμα και τις εορτές. Και το χειρότερο, ύστερα από τον Λούθηρο, τον Ζβίγλιο και τον Καλβίνο, άρχισαν οι διαμαρτυρόμενοι ή προτεστάντες όπως ονομάζονται και σήμερα, ο ένας μετά τον άλλον να δημιουργεί την δική του «εκκλησία», όπως την σκεπτόταν ο ίδιος. Έτσι έχουμε πολλές προτεσταντικές «εκκλησίες» δηλαδή ακόμα αρκετές νέες αιρέσεις.


 


3) «Εκκλησία» του Θεού της Πεντηκοστής


Αυτήν την «εκκλησία» την ίδρυσε ο Αμερικανός Αμβρόσιος Τόμπλισον το 1907, όπως λέει ύστερα από το «φωτισμό» του Αγίου Πνεύματος πάνω σε ένα λόφο του Κλίβελαντ. Και τι παραδέχεται η «εκκλησία» αυτή; Σχεδόν τίποτε. Βαπτίζονται, λέει, οι πιστοί της στο Άγιο Πνεύμα. Πιστεύει στη χιλιετή βασιλεία του Χριστού στη γη, όπως πιστεύουν και οι «Μάρτυρες του Ιεχωβά». Δεν έχει Ιεροσύνη, ούτε Μυστήρια, ούτε εορτές, απορρίπτουν την Ιερά παράδοση και παραδέχονται μόνο την Αγία γραφή. Και πιστεύουν το παράδοξο ότι μόνο η δική τους «εκκλησία» είναι γνήσια και πραγματική!!!

 


4) Αποστολική «εκκλησία» της Πεντηκοστής


Την εκκλησία αυτή ίδρυσε το 1917 στο Λος Άντζελες της Αμερικής ο Κάρολος Σεϋμούρ και στην Ελλάδα το 1938 ο Χαράλαμπος Μάμαλης. Και οι οπαδοί της «εκκλησίας» αυτής «βαπτίζονται» στο Άγιο Πνεύμα και ύστερα δέχονται το χάρισμα της «γλωσσολαλίας». Πιστεύει και αυτή η «εκκλησία» στη χιλιετή βασιλεία του Χριστού πάνω στη γη. Απορρίπτει την Ιερά παράδοση, την Ιεροσύνη, τις εορτές των Αγίων, και φυσικά πιστεύουν ότι μόνο η δική τους «εκκλησία» γνήσια και πραγματική.

 


5) Ελευθέρα Αποστολική «εκκλησία» της Πεντηκοστής


Να και ένας Έλληνας που ίδρυσε κι αυτός «εκκλησία» και αυτός είναι ο Λεωνίδας Φέγγος, ιατρός καρδιολόγος. Αυτός είναι ο αρχηγός της εκκλησίας αυτής και την ίδρυσε το 1965. Είναι σύγχρονη «εκκλησία»!
Η διδασκαλία της; Η ίδια σχεδόν με τις προηγούμενες. Βάπτισμα με το «Άγιο Πνεύμα», γλωσολαλία, χιλιετής βασιλεία του Χριστού πάνω στη γη. Απορρίπτει την Ιερά παράδοση, την Ιεροσύνη, και συνεπώς τα Μυστήρια. Δεν τιμά τους Αγίους, ούτε την Παναγία. Τέλος δέχεται ότι η «εκκλησία» του είναι η μόνη γνήσια Εκκλησία, ενώ όλες οι άλλες απομακρύνθηκαν από το ορθό πνεύμα της Αγίας Γραφής!

 


6) «Εκκλησία» των Αντβεντιστών της εβδόμης ημέρας


Την εκκλησία αυτή ίδρυσε ο Αμερικανός γαιοκτηματίας Γουλιέλμος Μύλλερ. Η διδασκαλία της είναι όμοια με εκείνη των «Μαρτύρων του Ιεχωβά» του Χιλιασμού. Έχει σαν ημέρα αργίας αντί της Κυριακής το Σάββατο, προφητεύει τον ερχομό του Χριστού στη γη για χίλια χρόνια, δεν παραδέχεται τη θεότητα του Χριστού, διδάσκει ότι η ψυχή του ανθρώπου πεθαίνει, δεν πιστεύει στη δίκαιη και αιώνια κόλαση ή αμοιβή, απορρίπτει την Ιεροσύνη και τα Μυστήρια, και τέλος πιστεύει ότι οι άνθρωποι που θα σωθούν είναι μόνο 114.000. Οι άλλοι θα εκμηδενιστούν μαζί με τον σατανά. Σαν πηγή διδασκαλίας έχει την Αγία Γραφή, την οποία βέβαια (παρ)ερμηνεύει όπως θέλει.

 


7) Ελληνική Ευαγγελική «εκκλησία»


Όπως το λέει ο τίτλος, Έλληνας ίδρυσε την εκκλησία αυτή και είναι ο Μιχαήλ Καρπαθάκης. Την ίδρυσε το έτος 1874.
Η διδασκαλία της; Σαν προτεσταντικές όλες αυτές οι «εκκλησίες» έχουν την ίδια σχεδόν διδασκαλία με λίγες διαφορές η μία από την άλλη. Δεν έχει Ιεροσύνη, απορρίπτει τα Μυστήρια -το Βάπτισμα και τη Θ. Ευχαριστία τα τελούν όχι σαν Μυστήρια αλλά σαν αναμνηστικά σύμβολα. Αυτό συμβαίνει με όλες αυτές τις «εκκλησίες»–αιρέσεις, που δέχονται ότι ο άνθρωπος σώζεται μόνο με την πίστη, αφού τα έργα για αυτούς δεν έχουν καμιά σημασία. Από την Αγία Γραφή δέκα βιβλία της Π. Διαθήκης τα απορρίπτει, όπως όλες σχεδόν οι προτεσταντικές «εκκλησίες».

 


8) Ελευθέρα Ευαγγελική «εκκλησία»


Την εκκλησία αυτή την ίδρυσε το 1910 ο Έλληνας Κωνσταντίνος Μεταλληνός, συνταξιούχος υπάλληλος του Υπουργείου Οικονομικών μαζί με τέσσερις ακόμη.
Τι παραδέχεται; Ότι το Άγιο Πνεύμα φωτίζει το πενταμελές συμβούλιο- πρεσβυτέριο που διοικεί την «εκκλησία». Ο Χριστός θα έλθει πάνω από τα σύννεφα για να παραλάβει την «εκκλησία» του, θα ιδρύσει πάνω στη γη χιλιετή βασιλεία, απορρίπτει την Ιερά παράδοση, την Ιεροσύνη και τα Μυστήρια -το Βάπτισμα, τη θ. Ευχαριστία και το Γάμο τα δέχεται όχι σαν Μυστήρια, αλλά σαν απλές τελετές.

 


9) Εκκλησία των Μορμόνων


Ποιος ίδρυσε πάλι την «εκκλησία» αυτή; Ένας Αμερικανός νεανίας 18 ετών, ο Ιωσήφ Σμίθ. Στην ηλικία αυτή του παρουσιάστηκε, λέει η ιστορία της περίεργης αυτής «εκκλησίας», ο άγγελος Μορμόνι και του υπέδειξε τον τόπο που ήταν θαμμένο το «αιώνιο ευαγγέλιο» του Θεού από το 421 μ.Χ. γραμμένο στην αρχαία αιγυπτιακή γραφή, σε δύο χρυσές πλάκες. Του υπέδειξε τον τρόπο της μεταφράσεως του βιβλίου αυτού, και του τόνισε ο Μορμόνι ότι είναι προορισμένος για μεγάλη αποστολή σε έθνη, φυλές και γλώσσες. Η διδασκαλία των Μορμόνων είναι γραμμένη αφ΄ ενός στο βιβλίο του «Μορμόνου» και αφετέρου στο άλλο βιβλίο «Διδασκαλία και Διαθήκαι της Εκκλησίας του Ιησού Χριστού των αγίων της εσχάτης ημέρας». Τα δύο αυτά βιβλία θεωρούνται συμπλήρωμα της Αγίας Γραφής!!! Η «εκκλησία» των Μορμόνων δέχεται την πολυγαμία. Ο Χριστός, λέγουν, παντρεύτηκε πολλές φορές, είχε γυναίκα και πολλά παιδιά. Ο Χριστός θα εμφανιστεί στην Αμερική και θα ενωθεί με τη γήϊνη «εκκλησία» και θα αναλάβει για χίλια χρόνια τη διακυβέρνηση της γης. Φυσικά δεν έχουν Ιεροσύνη, τα «μυστήριά» τους -θ. Ευχαριστία και Βάπτισμα- τα τελούν όχι σαν Μυστήρια, αλλά σαν σύμβολα αναμνήσεως. Το Βάπτισμα το τελούν και στους νεκρούς. Ο ιδρυτής της «εκκλησίας» αυτής διδάσκει ακόμη ότι ο Χριστός φανερώθηκε κατά διαφόρους καιρούς και σε διάφορα μέρη της βορείου και Νοτίου Αμερικής. Εκεί κήρυτε, θεράπευε, έκανε θαύματα,και επιπλέον δίδασκε νέες και παραγωγικότερες μεθόδους γεωπονίας… Και έφυγε με την υπόσχεση να ξαναέρθει.

 


10) Η «εκκλησία» του Θεού


Προχωρούμε και σε άλλη, την «εκκλησία» του Θεού. Αυτή την ίδρυσε ο Αμερικανός Δανιήλ Γουώρνερ το 1880. Στην Ελλάδα την έφερε ο ελληνοαμερικανός Νικ. Ζαξάνης. Και μετά τον θάνατό του την ανέλαβε ο Παναγιώτης Δενδρινός.
Να σημειώσουμε την διδασκαλία της: Ο Θεός φταίει για τα κακά που μας βρίσκουν. Όσους προσέρχονται στη δική τους «εκκλησία»-αίρεση, από άλλες αιρέσεις τους ξαναβαπτίζουν, επειδή το βάπτισμά τους δεν το θεωρούν έγκυρο. Δεν έχουν Ιερείς. Έχουν σαν υποχρεωτική ιεροτελεστία την «ποδολουσία», δηλαδή την νήψη των ποδιών σαν απόδειξη της ταπεινοφροσύνης τους. Η λοιπή διδασκαλία είναι όμοια με τις άλλες «εκκλησίες».

 


11) Η «εκκλησία των Ευαγγελιστών»


Την ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Ξηροκώστας το 1937. Η «εκκλησία» αυτή απορίπττει το δόγμα της Αγίας Τριάδος. Ο Χριστός υπήρξε μόνο άνθρωπος. Η θεία φύση προστέθηκε στον άνθρωπο Χριστό, μετά την ανάστασή Του. Δεν τιμά την Παναγία και τους Αγίους. Η ψυχή είναι θνητή και πεθαίνει. Ο άνθρωπος δεν διαφέρει από το κτήνος και πιστεύει τέλος στην χιλιετή βασιλεία του Χριστού πάνω στη γη.

 


12) Αποστολική «εκκλησία» του Χριστού


Αυτή την «εκκλησία» την ίδρυσε όχι άνδρας αλλά μια γυναίκα, η Αιμέ Σέμπλ Μακφέρσον, από το Οντάριο του Καναδά. Ο Θεός, ισχυρίζεται η ίδια, της ανέθεσε όχι μόνο να κηρύττει το θείο λόγο από νεαρή ηλικία, αλλά της έδωσε μάλιστα το χάρισμα της θεραπείας και της γλωσσολαλιάς και να είναι «αντιπρόσωπος» του Θεού στη γη. Έτσι σαν «αντιπρόσωπος» του Θεού, άρχισε περιοδείες στην Αγγλία, στην Κίνα και στην Αυστραλία. Παντού κήρυττε το λόγο του Θεού με μουσική υπόκρουση και με φαντασμαγορικούς φωτισμούς. Το 1927, σε ηλικία 37 ετών, ίδρυσε την «εκκλησία» της, που αρχικά ονόμασε «εκκλησία του τετράπλευρου ευαγγελίου». Ο διάδοχός της, Ραλφ Μακφέρσον, γιός της από τον πρώτο της γάμο, έδωσε στην «εκκλησία» τη σημερινή ονομασία. Η ιδρύτρια της «εκκλησίας» συνέταξε δικό της σύμβολο πίστεως με 21 παραγράφους. Έχει κοινή διδασκαλία με τους Πεντηκοστιανούς για την γλωσσολαλία, την Αγία Γραφή, τη χιλιετία και την ερμηνεία της Αγίας Γραφής. Στην Ελλάδα την αίρεση αυτή έφερε ο ελληνο-εμερικανός Θεόδωρος Νταίβις το 1951, που ήλθε για το σκοπό αυτό και με εντολή του κέντρου.

 


13) Οι «Μάρτυρες του Ιεχωβά»


Τι είναι οι «Μάρτυρες του Ιεχωβά»; Είναι «εκκλησία»; Είναι αίρεση; Είναι μια οργάνωση; Ή είναι μια μεγάλη εταιρεία, η εταιρεία «Σκοπιά»; Είναι κάτι από όλα. Ωστόσο αποτελεί την πιο μεγάλη απειλή όχι μόνο κατά της Εκκλησίας του Χριστού, αλλά και κατά της πατρίδος. Οι χιλιαστές μιλούν για την Αγία Γραφή και ισχυρίζονται ότι όλες οι διδασκαλίες τους στηρίζονται σε αυτήν. Την ίδια στιγμή που αρνούνται αρκετά βιβλία της Αγίας Γραφής, και ερμηνεύουν την Γραφή με την λογική και μόνο! Απορρίπτουν την Ιερά Παράδοση, όλη εκείνη δηλαδή την διδασκαλία, που δεν γράφτηκε στο Ευαγγέλιο αλλά παραδόθηκε από τον Χριστό και τους Αποστόλους μέχρι σήμερα σε μας προφορικά. Αρνούνται την Αγία Τριάδα, τη θεότητα του Χριστού, τα Μυστήρια της Εκκλησίας μας. Αρνούνται ακόμα την Θεοτόκο και λένε χαρακτηριστικά, ότι η Θεοτόκος μετά τον Χριστό γέννησε και άλλα παιδιά, δεν τιμούν το Τίμιο Σταυρό μας, τις εικόνες, δεν αγαπούν την πατρίδα, χλευάζουν την σημαία μας, αρνούνται να λάβουν όπλα, και δεν κάνουν μετάγγιση αίματος. Τέλος μισούν και αποφεύγουν κάθε τι το εθνικό.

 


14) Η Χριστιανική Οργάνωση Ειρήνης


Αυτό σημαίνει Χ.Ο.Ε. Είναι και αυτή «εκκλησία»; Όχι ακόμη επίσημα. Οι κακοδοξίες της όμως πρέπει να καταστήσουν κάθε Ορθόδοξο Χριστιανό προσεκτικό απέναντι στη Χ.Ο.Ε. Αρχηγός της είναι ο υπερήλικας Στυλιανός Γιαννετάκης, στον οποίο φανερώθηκε δήθεν ο Χριστός και του είπε: «Πήγαινε να εγκατασταθείς στην Αθήνα και εκεί να δημιουργήσεις μια οργάνωση, που θα είναι γέφυρα του λαού προς την εκκλησία». Και με βοηθούς τον γαμβρό του Ν. Μουστάκη και τον κουμπάρο του Α. Χασιώτη άρχισε το έργο του το 1959, όταν ίδρυσε την Χ.Ο.Ε. Τα στελέχη της οργανώσεως αυτής δεν πρέπει να προέρχονται από τη Εκκλησία, αλλά από απλούς και αγραμμάτους ανθρώπους. Οι πιστοί της οργανώσεως –ισχυρίζονται ότι- είναι 114.000, που αναφέρει η Αποκάλυψη. Όλα τα ανώτατα στελέχη της δεν θα πεθάνουν! Πιστεύει στη χιλιετή βασιλεία του Χριστού στη γη όπως οι χιλιαστές. Οι δύο προφήτες που θα παρουσιαστούν στο καιρό του αντίχριστου είναι ο ιδρυτής της Χ.Ο.Ε. και ο δεύτερος πιθανόν ο γαμβρός του Ν. Μουστάκης. Για να παραπλανήσουν τους ορθοδόξους χριστιανούς και να αποφεύγουν τις κατηγορίες εκκλησιάζονται. Επίσης κοινωνούν 80 φορές το χρόνο και παίρνουν το αντίδωρο επιδεικτικά! Ακόμη, εξομολογούνται στο πρώτο στάδιο, για να εξομολογούνται κατόπιν με προσευχή.

 


15) Η «εκκλησία» των Σαηεντόλοτζυ ή Κ.Ε.Φ.Ε


Στη χώρα μας υπάρχει το παλιό Κ.Ε.Φ.Ε. που σήμερα είναι εκκλησία της Σαηεντολογίας. Πρόκειται για μια φιλοσοφία αυτοεξέλιξης του ανθρώπου. Σύμφωνα με την κίνηση, καμιά θρησκεία δεν μπόρεσε να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα: Ποιος είμαι; Από πού έρχομαι; Τι είναι θάνατος; Υπάρχει άλλη ζωή, η λεγόμενη μέλλουσα; Μόνο στη «εκκλησία» της Σαηεντολογίας έχομε τις απαντήσεις, και για πρώτη φορά σε όλους τους αιώνες οι απαντήσεις τους είναι η μόνη αλήθεια! Ο π. Αντώνιος Αλεβιζόπουλος γράφει χαρακτηριστικά:
«Θεωρούμε ότι η οργάνωση αυτή είναι η πλέον επιθετική και η πιο επικίνδυνη και έχει πολιτικές βλέψεις»! Οι Σαηεντολόγοι παρουσιάζονται στη χώρα μας ως επιστήμη, ως τεχνική, ως φιλοσοφία και τελευταία και ως «εκκλησία».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου