Τρίτη, 4 Μαρτίου 2014

ΓΙΑΤΙ ΣΙΩΠΑ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΤΖΑΜΙΟΥ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ;
ΓΙΑΤΙ ΣΙΩΠΑ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ 
ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΤΖΑΜΙΟΥ
 ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ;


Στιγμιότυπο από τις…ιστορικές συνομιλίες του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου στο Κατάρ: Με την ανέγερση ισλαμικού τεμένους, ικανοποιούνται απόλυτα οι Εμίρηδες!

«Στρέψατε τοὺς ὀφθαλμούς σας, ὦ συμπατριῶται! καὶ ἴδετε τὴν ἐλεεινήν μας κατάστασιν· ἴδετε ἐδῶ τοὺς Ναοὺς καπατημένους· ἐκεῖ τὰ τέκνα μας ἁρπαζόμενα, διὰ χρῆσιν ἀναιδεστάτην τῆς ἀναιδοῦς φιληδονίας τῶν βαρβάρων τυράννων μας· τοὺς οἴκους μας γεγυμνωμένους· τοὺς ἀγρούς μας λεηλατισμένους καὶ ἡμᾶς αὐτοὺς ἐλεεινὰ ἀνδράποδα.
Εἶναι καιρὸς νὰ ἀποτινάξωμεν τὸν ἀφόρητον τοῦτον ζυγόν, νὰ ἐλευθερώσωμεν τὴν Πατρίδα, νὰ κρημνίσωμεν ἀπὸ τὰ νέφη τὴν ἠμισέληνον, διὰ νὰ ὑψώσωμεν τὸ σημεῖον δι᾿ οὗ πάντοτε νικῶμεν, λέγω τὸν Σταυρόν, καὶ οὕτω νὰ ἐκδικήσωμεν τὴν Πατρίδα, καὶ τὴν Ὁρθόδοξον ἡμῶν Πίστιν ἀπὸ τὴν ἀσεβῆ τῶν ἀσεβῶν καὶ ἀφρόνησιν.» – 

Αλέξανδρος Υψηλάντης
 στην επαναστατική του προκήρυξη 
«ΜΑΧΟΥ ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΟΣ»


Γράφει ο Δημήτρης Σωτηρόπουλος


Τι θα μας έλεγε άραγε ο Αλέξανδρος Υψηλάντης αλλά και οι υπόλοιποι Αγωνιστές του 1821 που πολέμησαν και θυσιάστηκαν για να ΥΨΩΣΟΥΝ τον Σταυρό και να ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΝ την ημισέληνο, αν έβλεπαν πως με εντολή του 
«Έλληνα Πρωθυπουργού» εγκρίθηκαν και προχωρούν οι εργασίες κατασκευής ισλαμικού τζαμιού στο κέντρο της ελληνικής πρωτεύουσας;


Στην καλύτερη, θα γύριζαν να μας φτύσουν και θα μας θεωρούσαν ΠΡΟΔΟΤΕΣ των Αγώνων τους!
Ακούγονται ίσως ακραία και υπερβολικά αυτά σε κάποιους; Μήπως γι’ αυτό δεν μιλάνε μπροστά στο φρικτό αυτόέγκλημα που συντελείται στο Βοτανικό; Φοβούνται μην τους…κακολογήσουν οι «προοδευτικοί» φανατικοί χριστιανομάχοι και ένθερμοι ισλαμολάγνοι;


Ξεκαθαρίζουμε κάτι: Μας είναι παντελώς αδιάφορη η στάση κομμάτων ή/και πολιτικών σχηματισμών, όλων των αποχρώσεων. Γνωρίζουμε – και μάθαμε – καλά, πως οι (όποιες) αντιδράσεις τους στο θέμα, υπαγορεύονται από ιδιοτελή κομματικά ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΓΝΑ ΕΘΝΙΚΟΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ κριτήρια. Δεν περιμένουμε από κανέναν πολιτικό ούτε να υπερασπίσει τα δίκαια του Έθνους και της Ορθοδοξίας, ούτε να ξεσηκώσει τον λαό. Αυτά, ως μια μικρή απάντηση σε πολλούς που μας ζητάνε να σχολιάσουμε τη στάση του ενός ή άλλου κόμματος.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΜΩΣ, ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ! Κι εδώ θα επικεντρωθεί το παρόν άρθρο.
Σιωπούν, λοιπόν, οι Ορθόδοξοι Ιεράρχες! Σιωπούν, ενώ ο εχθρός βρίσκεται πλέον εντός των τειχών! Ενώ ο λύκος μπήκε στο μαντρί κι ετοιμάζεται να κατασπαράξει τους πάντες!

Εύγε, Σεβασμιώτατοι! Να σας…χαιρόμαστε!
Ακόμα και οι Μητροπολίτες της Αττικής – με εξαίρεση τον Πειραιώς Σεραφείμ – δείχνουν να…κατάπιαν το αμίλητο νερό! Δεν φαίνονται να ενδιαφέρονται για την βίαιη εισβολή του βάρβαρου Ισλάμ στην Πατρίδα μας και τη νομιμοποίησή του μέσω της ανέγερσης τζαμιού!
Κάποιοι, θα μιλήσουν για «θρησκευτικά δικαιώματα» των μουσουλμάνων που «πρέπει να σεβαστούμε»! Εκεί φτάσαμε! Ορθόδοξοι Ποιμένες (;) να…χαϊδεύουν τους λύκους που εισήλθαν στο μαντρί, αντί να τους διώξουν και να προστατέψουν το Ποίμνιο!!!
Απόλυτα υπεύθυνος για την εξοργιστική αυτή σιωπή είναι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και για έναν παραπάνω λόγο:Η τοποθεσία του τζαμιού ανήκει στα διοικητικά όρια της Αρχιεπισκοπής Αθηνών!
Πώς ανέχεστε κάτι τέτοιο, Μακαριώτατε; Σε τι θα ωφελήσει τους κατοίκους του Βοτανικού η ανέγερση τεμένους για μια θρησκεία που ΜΙΣΕΙ και ΣΦΑΖΕΙ τους Χριστιανούς;;;
Λησμονήσατε κιόλας τις μυριάδες των Νεομαρτύρων, που έλαβαν τον στέφανο του μαρτυρίου αρνούμενοι να εξισλαμισθούν;
Κι έρχεστε τώρα εσείς να νομιμοποιείσετε ΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΣΑΣ τα αιματοβαμμένα χέρια των μουσουλμάνων δημίων τους;;;
Μιλήστε, επιτέλους! Βγείτε μπροστά! Η Εκκλησία δεν είναι μόνο ένας στείρος φιλανθρωπικός οργανισμός ή ένα παρωχημένο «φολκλορικό» κατάλοιπο του παρελθόντος, όπως τη θέλουν οι αντίχριστοι ισλαμολάγνοι!

ΕΙΝΑΙ ΖΩΣΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΗ! Δεν κάνει ούτε πολιτικούς συμβιβασμούς, ούτε δημόσιες σχέσεις, ούτε εξαντλεί τον ρόλο της σε μερικά συσσίτια!

Πολεμούμενη Νικά! Χωρίς όμως να προδώσει τις αρχές και τις αξίες της!

Και η ανέγερση ισλαμικού τζαμιού συνιστά ΠΡΟΔΟΣΙΑ και έναντι της Ορθοδοξίας και της Ελλάδας!

Ο απλός κόσμος, ξέρει να κρίνει ποιοι έχουν θάρρος και παρρησία και ποιοι απλά προϊστανται ΑΝΑΞΙΩΣ σε υψηλά αξιώματα!

Λυπούμαστε, αλλά η Ορθόδοξη Εκκλησία μας, Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΑΣ, δεν στέκεται στο ύψος της!

Μην έχετε καμία αμφιβολία όμως: Ο πιστός λαός, το Ποίμνιο που οι Ποιμένες αφήνουν έρμαιο στα δόντια του (μουσουλμάνου) λύκου, ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ! Δεν πρόκειται να αποδεχτεί το χτίσιμο «ναού» στους σφαγείς των προγόνων μας! Και τότε θα δούμε τη στάση ορισμένων να αποκαλύπτεται ακόμα περισσότερο, εκθέτοντάς τους ανεπανόρθωτα…!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου