Πέμπτη, 15 Μαΐου 2014

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΜΕΤΑ ΛΙΤΑΝΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΚΑΙ ΣΕΠΤΗΣ ΕΙΚΟΝΟΣ ΑΓΙΟΥ ΘΕΡΑΠΟΝΤΟΣ - ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ-ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ - ΣΤΟ ΟΜΩΝΥΜΟ ΙΕΡΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙ ΤΗΣ "ΣΚΕΠΗΣ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ"ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΕΣΠΕΡΙΝΟ 
 ΜΕΤΑ ΛΙΤΑΝΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΚΑΙ ΣΕΠΤΗΣ ΕΙΚΟΝΟΣ 
ΑΓΙΟΥ ΘΕΡΑΠΟΝΤΟΣ 
- ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ-
ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ  - 
ΣΤΟ ΟΜΩΝΥΜΟ ΙΕΡΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙ ΤΗΣ "ΣΚΕΠΗΣ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ"
(ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΣΕΠΤΗΣ ΕΙΚΟΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΑΓΙΟΥ ΘΕΡΑΠΟΝΤΟΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΟΥ)  


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια ολοκληρώθηκε  η Ιερα Πανηγυρη επί της Μνήμης του Αγίου Θεράποντος επισκόπου Κύπρου στο Ιερό ΙΔ παρεκκλήσι  στις Ερυθρες Αττικής "Η Σκέπη του Παππού" επί της Οδού Αγίου Κωνσταντίνου 18 στις Ερυθρές Αττικής (Κριεκουκι).

Οι Ιερες ακολουθιες ξεκινησαν απο την 13ην Μαίου με τον Μεγα Εσπερινο μετα αρτοκλασίας, συνεχίστηκαν με την Λιτανευση της Σεπτης Εικονος και του Λειψανου του Αγίου, και ολοκληρωθηκε ο Εσπερινος με τους Χαιρετισμους εις τον Αγιο Θεραποντα.

Την επομενη ημερα ανημερα της εορτης του Αγιου, με τον ηχο της καμπανας, ξεκινησε ο Ορθρος και η Θεια Λειτουργια μετα αρτοκλασιας.   

Οι ημερα εκλεισε πολυ χαριτωμενα, αφου ολοκληρωθηκε , με την Ιερα Παρακληση στον αγιο Θεραποντα, οπου αιτηθηκε απο εμας, να μας εχει υπο την προστασια του.

Θερμες ευχαριστιες σε ολους του Ερυθραιους Κατοικους του χωριου μας (Κριεκουκι) που τιμησαν με την παρουσια τους τον αγιο, αλλα και ολους τους αδερφους απο μακρινες περιοχες οπου προσηλθαν να λαβουν την χαρη και την ευλογια της Θαυματουργης Εικονος.  

Θερμες ευχαριστιες ιδιαιτερως στον πατερα Αυξεντιο Ρουσσακη, εφημεριο του Ιερου Ναου Αγιας Τριαδος Οινοης Αττικης, για την συμπαρασταση του στον Αγωνα και την Ιεραποστολικοτητα της "Σκέπης του Παππού".

Θερμες ευχαριστιες στα πνευματικα αδερφια  Πανταζη και Δημητρη οπου πλαισιωσαν το ψαλτηρι του αγιου και μας ενωσαν με τις πνευματικες συγχορδιες της Βυζαντινης μουσικης και τους υμνους , με τον Θεο και την Προσευχη.

Θερμες ευχαριστιες στην ομαδα των "Αγιοθεραπητων", οπου εδωσαν πραγματικα "ψυχη και σωματι", για να ειναι ολα στην Ταξη και την ευπρέπεια  στην Εορτη του Παππου Αγιου μας.

Θερμες ευχαριστιες στον πνευματικο αδερφο Γιωργο, που μας διεθεσε την επαγγελματικη του μεγαφωνικη εγκατασταση για τις αναγκες του Ναου.


ΧΑΙΡΕ ΠΑΤΕΡ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕ   


Βογκλης Αλεξανδρος - Κτητωρ 

Στρατιωτικος ΠΝΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΜΙΔΗ
 ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΚΑΙ ΣΕΠΤΗΣ ΕΙΚΟΝΟΣ 
ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΑΡΙ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ 
ΔΙΑ ΤΗΝ ΛΙΤΑΝΕΙΑ.

ΕΞΟΔΟΣ ΚΑΙ ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ  
ΤΗΣ ΣΕΠΤΗΣ ΕΙΚΟΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΑΓΙΟΥ ΘΕΡΑΠΟΝΤΟΣ  

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΑΙΤΗΣΗΣ 
ΥΠΕΡ ΦΩΤΙΣΕΩΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ
 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΡΥΘΡΩΝ
Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΡΑΠΩΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΡΥΘΡΩΝΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΛΕΙΨΑΝΟΥ
 ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΚΑΙ ΣΕΠΤΗΣ ΕΙΚΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΘΕΡΑΠΟΝΤΟΣ 
ΣΤΟ ΙΕΡΟ ΙΔ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙ ΤΟΥ Η ΙΕΡΑ ΕΙΚΟΝΑ ΕΥΛΟΓΕΙ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣΗ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΚΑΙ ΣΕΠΤΗΣ ΕΙΚΟΝΟΣ
 ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΘΕΡΑΠΟΝΤΟΣ  
ΟΙ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΕΡΑΠΟΝΤΑ 
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΕΙΚΟΝΟΣ ΣΤΟΝ ΝΑΟ ΤΟΥ
ΠΡΟΕΤΟΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ Η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΘΕΡΑΠΟΝΤΟΣ ΜΑΣ ΕΝΩΣΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΠΟΤΗΡΙΟΝ ΤΗΣ ΖΩΗΣ
Η ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ
Η ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΕΡΑΠΟΝΤΑ
 ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΚΑΤΑΝΥΞΗ ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΟΥ
 ΟΤΑΝ ΕΔΥΕ Ο ΗΛΙΟΣ... 

 ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΚΑΦΕ,
 ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΝΟΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΜΝΗΜΗΣ  ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΘΕΡΑΠΟΝΤΑ,
 ΜΙΑ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΗ ΦΩΤΟ....

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου