Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

ΘΑΥΜΑΣΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΣΤΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΘΕΡΑΠΟΝΤΑ ΣΤΙΣ ΕΡΥΘΡΕΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΚΡΙΕΚΟΥΚΙ)


Ένα θαυμαστο φαινόμενο συμβαίνει στο Ιερό ΙΔ  παρεκκλήσιο του Αγίου Θεράποντα που βρίσκεται στις Ερυθρές Αττικής!!

Αναλυτικότερα:

Το βραδυ της Παρασκευης 17 Νοεμβρίου και περί την 23:45 οταν βγηκα να κλειδωσω την αυλοπορτα της οικιας μου, κατευθυνθηκα προς την κατω αυλη μου για να κανω τον τελευταιο ελεγχο ασφαλειας στην "Σκεπη του Παππου"  και να βεβαιωθω οτι ολα ειναι εν ταξει...

Ξαφνικα το βλεμμα μου "επεσε" στα δυο παραθυρακια  και πανω σε ενα φωτακι που κινουνταν μεσα στο εκκλησακι. 

"Η Εκκλησια ειναι κλειδωμενη" - σκεφτηκα- και πλησιασα τα δυο παραθυρακια να διακρινω καλυτερα αυτο το φως που πηγαινε περα δωθε.

Χωρις να χασω την ψυχραιμια μου, με τον φακο του κινητου μου τηλεφωνου φωτισα μεσα τον χωρο (οσοι εχετε ερθει στην Σκεπη του Παππου γνωριζετε οτι και μυγα να υπαρχει μεσα, ειναι αντιληπτη λογω της ευκολης ορατοτητας).

Βλεπω πεντακαθαρα την κρεμαστη κανδηλα που βρισκεται δεξια της Σεπτης Εικονος του Αγιου Θεραποντα και αναμεσα των Αγιων  Γερασιμου και Παρθενιου να κουνιεται κυκλικα !!!




Δεος, φοβος, ριγος, ανατριχίλα   αλλα και χαρα μεγαλη αρχισε να με κυριεύει!!!
Μεσα στα μεσανυχτα ομως ποιον να ειδοποιησεις - και ποιος να σε πιστεψει...!!!

Ξυπνησα την μητερα μου και γεματοι ευγνωμοσύνη απλα κοιταγαμε απ εξω το καντηλι να κουνιεται!!!  Διαβασα αμεσως παρακληση στον Αγιο Θεραποντα και επεσα για υπνο!!

Το Σαββατο 18 Νοεμβριου (σημερα το πρωι) κατα τις 10:00 πμ βγηκα απο την οικια μου με κατευθυνση το εκκλησακι να ανανεώσω τα καντηλια (υπαρχουν 19 καντηλια που καινε συνεχως στην χαρη του αν και μικρο το εκκλησακι).

Ριχνοντας παλι το βλεμμα μου απο το παραθυρακι η κανδηλα εξακολουθουσε να κινειται!!!

Οι κινησεις που εγιναν :

Αποφασισα να παραμεινει το εκκλησακι κλειδωμενο και να ανοιξει παρουσια Μαρτυρων και καταγραφης του φαινομενου σε βιντεο!!

1. Τηλεφωνησα στον Αρχιμανδριτη Κυριλλο Οικονομοπουλο και του ανεφερα το συμβαν, παρακαλοντας τον να ενημερωθει αμεσα  ο Σεβασμιοτατος  Μητροπολιτης Μεγαρων & Σαλαμινος κκ Κωνσταντινος  ή ο πρωτοσυγκελλος της Μητροπολεως μας , γιατι δεν γνωριζω τα προσωπικα τους ή τα σταθερα τους τηλεφωνα να τους ενημερωνα προσωπικα ο ιδιος.
Εκθαμβος ακουγε την τηλεφωνικη περιγραφη ο πατερας Κυριλλος και με διαβεβαιωσε οτι θα το έπραττε μολις θα τελειωναμε την συνομιλια μας.Μου ειπε οτι μεχρι της 14:00 θα εχω καποια ενημερωση (πραγμα που δεν εγινε) , και τον διαβεβαιωσα οτι επειδη αυτο ισως ειναι σημαδι που επειγει αμεσα και ισως θα επρεπε να προετοιμαστει ο κοσμος, εγω θα το κοινοποιουσα στα μμε αν υπηρχε αδιαφορια. 

2.Τηλεφωνησα στον Ιεροκηρυκα της Μητροπολεως μας Αρχιμανδριτη Μακαριο Ματσο, ο οποιος οπως με διαβεβαιωσε αυτολεξη "βρισκονταν σε διατεταγμενη υπηρεσια" και ενω του εξηγουσα οτι ισως προεκειται για καποιο μηνυμα , απλα με παρεπεμψε στην Ιερα μας Μητροπολη.

3. Καλεσα τον Ιερεα των Ερυθρων , Ηγουμενο της Ιερας Μονης προφητου Ηλια Ερυθρων, Αρχιμανδριτη Δωροθεο Βουρλη για να κανει ο ιδιος αυτοψια και να παραστει Μαρτυρας!!!

4.Καλεσα Μαρτυρες τους : κυρια Ελενη Α. Παγωνη (χηρα)
                                            κυρια Ελενη Α. Χυτα (χηρα)
                                            κυρια Παρασκευη Α. Βογκλη
                                            κυριος Γεωργιος Ε. Γκιοκας


Μολις προσηλθαν οι μαρτυρες , ξεκλειδώθηκε η Σκεπη του Παππου....!!!




     
Κατα τις 13:00 Ηρθε και ο  Ιερεας των Ερυθρων , Ηγουμενος της Ιερας Μονης προφητου Ηλια Ερυθρων, Αρχιμανδριτης Δωροθεος Βουρλης και εγινε ο ιδιος Μαρτυρας!!!

Το φαινομενο να κουνιεται ΜΟΝΟ το συγκεκριμένο καντηλι χωρις καμια παρεμβαση, ή καποιο ρευμα αερος , ενω ολα τα υπόλοιπα να παραμενουν ακινητα, πιστευω οτι αφορουν ενα "καλεσμα του Αγιου Θεραποντα στις ψυχες μας που η εποχη μας εχει αποδομησει καθε ενοια ηθικης και πνευματικης αξιας"

  
Δεν μπορώ άλλο να το κρύψω και δεν έχω δικαίωμα να κλείνω το στόμα του Αγίου θεράποντα! 
Από χθές το βράδυ της Παρασκευής στις 23:45 έως και τώρα Σάββατο το καντήλι που βρίσκεται μεταξύ των αγίων Γερασίμου και Παρθενίου στην Σκέπη του Παππού Αγίου θεράποντα, κουνιέται!!!
Για να μην αρχίσουν να λένε ότι το βίντεο έχει σκοπό να εκμεταλλευτεί χρήματα, ή να καπηλευθει την πίστη μας, σας ανακοινώνω ότι ΔΕΝ θα επιτρέψω ουδεμία Χριστεμπορια!!!!!
Οι Αρμόδιοι Ιερείς έχουν ενημερωθεί , άρα η Μητρόπολη το γνωρίζει!!
Ας ελπίσουμε ότι ο Άγιος, με αυτό το τρόπο Σκέπει την περιοχή μας!!!! Χαίρε Πάτερ Παγκοσμιε!!!
   

Ο Κτητωρας 
Βόγκλης Ι. Αλεξανδρος Στρατιωτικος ΠΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου