Τετάρτη 29 Μαΐου 2019

ΑΠΕΒΙΩΣΕ Ο ΠΑΤΗΡ ΚΛΗΜΗΣ ΖΩΚΑΡΗΣ!! ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΓΕΡΟΝΤΑ




Σήμερα εκοιμήθη εν Κυρίω 
ο Αρχ/της π. Κλήμης Ζώκαρης, 
εφημέριος του ναού μας. 
Η σωρός του θα τεθεί εις προσκύνησιν 
των πιστών το βράδυ στις 8 μ.μ. στο ναό μας
(Αγια Τριαδα Χολαργού). 
Αύριο το πρωί, Πέμπτη 30/5/2019, θα γίνει 
η Θεία Λειτουργία 7-9.30 π.μ. και εν συνεχεία 
10.00 π.μ. η τελετή της κηδείας. 
Η ταφή του θα γίνει στο μοναστήρι της 
Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στην Αιδηψό. 
Να έχουμε την ευχή του.


ΠΗΓΗ






Ο Μακαριστός π. Κλήμης γεννήθηκε το 1935 στην Αιδηψό.

Διάκονος και Πρεσβύτερος χειροτονήθηκε το 1961 και 1962 αντίστοιχα, από τον Μακαριστό Μητροπολίτη Χαλκίδος Γρηγόριο. Διετέλεσε Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Ηλίων Ευβοίας και αργότερα Δ/ντής της ξακουστής Εκκλ/κής Σχολής Βελλά στα Ιωάννινα.




Στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος διετέλεσε Αρχιερατικός Επίτροπος Ζαγοράς, Αγιάς και Αλμυρού.

Το 1998 ακολούθησε τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο στην Αθήνα και διετέλεσε προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Χολαργού, απ’ όπου συνταξιοδοτήθηκε.

Ο αείμνηστος π. Κλήμης υπήρξε αδελφός της Ιεράς Μονής Παναγίας Άνω Ξενιάς, διακρίθηκε για την ιεροκηρυκτική του διακονία, για την οξύτατη θεολογική και φιλοσοφική του σκέψη, καρπός της οποίας υπήρξε η μεγάλη συγγραφική του παραγωγή, που αφορούσε κυρίως στην θεολογία και το έργο των Αγίων Πατέρων της Εκκλησίας.

Η Εξόδιος Ακολουθία του π. Κλήμη θα τελεστεί την Πέμπτη 30/5, στις 10π.μ. στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Χολαργού και τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο θα εκπροσωπήσει ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Άνω Ξενιάς, Αρχιμ. Νεκτάριος Υφαντίδης.

37 σχόλια:

  1. Καλό σου ταξίδι καλε μου πάτερ είκοσι Χρόνια ήσουν το στήριγμα μου ΑΓΙΟΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλό σου ταξίδι καλε μου πάτερ είκοσι Χρόνια ήσουν το στήριγμα μου ΑΓΙΟΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΌ ΠΑΡΆΔΕΙΣΟ ΠΑΤΈΡΑ ΚΛΗΜΗΣ.ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΎΜΕ ΜΈΣΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΆ ΜΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΕΧΤΗΚΕΣ.ΤΗΝ ΕΥΧΟΥΛΑ ΣΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΔΊΝΕΙ ΑΠΌ ΨΗΛΆ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλό παράδεισο πάτερ μου και από εκεί ψηλά μη μας εγκαταληψεις ....εισουν στήριγμα για μένα και δεν θα σε ξεχάσω ποτέ ....σε ευχαριστώ που μπορεσα να έρθω κοντά σου ...λυπάμαι που έφυγες ...νοιωθω έντονα την απουσία σου ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλό παράδεισο παππούλη. Τώρα οφείλουμε όλοι εμείς που μας βοήθησες να προσευχηθούμε για σένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ευχαριστουμε πολυ πολυ για ολα που μας προσεφερες .ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕ ΜΑς ΠΑΠΟΥΛΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν θα σε ξεχάσω ποτέ... Καλο παράδεισο και σε ευχαριστώ για ολα.! εύχομαι και απο εκεί ψηλά να μας βοηθάς ..όπως έκανες πάντα...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μας άνοιξες τα μάτια στη ζωή μας σε πτυχές που ούτε φανταζόμασταν κι ένα παράθυρο στο φως μετά το σκοτάδι τόσων χρόνων... σ' ευχαριστούμε πάτερ Κλήμη για ο,τι έκανες για 'μάς! Την ευχή σου να έχουμε, ο Θεός να σε Αναπαύσει, Καλό Παράδεισο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλο παραδεισο παππουλι. Σε ευχαριστω για την αμεριστη βοηθεια σου ολα αυτα τα χρονια. Θα πρεπει η εκκλησια μας να σε ανακυρηξει αγιο για τους λογους που ολοι οσοι σε γνωρισαμε ξερουμε. Δεν υπαρχουν στις ημερες μας τοσο φωτισμενοι και διορατικοι ανθρωποι οπως εσυ. Καλο παραδεισο και να συνεχισεις απο εκει επανω να προσευχεσαι για εμας!!Θα σε θυμαμαι παντα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλό παράδεισο Πάτερ.
    Σε ευχαριστώ που έσωσες τους γονείς μου.
    Ελπίζω να σε συναντήσω σε έναν άλλο κόσμο καλύτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σεβαστε μου Πατέρα Κλημη, ο θεός να σε αναπαυει μετά των Αγίων. Σου οφείλω τόσα πολλά τοσο εγω οπως και χιλιάδες άνθρωποι που έλαβαν την ευχή σου.Ακούραστος παρά τα τόσα προβλήματα της υγείας σου, καθημερινά βοηθούσες εκατοντάδες ανθρώπους πυροδοτωντας στην ψυχή τους την φλόγα της χριστιανικής πίστης .ταπεινός και φωτισμένος με την χάρη του Θεού. Πόσες ψυχές ξεκούραστηκαν και γαληνεψαν κοντά σου γλυκέ μας Πατέρα! Με την προσευχή σου αμέτρητοι είναι εκείνοι που βίωσαν το θαύμα στην ζωή τους!Άγιος και αξιος!Να έχουμε την ευχή σου και να δώσει ο Θεός να αντάμωσουμε στη Άνω Ιερουσαλήμ!Με πολύ σεβασμό και αγάπη ένα από τα πολλά πνευματικά σου παιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δαυιδ 02/06/19 Δεν θα σε ξεχασουμε ποτε.... Καλο παραδεισο και σε ευχαριστουμε για ολα! ευχομεαι και απο εκει ψηλα να μαs βοηθαs...Οπωs εκανεs παντα...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΠΟΥΛΗ ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΚΑΝΕΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ Κ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ Κ ΝΑ ΜΑΣ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙΣ ΑΠΟ ΚΕΙ ΨΗΛΑ !!! ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΣΤΗ ΣΚΕΨΗ ΜΟΥ Κ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλο Παραδεισο Πατερουλη μας
    Καλη ξεκουραση Πατερουλη μας
    Σε ευχαριστώ για ολα οσα εκανες για εμενα και την οικογενεια μου.
    Δεν θα σε ξεχασω ποτε και ολα οσα με διδαξες ειναι χαραγμενα στην καρδια και το μυαλο μου.
    Σε ευχαριστω για ολα καλε πνευματικε μου πατερα.
    Ευχαριστω τον Θεο που με αξίωσε να σε γνωρίσω. ΑΓΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλό Παράδείσο Παπούλη μου...Νοιώθω ήδη πολύ μοναξιά σήμέρα που έμαθα τα θλιβερά νέα...Σ'ευχαριστώ πολύ για όσα έμαθα κοντά σου,12 χρόνια ήσουν ο πνευματικός μου και με στήριζες σε κάθε μου αγώνα...Δίπλα σου ένοιωθα ότι νικούσα όλες τις μάχες στη ζωή μου...Μου το είχες υποσχεθεί ότι και να γίνει πάντα θα με έχεις στην καθημερινή σου προσευχή...Εγω θα συνεχίσω να σου μιλάω Παπούλη το ξέρω,το αισθάνομαι ότι πάντα θα είσαι δίπλα μου και θα μ'ακούς και θα με καθοδηγείς όπως έκανες τόσα χρόνια...Ήταν τόσο μεγάλο το έργο σου για την σωτηρία μας που μόνο ένας ΑΓΙΟΣ θα μπορούσε καθημερινά να κάνει τόσα θαύματα στη ζωή αμέτρητων ανθρώπων που στηρίζαν τις ελπιδες τους σε έσενα άλλωστε για εμάς τα πνευματικά σου παιδιά είσαι ΑΓΙΟΣ πάντα ΑΓΙΟ σε αποκαλούσαμε...Καλή ξεκούραση Παπούλη αν και είμαι σίγουρη ότι και εκεί ψηλά θα συνεχίζεις ακούραστος το έργο σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Να πας στο καλο,αγαπημενε μου Πατερα,καλο ταξιδι.Σε αγαπαω πιο πολυ τωρα που δεν εισαι εδω.Φωτιζε μας απο εκει ψηλα, αν βαδιζουμε σε σκοτεινες ατραπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Την 06-07-2019 θα είναι το μνημόσυνο 40 ημερών του Πατέρα Κλημη στη Ι.Μ. της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Εύβοιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Σε ευχάριστο και άπω δω και πέρα ο Θεός βοηθός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κύριε ημών Ιησού Χριστέ μνήσθητι της ψυχής του κεκοιμημένου δούλου σου Πατρός Κλήμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλο παραδεισο Πατερ Κλημη. Σε ευχαριστω για την πολυτιμη βοηθεια σου. Νιωθω εντονα την απουσια σου.Δεν θα σε ξεχασω ποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. 25-08-2019 θα πραγματοποιηθεί το μνημόσυνο (3 μηνών) υπέρ αναπαυσεως του Πατέρα Κλήμη στην Ι.Μ. Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, όπου είναι και ο τάφος του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. I apostasi katargeitai meta thanatou. Sagapame thavmatourge Patera mas.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αγιε πατερα μας Πατερ Κλημη καλο παραδεισο να εχεις η ψυχη μου ειναι αδεια χωρις εσενα μας αφησες ορφανους ομως πιστευω οτι απο εκει ψηλα μας προστατευεις Σε ευχαριστω για τις ευλογιες σου.Θα εισαι παντα στην καρδια μου δεν θα σε ξεχασω ποτε και ειμαι συγουρη οτι θα σε ανταμωσω εκει ψηλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Δεν σε ξεχνώ αγαπημένε μου γέροντα δώσε την ευχή σου να φύγει το καλό από όλους κάνε καλά τον Κοσμα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ο πάτερ Κλήμης είναι Άγιος έχει κάνει θαύμα μεταθανάτια στην οικογένεια μου έδιωξε τα μάγια από την κόρη μου και τον γιο μου τριάντα χρόνων μάγια τα παιδιά ειχαν πρόβλημα στην ομιλία και τώρα είναι μία χαρά Σε ευχαριστώ πάτερ μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ο πάτερ Κλήμης είναι Άγιος μας επισκέφτηκε δύο φορές μεταθανάτια κάνοντας θαύμα στην οικογένεια μου είμαι από την Κύπρο γνώριζα τον πάτερ Κλήμη από παλιά αν κάποιος γράψει για τα θαύματα του πάτερ Κλήμη να με πάρει στο 99105260

    ΑπάντησηΔιαγραφή