Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019

ΣΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ ΣΤΙΣ ΕΡΥΘΡΕΣ


 Η Ιστοσελίδα της Σκέπης του Παππού, θέλοντας να αναδείξει τα ήθη αλλά και την πίστη των Ερυθραίων κατοίκων πρός την Παναγία μας αλλά και τους Αγίους, προβάλλει φωτογραφικό άλμπουμ από τα εκκλησάκια του χωριού σαν μια όαση και πνευματική ξεκούραση μέσα στον κόσμο του διαδικτύου. 
Το σημερινό μας αφιέρωμα θα μας ταξιδέψει σε μια δυτική γωνια των Ερυθρών, και σε μια μικρή αυλίτσα όπου η Κυρία των Αγγέλων χαριτώνει με την ευλογία Της τον χώρο ώστε η κυρά Παρασκευή να χτίσει ένα μικρό εικονοστάσι για να εργάζεται η θειά Χαρη εντελώς ανυπόκριτα και εθελοντικά με την δυναμική κυρα Παρασκευή.   
Μπαίνοντας στον χώρο νιώθεις διαφορετικά. Ο αέρας είναι διαφορετικός που αισθανεσαι την ανάγκη να ρουφήξεις και να αποτυπώσεις αυτη την απλότητα που έρχεται σε σύγκρουση με τον σημερινό τρόπο ζωής. 
Ακόμα και το νεράκι που θα σου προσφέρει η φιλόξενη κυρα Παρασκευή έχει άλλη γεύση γιατί η προσφορά γίνεται με αγάπη και χωρίς αντάλλαγμα. 
Τα λιγοστά καντηλάκια που τρεμοπαίζει η φλόγα τους μπροστά στις Εικόνες σου δημιουργεί μια κατάνυξη και διάθεση για προσευχή. 
Οι άγιοι είναι δίπλα μας και ακόνε μόνο όταν συντονιστούμε στην συχνότητα του Θεού που είναι Ταπείνωση και απλότητα και κάνουν αισθητή την παρουσία τους στην ζωή μας.
Θέλουν απλά πράγματα. Να τους Αγαπάμε και να τους σεβόμαστε! 




















1 σχόλιο:

  1. Πείτε την ιστορία του προσκυνήματος , φανερώθηκε η Παναγία στην κυρά Παρασκευή ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή