Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019

Η "ΖΗΝΟΒΙΑ" ΣΤΙΣ ΕΡΥΘΡΕΣ ΑΤΤΙΚΗΣ -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ 29/12/2019





ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΦΩΤΟ 30/12/2019

Το ομορφο χωριο μας, ντυθηκε στα λευκα αφου η καλη μας φιλη "Ζηνοβια" αποφασισε να κανει το περασμα της απο τις Ερυθρες, στην εκπνοη του 2019, λιγο πριν υποδεχτουμε το νεο ετος.
Χιονισμενες και καταλευκες οι νιφάδες συνεχιζουν να ερχονται απο τα ψηλα και να "ντυνουν" καθε γηινο φυσικο τοπίο.
Ενα παιδικο τραγουδακι των Ημερων των Χριστουγεννων λεει "χιονια στο καμπαναριο που Χριστουγεννα σημαινει"...
Οι κατοικοι των Ερυθρων μαθημενοι απο χιονια , εχοντας κανει "τα κουμαντα τους" και τις προμηθειες τους, απολαμβανουν το τοπιο και τις Ημερες του Δωδεκαημερου των Χριστουγεννων!!
Χρειαζεται μεγαλη προσοχη στις μετακινησεις που πρεπει να γινονται ΜΟΝΟΝ οταν υπαρχει σοβαρος λογος, γιατι η ολισθηροτητα των δρομων και των οδων ειναι μεγαλη και επικινδυνη οταν γινεται για λογους ασχετους και οταν δεν τηρουνται τα μετρα ασφαλειας (αντιολησθητικες αλυσιδες).
Απο χθες 28 Δεκεμβριου μεχρι αυτη την ωρα 30 Δεκεμβριου η χιονοπτωση συνεχιζεται (άλλοτε με πυκνοτητα και αλλοτε με διακοπες.
Δεν μπορουσα να αποφυγω τον πειρασμο και μεσα απο ενα καλο ψαξιμο στο facebook βρηκα φωτογραφιες απο φιλους που αποτυπωνουν την μαγεια της στιγμης των Χριστουγεννων στις Ερυθρες !! Ευχαριστω τον συντοπίτη Αναστασιο Σταμουλη (Φρμακοποιο στις Ερυθρες ) για τις ομορφες φωτογραφιες της πλατειας του χωριου μας και το βιντεο του!!

Λυπηρο ομως και καταντια για την νεα Δημοτικη Αρχη των Ερυθρων να μην υπαρχει Φατνη , αλλα στην θεση της τοποθετηθηκαν μικρα σπιτακια σαν "Σκυλοσπιτα" που ισως χρησιμοποιηθουν μετα τις γιορτες εξω απο κοινοχρηστους χωρους εστιασης και διασκεδασης...... 














Το παρεκκλησι του Αγίου Θεράποντα "Η Σκέπη του Παππού"
















Η Εκκλησιά των Ερυθρων !!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου