Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

Μηνύματα από τους Αγίους Πατέρες μας για τους εσχάτους καιρούς


Επειδή οι καιροί που ζούμε τώρα λέγονται έσχατοι, επόμενο είναι και φυσικό να εμφανίζονται διάφοροι εσχατολόγοι έχοντας σκοπό -μάλλον μόνο οι ίδιοι γνωρίζουν το σκοπό τους- που καταπιάνονται με το μεγάλο και απόρρητο αυτό θέμα που λέγεται «έσχατοι καιροί».


Και λέω απόρρητο, διότι ούτε οι άγγελοι στον ουρανό δεν γνωρίζουν πότε θα γίνουν τα μεγάλα γεγονότα που μας έχει προαναγγείλει το ιερό βιβλίο της Αποκαλύψεως. Ωστόσο όμως, αυτοί οι αυτόκλητοι εσχατολόγοι ισχυρίζονται πως ξέρουν πολλά απ’ αυτά που μέλλει να γίνουν και με διαφόρους τρόπους κηρύττουν, αναγγέλλουν, μάλλον πανικοβάλλουν τον απλό και εύπιστο χριστιανό ορθόδοξο λαό. Και τον πανικοβάλλουν με προαναγγελίες πολέμων, με ερχομό πείνας, με προαναγγελίες για ισχυρούς σεισμούς. Μάλιστα τολμούν και «προφητεύουν» πως έχει γεννηθεί ο Αντίχριστος και άρα είμαστε κοντά, μας λένε. Άλλοι λένε το αντίθετο, πως δε θα έρθει ο Αντίχριστος στη γη, αλλά μόνο ένας μεγάλος πόλεμος θα γίνει. Άλλοι προχωρούν και πιο πέρα με την αρρωστημένη τους ερμηνεία και μας λένε, πως ούτε ο Αντίχριστος θα έρθει, ούτε το χάραγμα- που κάποτε οι κυβερνήσεις θα επιβάλλουν στον λαό- θα είναι του Αντιχρίστου. Αλλά ο Αντίχριστος, μάς λένε, ότι θα είναι η αμαρτωλή ζωή ενός ανθρώπου και ισχυρίζονται ότι αυτό εννοεί το βιβλίο της Αποκαλύψεως.

Από πολύ καιρό τα ακούω όλα αυτά και αισθάνθηκα ένα χρέος να μιλήσω και να πω την πραγματική αλήθεια, όπως μας την παραδώσανε οι Άγιοί μας. Για το απόρρητο μεγάλο θέμα των εσχάτων και ειδικά για τον ερχομό του Αντιχρίστου στη γη, οι λίγοι Άγιοί μας που ασχολήθηκαν, μας λένε ρητώς και ευθέως πως ο Αντίχριστος θα είναι άνθρωπος με την απόλυτη και γεμάτη ενέργεια του Σατανά. Θα γεννηθεί από φυλή του Ισραήλ και θα προσπαθήσει να μιμηθεί τον ερχομό του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Επίσης μας λένε οι Άγιοι μας πως, όπως ο Χριστός μας με το Άγιο Βάπτισμα κάνει τον άνθρωπο δικό του μέλος, έτσι και ο Αντίχριστος μόνο με το σφράγισμα στο δεξί χέρι ή στο μέτωπο θα κάνει τον άνθρωπο δικό του πλέον υπό την απόλυτη εξουσία του. Και φυσικά, όπως μας λέγουν οι Άγιοί μας, το σφράγισμα του Αντιχρίστου, δηλαδή το 666=χξς΄ διαλύει το όνομα Χριστός. Γι’ αυτό, λένε οι άγιοί μας, πως η πτώση του σφραγίσματος θα είναι η μοναδική που δεν θα υπάρχει δυνατότητα μετανοίας, ενώ στις υπόλοιπες πτώσεις που υποπίπτει ο άνθρωπος πάντα υπάρχει η δυνατότητα της μετανοίας. Και υπάρχει μετάνοια, διότι καμία πτώση εκτός του σφραγίσματος δεν διαλύει το όνομα Χριστός, αλλά μόνον το σφράγισμα του Αντιχρίστου διαλύει το όνομα Χριστός. Όντως, μεγάλη εξουσία έχει παραχωρήσει ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός στον Αντίχριστο, ώστε να έχει τη δυνατότητα να διαλύσει με το σφράγισμα το Άγιο Βάπτισμα που έχει λάβει ο Ορθόδοξος χριστιανός.

Ώστε λοιπόν, κανείς από τους Αγίους μας δεν έχει πει την ημερομηνία γεννήσεως του Αντιχρίστου ή και του ερχομού του σε συγκεκριμένη εποχή. Αυτά, όπως είπαμε και πριν, είναι άκρως απόρρητα, που ούτε οι άγγελοι στον ουρανό δεν τα γνωρίζουν, παρόλο που είναι συνεχώς κοντά στο θρόνο του Θεού μας και Τον δοξολογούν. Απορώ, αυτοί οι εσχατολόγοι που ζουν μακράν του θρόνου του Θεού, από πού έχουν αντλήσει τέτοιες απόρρητες πληροφορίες; Έχουν αναρωτηθεί οι ίδιοι από ποιο πνεύμα τα έχουν πληροφορηθεί; Διότι όπως εξετάσαμε μέχρι τώρα είναι αδύνατον να τα έχουν πληροφορηθεί από το Πνεύμα του Θεού μας. Αλλά δυστυχώς, αυτοί οι θλιβεροί εσχατολόγοι, ούτε τη φωνή των αγίων Πατέρων μας δεν θέλουν να ακούσουν. Γι’ αυτό απευθύνω αυτό το μήνυμα μου προς τον πιστό ορθόδοξο λαό και λέω: «μακριά απ’ αυτούς τους εσχατολόγους και να αρκείσθε στα γραφόμενα των Αγίων Πατέρων της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας». Διότι και σήμερα, δόξα τω Θεώ, υπάρχουν φωνές με αγνή ορθόδοξη διδασκαλία, αρκεί να θέλει ο πιστός να τις βρει και να ακούσει την πραγματική αλήθεια.

Από το ιερό βιβλίο της Αποκαλύψεως και από τη φωνή των Αγίων μας μαθαίνουμε, πως ο Αντίχριστος θα έχει και τις δύο εξουσίες, την πολιτική και την θρησκευτική. Και αν θέλουμε να κατανοήσουμε καλύτερα αυτό που λέω, ο Αντίχριστος θα είναι στη γη το ίδιο, όπως είναι ο Παπισμός σήμερα, αλλά σε πολύ ανώτερη κατάσταση. Θα μπορούσαμε να πούμε πως ο Παπισμός είναι ο πρόδρομος του Αντιχρίστου. Και αυτό το τονίζει πολύ χαρακτηριστικά ο νέος Άγιος των ημερών μας, Ιουστίνος Πόποβιτς. Βλέπουμε πως στον Παπισμό λειτουργούν άριστα από αιώνες τώρα τα δύο δόγματα του Αντιχρίστου, η Ισχύς και η Υποκρισία. Άλλοτε έχει χρησιμοποιήσει το πρώτο δόγμα, την Ισχύ, που έχει χύσει άφθονο αίμα στην ανθρωπότητα, ακόμα και εδώ στο Άγιον Όρος το 1273 και άλλοτε χρησιμοποιεί το δεύτερο δόγμα, την Υποκρισία, που τη βλέπουμε έντονα σήμερα με την καταραμένη «Αγαπολογία». Και επαναλαμβάνω, η εξουσία και η κυβέρνηση του Αντιχρίστου θα είναι ίδια και απαράλλαχτη όπως είναι ο Παπισμός, αλλά σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό. Και αναφέρω λίγες ομοιότητες: το Αλάθητον, που είναι κατ’ αποκλειστικότητα μόνον του Τριαδικού Θεού μας, ο Παπισμός με επικεφαλής τον Πάπα σήκωσε μια άνευ προηγουμένου ανταρσία κατά του Θεού μας, όπως λέει ο άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς και ονόμασε τον εαυτό του αλάθητο. Με λίγα λόγια έκανε τον εαυτό του θεό επί γης, αφού πάλι κατά τον άγιο Ιουστίνο Πόποβιτς, εξόρισε τον Χριστό από τη γη ο Πάπας και πήρε τη θέση Του, ως αυτοονομαζόμενος αλάθητος. Το παράνομο αλάθητο που έδωσε στον εαυτό του ο Πάπας, είναι μία τρανή απόδειξη πως είναι πρόδρομος του Αντιχρίστου και ο μοναδικός εκφραστής του. Αξίζει να αναφέρουμε ένα μικρό απόσπασμα από τα λόγια του Αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς. Λέει λοιπόν ο Άγιος: «διότι καμία αἵρεσις δέν ἐξεγέρθη τόσον ριζοσπαστικῶς καὶ τόσον ὁλοκληρωτικῶς κατὰ τοῦ Θεανθρώπου Χριστοῦ καὶ τῆς Ἐκκλησίας Του, ὡς ἒπραξε τοῦτο ὁ Παπισμὸς διὰ τοῦ δόγματος περὶ τοῦ ἀλαθήτου τοῦ Πάπα-ἀνθρώπου. Δὲν ὑπάρχει ἀμφιβολία, τό δόγμα αὐτὸ εἶναι ἡ αἵρεσις τῶν αἱρέσεων». Ώστε λοιπόν καλά είπε κάποιος πως το άκρον άωτον της ανοησίας είναι το πλάσμα να αυτοανακηρύσσεται θεός και να παίρνει τη θέση του Πλάστη, πράγμα αδιανόητο από κάθε πλευρά, εξωπραγματικό δια τους έχοντας σώας τας φρένας.

Η πρώτη εφεύρεση έγινε στον Ουρανό. Εκεί ο Εωσφόρος συνέλαβε την παράνομη ιδέα για τον εαυτό του ότι είναι θεός και όλοι γνωρίζουμε τα αποτελέσματά του. Και ως αμετανόητος πάντα που είναι ο Εωσφόρος, κατάφερε και μέσα στον Παράδεισο να μυήσει τους Πρωτοπλάστους στην καταστροφική του ιδέα, ότι θα γίνουν θεοί, αν φάγουν από τον απαγορευμένο καρπό. Και όλοι γνωρίζουμε πόσο στοίχισε στο ανθρώπινο γένος αυτή η απάτη του όφεως. Και στο πέρασμα των αιώνων, ήρθε ο Παπισμός να κάνει ό,τι δεν μπόρεσαν ή δεν σκέφτηκαν οι προηγούμενοι άνομοι, δηλαδή να κάνουν επανάσταση εναντίον του Τριαδικού Θεού. Πρέπει να πούμε, πως ο Παπισμός έχει και το άρμα του, που είναι ο οικουμενισμός. Δι’ αυτού του άρματος, ευελπιστεί να υποτάξει υπό την εξουσία του όλες τις «χριστιανικές» κοινότητες. Αλλά ο διακαής πόθος του είναι πότε θα κατορθώσει να υποτάξει την αγία μας Ορθοδοξία.

Δε θα αναφερθώ στα ύπουλα σχέδια του Παπισμού, διότι όλοι μας πλέον τα βλέπουμε στις μέρες μας να γίνονται τόσο προκλητικά. Αλλά θα αναφερθώ σε έναν κάπως νεότερο πόθο του παπισμού, που θέλει τώρα να υποτάξει και τις άλλες θρησκείες υπό την εξουσία του Πάπα. Ώστε λοιπόν, ένας να είναι ο θρησκευτικός ηγέτης και «πατέρας» πάνω στη γη, ο Πάπας. Όντως, κατεξοχήν μοναδικός πρόδρομος του Αντιχρίστου ο Πάπας. Διότι βλέπουμε πως με ακρίβεια, μας παριστάνει και είναι σαν να μας λέει ο ίδιος πως: «Κοιτάξτε εμένα και την εξουσία μου, για να εννοήσετε πώς θα είναι ο αναμενόμενος Αντίχριστος». Ένας σύγχρονος ερευνητής μας λέει πως ο Παπισμός είναι κατασκεύασμα του Σιωνισμού και δεν κάνει λάθος, διότι συμφέρει πάρα πολύ για τους Σιωνιστές να υποταχθούν όλες οι θρησκείες στον Παπισμό, γιατί άμα γίνει έτσι, το έδαφος θα είναι πλήρως προετοιμασμένο για τον αναμενόμενο μεσσία τους.

Άρα λοιπόν, σε καμία περίπτωση ο Παπισμός δε λέγεται χριστιανική εκκλησία. Και απορώ πού βρίσκουν το θάρρος και την τόλμη πολλοί ηγέτες από την Ορθόδοξη Εκκλησία μας να αποκαλούν τον Παπισμό εκκλησία και τον Πάπα αγιότατο αδελφό τους. Αυτά που προαναφέραμε μέχρι στιγμής δεν τα γνωρίζουν; Και αφού φυσικά τα γνωρίζουν, γιατί εκουσίως τα αγνοούν; Γιατί δεν εργάζονται για το κέρδος της μητέρας μας Ορθόδοξης Εκκλησίας και εργάζονται για το δικό τους γόητρο; Μου έκανε εντύπωση και συγκινήθηκα και με έπιασε δέος, όταν άκουσα σε μία πανήγυρη του Αγίου Όρους, όπου χοροστατούσε ο μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος και μας έλεγε χαρακτηριστικά πως είναι ο 89ος κατά σειράν ιεράρχης στην Εκκλησία της Κορίνθου από τότε που σύστησε την Εκκλησία αυτή, ο μέγας των εθνών, Απόστολος Παύλος. Όντως η Ορθοδοξία μας σε όλο της το μεγαλείο, να έχουν οι ιεράρχες μας τη διαδοχή τους από τους Αγίους Αποστόλους! Ερωτώ ευθέως τους ηγέτες της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας: έχουν τέτοια αγία διαδοχή οι Παπικοί; Έχουν τέτοια διαδοχή οι Αγγλικανοί που χειροτονούν γυναίκες επισκοπίνες και ομοφυλόφιλους επισκόπους και άλλα πολλά που αηδιάζω να τα γράψω; Δυστυχώς αυτές τις συναγωγές του Σατανά πολλοί εκκλησιαστικοί ηγέτες μας τις ονομάζουν αδελφές εκκλησίες και δουλεύουν μετά σπουδής - πυρετωδώς θα λέγαμε- για την ένωση, δηλαδή να ενωθεί η αγία μας Ορθοδοξία με αυτές. Κατά τον άγιο Παΐσιο τον αγιορείτη: «Με τις κουρελούδες του διαβόλου». Αλλά όσο είναι αδύνατον να ενωθεί το νερό με τη φωτιά, τόσο είναι αδύνατον να ενωθεί η Ορθοδοξία μας με αυτούς τους αιρετικούς. Ώστε λοιπόν γνήσιος προφήτης του Αντιχρίστου ο Πάπας και το ακριβές αντίγραφό του.

Κατά τον άγιο Εφραίμ τον Σύρο, ο Αντίχριστος θα έχει επιβλητική παρουσία και θα ασκεί μεγάλη γοητεία ως πολιτικοθρησκευτικός ηγέτης της οικουμένης. Επίσης μας λέει ο Άγιος, πως θα κάνει σημεία και τέρατα, μεγάλα και θαύματα πολλά. Μόνο όμως, αυτά που θα κάνει θα είναι κατά φαντασία θαύματα και θα φαίνονται ως αληθινά σημεία και τέρατα, μόνο σε όσους θα είναι σφραγισμένοι με τον αριθμό, το 666, που είναι το σύμβολό του. Στους δε πιστούς του Χριστού μας, που δεν θα έχουν σφραγιστεί, τα θαύματα του Αντιχρίστου θα φαίνονται γελοία και ψεύτικα. Για να καταλάβουμε τι εννοούμε, ας φέρουμε το παράδειγμα ενός μάγου που κάνει σημεία θαυμαστά. Ο κόσμος που βλέπει τα θαύματα του, τον θαυμάζει με δέος και τον χειροκροτεί. Ενώ στα μάτια ενός χριστιανού Ορθοδόξου προχωρημένου στην πνευματική ζωή που έχει πλήρη σύνδεση με τον Χριστό, τα θαύματα που βλέπει να κάνει ο μάγος, που προείπαμε, του προκαλούν αποστροφή και αηδία, διότι είναι πέρα για πέρα ψεύτικα. Κατά παρόμοιο τρόπο, θα συμβεί και στην εποχή που θα εμφανιστεί ο Αντίχριστος. Στους ανθρώπους που δεν θέλησαν να αγαπήσουν και να συνδεθούν ελεύθερα με το Χριστό, δυστυχώς τα θαύματα και τα σημεία που θα επιτελεί ο Αντίχριστος θα φαίνονται ως αληθινά και θα ζητωκραυγάζουν οι άνθρωποι υπέρ του Αντιχρίστου.

Να πούμε, πως ο ερχομός του Αντιχρίστου στη γη εξαγγέλθηκε από την εποχή που ζούσε ο Ευαγγελιστής Ιωάννης, που έλεγε, πως ήρθε το τέλος διότι φανερωθήκανε πολλοί αντίχριστοι και άρα λοιπόν έρχεται και ο ίδιος ο Αντίχριστος. Διότι άλλο είναι να έχουν μερικοί άνθρωποι το πνεύμα του Αντιχρίστου και άλλο ο ίδιος ο Αντίχριστος. Όπως και στην περίπτωση του Χριστού. Άλλο είναι οι Άγιοί μας, που έχουν το πνεύμα του Χριστού και άλλο είναι ο ίδιος ο Χριστός. Η διαφορά σ’ αυτήν την περίπτωση είναι πως οι Άγιοί μας είναι εξαρτημένοι από το Φως και τη Δύναμη του Χριστού, ενώ ο Χριστός είναι Φως και Δύναμη και από Αυτόν πηγάζουν το φως και η δύναμη. Το ερώτημα όμως είναι: γιατί υπάρχει τόση καθυστέρηση τόσων αιώνων στον ερχομό του Αντιχρίστου; Μα δεν είναι στην αρμοδιότητα του Αντιχρίστου, το πότε θα εμφανιστεί στην γη. Αυτός ήθελε εξαρχής να εμφανιστεί και να πλανήσει τον άνθρωπο με όσα έχει σχεδιάσει. Αλλά η έλευση του Αντιχρίστου στη γη εξαρτάται από την απόφαση και την διαταγή της Αγίας Τριάδος. Γι’ αυτό και είναι άκρως απόρρητο και δεν γνωρίζει κανείς, ούτε οι άγγελοι ούτε κανένας άγιος πότε θα δώσει το πράσινο φως ο Τριαδικός Θεός μας στον Αντίχριστο να εμφανιστεί στην γη.

Αλλά, ας εξετάσουμε λίγο το «δώρο» που θα κάνει στους οπαδούς του ο Αντίχριστος, δηλαδή το χάραγμα, το λεγόμενο εμφύτευμα- τσιπάκι, το οποίο θα εμφυτεύεται στο δεξί χέρι ή στο μέτωπο του ανθρώπου. Καταρχάς, όταν το λάβει ένας άνθρωπος αυτό το χάραγμα στο μέτωπό του ή στο δεξί χέρι, αμέσως παύει πλέον να λέγεται άνθρωπος με προσωπικότητα, διότι έκτοτε θα λέγεται αριθμός ή νούμερο. Και όχι μόνον αυτό, αλλά θα είναι για πάντα αιχμάλωτος στις οθόνες των μεγάλων κομπιούτερ των Βρυξελλών. Εικοσιτέσσερις ώρες το 24ωρο θα παρακολουθείται μέσα από τις περιβόητες οθόνες, θα είναι με λίγα λόγια ο φριχτότερος αιχμάλωτος όλων των εποχών. Διότι οι προηγούμενοι αιχμάλωτοι πριν γίνει η ανακάλυψη του χαράγματος είχανε κάποια ελπίδα απελευθέρωσης. Τώρα όμως οι αιχμάλωτοι του χαράγματος δεν έχουν καμία ελπίδα απελευθερώσεως από την παρακολούθηση της οθόνης των Βρυξελλών. Επιπλέον, θα είναι και μελλοθάνατοι, διότι όποια ώρα και στιγμή θελήσουν οι υπεύθυνοι, θα μπορούν μέσω του τσιπ να θανατώσουν τον σφραγισμένο άνθρωπο. Αλήθεια, ύστερα απ’ όλη αυτήν την πραγματικότητα που υπάρχει γύρω από το χάραγμα του Αντιχρίστου, ποιος θα τολμήσει άραγε να σφραγιστεί; Σε ποιον άραγε θα γίνει αγαπητή η αιώνια αιχμαλωσία και τυραννία του; Και δυστυχώς μαθαίνω, πως πρόσφατα διαφημίζουν στην Αμερική το χάραγμα του Αντιχρίστου ως τέλειο τρόπο ζωής και αυτή η διαφήμιση μου είπαν, πως ήρθε και στην πατρίδα μας. Επίσης μερικοί ερευνητές λένε, πως μετά από κάποιο χρονικό διάστημα το τσιπάκι που θα υπάρχει μέσα στον άνθρωπο θα παρουσιάζει φοβερές παρενέργειες. Λένε πως όταν ο σφραγισμένος άνθρωπος θα έρχεται αντιμέτωπος με το φως του ηλίου, το σώμα του θα γεμίζει από εγκαύματα και έλκη που θα έχουν φριχτούς και ανίατους πόνους.

Όμως ας πούμε και για τους πιστούς οπαδούς του Χριστού, που θα επιλέξουν να μη σφραγιστούν. Αυτοί όλοι πώς θα ζήσουνε, ρωτάν μερικοί, αφού παντού θα χρειάζεται το χάραγμα για να αγοράζουν τροφές κλπ. Τότε μας έλεγε ο νεοφανής Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης πως «ο Χριστός μας θα βοηθάει τον λαό του σκανδαλωδώς!». Επίσης έλεγε πάλι ο Όσιος χαρακτηριστικά, πως έβλεπε τον τρόπο με τον οποίο θα μας βοηθάει ο Χριστός, αλλά δεν του επιτρεπόταν τρόπον τινά από τη Θεία Χάρη να τον εκφράσει λεπτομερώς. Αλλά όταν ο πιστός ακούει από έναν Άγιο της Εκκλησίας μας τέτοια αληθινά γεγονότα που θα συμβούν, τι να τις κάνει τις λεπτομέρειες; Του φθάνει μοναχά η σιγουριά, πως ο Χριστός θα είναι κοντά και θα βοηθάει και μάλιστα σκανδαλωδώς.

Επίσης είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως το όνομα του Αντιχρίστου δεν το γνωρίζει κανείς, κανένα πλάσμα, ούτε οι Άγιοι. Και σκοπίμως για ευνόητους λόγους δεν το έβαλε ο Ευαγγελιστής Ιωάννης, μάλλον δεν του αποκαλύφθηκε. Διότι όπως λέγει ο μακαριστός θεολόγος Παναγιώτης Τρεμπέλας, το όνομα του Αντιχρίστου είναι πολύ μιαρό και γι’ αυτό δεν καταχωρήθηκε στο βιβλίο της Αποκαλύψεως. Άρα λοιπόν, μέχρι στιγμής μόνο το συμβολικό αριθμό του Αντιχρίστου γνωρίζουμε, δηλ. το 666. Το όνομά του παραμένει ακόμη απόρρητο. Επίσης μας αναφέρει ο Άγιος Ανδρέας, ο δια Χριστόν σαλός, πως ο Αντίχριστος θα γεννηθεί από τη φυλή Δαν του Ισραήλ. Λέει λοιπόν ο Άγιος «Τότε θα γεννηθεί από τη φυλή Δαν ο Σατανάς, ο Αντίχριστος, ο οποίος δεν θα γίνει άνθρωπος δι’ ιδίων δυνάμεων, αλλά θα πλάσει Κύριος ο Θεός δι’ αυτόν σκεύος αισχρόν και ρυπαρόν, δια να πληρωθούν οι λόγοι των Προφητών». Δηλαδή αφού είναι πλάσμα ο Σατανάς, πώς θα μπορούσε να γεννηθεί από μόνος του, όπως συνέβη η Γέννησις του Κυρίου μας εν Πνεύματι Αγίω; Ωστόσο όμως, επιμένει στην καταστροφική ιδέα που έχει για τον εαυτό του, ότι είναι θεός και θα προσπαθήσει με όλους τους δολίους του τρόπους να παραπλανήσει όσους περισσότερους ανθρώπους μπορέσει, για να τους έχει για αργότερα στο βασίλειο του άδου, της κολάσεως και να τους βασανίζει αιωνίως. Αυτός είναι ο τελικός στόχος του. Επίσης πάλι λέει ο Άγιος Ανδρέας, ο δια Χριστόν σαλός: «ὅποιος δέν προσκυνήσει τόν Ἀντίχριστο μέγας καί φοβερός φίλος τοῦ Χριστοῦ θά ἀποβεῖ. Μακάριοι οἱ Ἄγιοι! Τρισμακάριοι οἱ Μάρτυρες διά τόν Ἀντίχριστον: μεγίστη ἡ δόξα δι’ αὐτούς εἰς τοὺς ἀτελευτήτους αἰῶνας», μας λέει ο Άγιος.


Ύστερα από όλα αυτά που εξετάσαμε, πού είναι αυτοί οι εσχατολόγοι, που μας λένε πως δεν υπάρχει Αντίχριστος και ότι Αντίχριστος σημαίνει και είναι τρόπος ζωής αμαρτωλός; Ώστε καλά λένε μερικοί, πως τον καιρό του Αντιχρίστου θα δούμε πολλές εκπλήξεις, δηλαδή, θα δούμε πνευματικούς ανθρώπους με μεγάλο όνομα να έχουν παρόμοιες τέτοιες ιδέες που προαναφέραμε, αντίθετες σε όσα μας έχουν παραδώσει οι Άγιοί μας. Ας ευχηθούμε λοιπόν, εμάς ιδιαιτέρως τους Ορθοδόξους Χριστιανούς να μας λυπηθεί ο Τριαδικός Θεός μας, να μας δυναμώσει για να αντισταθούμε σε αυτά τα άνομα που γίνονται και σε άλλα που μέλλει να γίνουν στη συνέχεια, που τα γνωρίζει μόνον ο Τριαδικός Θεός μας, στον Οποίο ανήκει πάσα δόξα, τιμή και προσκύνησις εις τους αιώνας, Αμήν.

Αρσένιος μοναχός
Σκήτη Κουτλουμουσίου
Άγιον Όρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου