Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Ο ΜΙΚΡΟΣ ΒΟΣΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΛΥΚΟΙ


Για τον μικρο βοσκο, η ημερα που θα ξημερωνε θα ηταν η ποιο σημαντικη… Θα πηγαινε μονος του πλεον για βοσκη τα 15 προβατακια του πατερα του..

Ο γερος πατερας του, τον ειχε συμβουλεψει με αυτά τα λογια.. «Αν αντιληφθεις την παρουσια λυκου στην περιοχη, να φωναξεις δυνατα «ΛΥΚΟΣ»!!! Τοτε, θα ερθουν οι διαφοροι βοσκοι που θα βοσκουν και αυτοι τα προβατα τους για να σε βοηθησουν»

Αφου εφοδιαστηκε με όλα τα απαραιτητα (λιγο τυρακι,λιγο ψωμακι και ένα φλασκι νερο), ξεκινησε γεματος χαρα…

Η ανασφαλεια όμως τον κυριευε… Ετσι, λιγο πριν βγει από το χωριο, αρχισε ξαφνικα να φωναζει… «Λυκος!! Λυκος!!»  Αμεσως ετρεξαν οι χωριανοι για να τον βοηθησουν…  Τοτε, ντροπιασμενο το βοσκοπουλο, τους ειπε «-Δεν υπαρχει λυκος..  Ετσι φωναξα για να δω αν θα ερθετε».. Και οι συγχωριανοι, εφυγαν αμεσως για να πανε στις δουλειες τους.. Αφου απομακρυνθηκε από το χωριο γυρω στα 2 χιλιομετρα, βλεπει την μικρη σφυριχτρα μεσα στο ταγαρι του..  Θυμηθηκε τα λογια του πατερα του «Αν καταλαβεις λυκο στην περιοχη σου, και δεν βλεπεις αλλους ανθρωπους γυρω σου, ΤΟΤΕ μονο να την χρησμοποιησεις. Ετσι, οποιος την ακουσει, θα καβαλησει το τρακτερ ή το αμαξι του, και θα ερθει να σε βοηθησει..»

Εβγαλε τοτε την σφυριχτρα και αρχισε να σφυριζει δυνατα,τοσο δυνατα που κοκκινησε το προσωπο του. Ο κοσμος που βρισκοταν στα μικρα κτηματακια του, πηρε αμεσως τις καραμπινες, τις τσουγκρανες και τα δρεπανια και αρχισε να τρεχει προς το σημειο που ακουγε τον ηχο της σφυριχτρας…  ο μικρος βοσκος, τοτε γελασε δυνατα και τους ειπε.. «Δεν υπαρχει κανενας λυκος!! Ηθελα να δω ν θα ερθετε γρηγορα!!»  Αμεσως τον επεπληξαν και τον μαλωσαν οι υπολοιποι βοσκοι… Και εφυγαν για το χωριο, εξαλοι..

Το μικρος βοσκοπουλο, αφου βοσκησε τα προβατα του, πηρε τον γυρισμο για την επιστροφη… Σε αποσταση ενός χιλιομετρου λιγο πριν μπει στην εισοδο του χωριου του, εμφανιζονται ξαφνικα  τρεις λυκοι πεινασμενοι.. Ο ηλιος ειχε ποια βασιλεψει και το φως της ημερας παραχωρουσε σιγα σιγα την θεση του στο σκοταδι…

Τα ποδια του αρχισαν να τρεμουν από τον φοβο του, και δεν μπορουσε να βγαλει αχνα… Τοτε, σκεφτηκε να φωναξει δυνατα και μετα να βγαλει την σφυριχτρα και να σφυριξει με οση δυναμη του ειχε απομεινει…  «ΛΥΚΟΙ!! ΒΟΗΘΕΙΑ !! Τρεξτε χωριανοι!!!»  Κανενας δεν απαντησε στο καλεσμα του όμως… Βγαζει την σφυριχτρα και αρχιζει να σφυραει τοσο δυνατα, που ο ηχος της, κοντεψε να τον κουφανει.. Και παλι κανενας δεν αποκριθηκε… Επεσαν λοιπον οι λυκοι σαν μανιασμενοι και του εφαγαν τρια προβατα, και φευγοντας σκοτωσαν αλλα πεντε..  Αφου σιγουρευτηκε ότι δεν υπαρχει πλεον άλλος λυκος, αρχισε να χτυπαει την πορτα της εισοδου στο χωριο..

Η πορτα ανοιξε αμεσως.. Μπαινοντας μεσα με τα υπολοιπα προβατα του, οι συγχωριανοι του τον ρωταγαν που είναι τα υπολοιπα, και γιατι ειχε ιδρωσει τοσο πολύ, που τα ρουχα του, ηταν λες και ειχε βγει από το διπλανο ποταμι…

Γεματος θυμο ο μικρος βοσκος, τους ειπε «-Που χαθηκατε όταν σας φωναζα μωρε; Ηρθαν τρεις λυκοι και μου αφαγαν το βιος του Πατερα μου… Τι θα πω εγω τωρα στον Πατερα μου, όταν θα δει ότι γυριζω πισω με τα μισα προβατα;;»

Ο δασκαλος όμως του χωριου, πλησιασε τον μικρο και με αυστηρο ηφος του ειπε… «-Και την σφυριχτρα ακουσαμε, αλλα και τις φωνες σου!! Επειδη όμως το εκανες 2 φορες σημερα χωρις λογο, νομισαμε και εμεις ότι και αυτή την φορα το εκανες για να γελασεις..!! Γιαυτο κανεις δεν ηρθε…. Θες να μαθεις ποιος μας απαγορευσε να τρεξουμε αυτή την τη φορα;; Ο ιδιος ο πατερας σου..!! Δεν παιζουνε με αυτά τα πραγματα μικρε!! Την επομενη φορα λοιπον που θα ξαναβγεις για να βοσκησεις τα ζωντανα σου, εχε στον νου σου ότι  πρεπει να εισαι σοβαρο ατομο και να μην ξεσηκωνεις ετσι αδικα τον κοσμο, γιατι παλι δεν θα ερθει να σε βοηθησει κανεις και εσυ, παλι ανευθυνος θα εισαι και ολοι θα γελανε μαζι σου!!» Μετα από αυτό το μαθημα, ο μικρος δεν ξαναβγηκε παλι να βοσκησει τα προβατα (όχι μονο του πατερα του, αλλα κανεις δεν τον εμπιστευοταν…    



ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ

ΕΡΥΘΡΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΚΡΙΕΚΟΥΚΙ   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου