Σάββατο, 11 Οκτωβρίου 2014

ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΕΓΑΡΩΝ ΚΑΙ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ κκ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΚΑΙ ΘΕΟΠΡΟΒΛΗΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΤΗΣ ΑΓΙΩΤΑΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΜΕΓΑΡΩΝ ΚΑΙ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ ΗΜΩΝ ΔΕ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΟΥ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΕΤΗ!!!!

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Με μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα, Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014 η χειροτονία του νέου εψηφισμένου Μητροπολίτη Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνου Γιακουμάκη στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου.
 

 

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών, Λαρίσης Ιγνατίου, Διδυμοτείχου Δαμασκηνού, Ξάνθης Παντελεήμονος, Νικαίας Αλεξίου, Καστορίας Σεραφείμ, Κασσανδρείας Νικοδήμου, Ύδρας Εφραίμ, Πειραιώς Σεραφείμ, Σύρου Δωροθέου, Σιδηροκάστρου Μακαρίου, Καμερούν Γρηγορίου, Πατρών Χρυσοστόμου, Κορίνθου Διονυσίου, Μεσσηνίας Χρυσοστόμου, Λευκάδος Θεοφίλου, Θηβών Γεωργίου, Ιλίου Αθηναγόρα, Ζακύνθου Διονυσίου, Κηφισίας Κυρίλλου, Νέας Ιωνίας Γαβριήλ, Πρεβέζης Χρυσοστόμου, Ιωαννίνων Μαξίμου, Ελασσώνος Χαρίτωνος, Θεσσαλιώτιδος Τιμοθέου και των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων, Ελευσίνος Δωροθέου, Σαλώνων Αντωνίου.

Στον Χειροτονητήριο λόγο του ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεγάρων μεταξύ άλλων ανέφερε: ''Δεν είναι προσχηματική η κατάφαση της λεκτικής μου αδυναμίας, η ανάγκη του ψυχικού μου ησυχασμού και η ωφέλιμη επιθυμία να ακούσω, παρά να ακουστώ''.

''Να ακούσω για μία ακόμη φορά την στεντόρια και υποβλητική φωνή του μακαριστού Γέροντά μου, του Καθηγουμένου της ιστορικής Μονής της μετανοίας μου, Ασωμάτων Πετράκη, Αρχιμ. Χριστοφόρου Παπαδόπουλου να μου λέει: ''Κωνσταντίνε μου, δόξα τω Αγίω Θεώ, πάντων ένεκεν'', να το βιώνω όπως το εβίωσε κι εκείνος, ως βαρύ Σταυρό και ως γλυκειά πρόγευση της κοινής μας Αναστάσεως'', συμπλήρωσε ο κ. Κωνσταντίνος.

Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης υπογράμμισε: ''Ευχαριστώ κάθε αδελφό μου, οποίος με στήριξε και με ανέχθηκε, κατά την τριαντακονταετή ιερατική μου διακονία, τους προαπελθόντες πατέρα μου Θεόδωρο, αλλά και εκείνους όσοι αποτελούν το φυσικό μου γεννεαλογικό μου εν ζωή λήμμα: την ηρωίδα μητέρα μου Αντωνία, την αδελφή μου Καλλιόπη, και αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω εκείνους, οι οποίοι με οιονδήποτε τρόπο με ελύπησαν και με ταπείνωσαν''.

Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Μεγάρων τόνισε: ''Φαινομενικά με ταλαιπώρησαν, πνευματικά όμως με ωφέλησαν τόσο ώστε σήμερα να ζητώ από εκείνους ειλικρινή συγνώμη, παρέχοντας επίσης προς όλους ειλικρινή συγχώρεση''.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος από την πλευρά του, απευθυνόμενος προς τον νεό Μητροπολίτη Μεγάρων μεταξύ άλλων ανέφερε: ''Τα μέλη της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος σε επέλεξαν για να ποιμάνεις μια νεοσύστατη Μητρόπολη, αλλά όμως που την διακρίνει στα βάθη των αιώνων ιστορία εκκλησιαστική, που αγκαλιάζει έναν λαό ευσεβή, καλλιεργημένο, θρεμμένο με τις χριστιανορθόδοξες ελληνικές παραδόσεις''.

Σε άλλο σημείο ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε: ''Σε δύο χαρίσματά σου θα σταθώ. Πρώτον, αγαπάς και αναλίσκεσαι στην λειτουργική ζωή της Εκκλησίας μας, και δεύτερον, αγαπάς τους ανθρώπους όλους ανεξάρτητα, έχεις μια καρδιά παιδική, μια καρδιά όμορφη που ξεκουράζει τους ανθρώπους που σε πλησιάζουν.''

Κλείνοντας ο κ. Ιερώνυμος υπογράμμισε: ''Σήμερα γίνεσαι κι εσύ ένα μέλος της Ιεραρχίας μας, και υπεύθυνα αναλαμβάνεις να ποτίσεις με την αγάπη και το ενδιαφέρον σου ένα κομμάτι της πατρίδας μας. Ανέβα τα σκαλιά λοιπόν και προχώρα προς το Θυσιαστήριο και να γνωρίζεις από αυτή τη στιγμή, και στις χαρές αλλά και στις λύπες και στις δοκιμασίες που έρχονται στη ζωή μας, το Α και το Ω για εμάς είναι το Θυσιαστήριο του Κυρίου μας Ιησού Χριστού''.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου