«Προσέχετε δὲ ἀπὸ τῶν ψευδοπροφητῶν, οἵτινες ἔρχονται πρὸς ὑμᾶς ἐν ἐνδύμασι προβάτων, ἔσωθεν δέ εἰσιν λύκοι ἅρπαγες» – Κατά Μαθαίον, 7:15
Απίστευτο και όμως αληθινό: Η Βασούλα Ρύντεν, σε ρόλο…ιέρειας «ευλογεί» τα πλήθη!!!
Το θέμα δεν έχει να κάνει με μια τρελή, γραφική κυρία που αποφάσισε να ακολουθήσει τα…βήματα της Αθανασίας του Αιγάλεω, ΑΛΛΑ ΜΕ ΜΙΑ ΑΙΡΕΣΗ που εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς ΚΑΙ ΕΝΤΟΣ της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας: Ο λόγος για την Βασούλα Ρύντεν, που έχει στήσει ένα ολόκληρο δίκτυο «θαυμάτων» και «συνομιλιών με τον Χριστό» (!!!), εξαπατώντας πάρα πολλούς συνανθρώπους μας! Κι αν νομίζετε ότι υπερβάλουμε, δείτε για παράδειγμα πόσοι είναι οι…πιστοί της στην σελίδα της στο Facebook!
Επαναλαμβάνουμε, κανείς δεν πρέπει να πάρει την περίπτωσή της ως ασήμαντη και γραφική, καθώς δυστυχώς πολύς κόσμος βρίσκει χίλιες δυο δικαιολογίες για να μην έρθει σε επαφή με την Ορθόδοξη Εκκλησία, αλλά ακούει ευχαρίστως λαοπλάνους τσαρλατάνους, που ίσως δρουν στα πλαίσια ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣ, μιας και η Βασούλα έχει άριστες σχέσεις με το Βατικανό (δείτε εδώ) και συμμετέχει σε «διαθρησκειακές συναντήσεις», ενώ έχει δεσμούς και με Ορθόδοξους Ιεράρχες (δείτε στο τέλος της ανάρτησης)!
Διαβάστε λοιπόν με προσοχή το ακόλουθο άρθρο κι ενημερώστε τον κόσμο για τη νέα αυτή επικίνδυνη ΑΙΡΕΣΗ, που απλώνει τα δηλητηριώδη πλοκάμια της στο Άγιο Σώμα της Μητέρας Εκκλησίας μας, ΜΕ ΤΟ ΑΖΗΜΙΩΤΟ ΦΥΣΙΚΑ (αφού η «οραματίστρια» Βασούλα μοσχοπουλάει τα βιβλία της στους οπαδούς της):
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΡΙΑ ΒΑΣΟΥΛΑ ΡΥΝΤΕΝ;
πρωτοπ. ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΤΣΟΥΡΟΥ
Η κυρία «Βασούλα», «κατά κόσμον» Βασιλική -Παρασκευή Πεντάκη -Ρύντεν, σε σειρά βιβλίων της, υπό τον τίτλον «Η αληθινή εν Θεώ Ζωή» και επίτιτλον «Διάλογοι με τον Ιησού», «αποκαλύπτει» εαυτήν. Ιδού ελάχιστα, χαρακτηριστικά κατά την γνώμη μας, αποσπάσματα από τα βιβλία της, τα οποία δημοσιεύουμε χωρίς σχόλια:
Σε διάλογο με τον «Ιησού»: «(Βασούλα): Μπορώ να Σ’ ευλογήσω και εγώ; (Ιησούς): Μπορείς. (Βασούλα): Τότε έχε τις ευλογίες μου Ιησού Χριστέ!» (Τετράδια 116, α 77).
Κι αλλού: «(Βασούλα): Του ζήτησα ξανά συγγνώμη και Τον ευλόγησα» (Τετράδια 116, α 195).
Και πιο κάτω: «Σ’ αγαπώ Κύριε και Σ’ ευλογώ. (Ιησούς): Εμείς, εμάς; (Βασούλα): Ναι Κύριε» (αυτόθι, σ. 280). Σε άλλη συνομιλία: «(Ιησούς): Βασούλα, ευλόγησέ Με και ύμνησέ Με» (Τετρ. 2940, σ. 173). Γι’ αυτό φαίνεται ο Χριστός μερικές φορές, από την χαρά Του «χαμογελούσε φανερώνοντας τα λακκάκια του» (Τετρ. 4155, σ. 191).
Στις 8. 1. 87 η «Βασούλα» γράφει: «Αποφάσισα να δείξω τα γραπτά σ’ ένα καθολικό ιερέα εδώ. Τα καταδίκασε λέγοντας ότι είναι έργα του διαβόλου κι ότι θα πρέπει να σταματήσω. Ο Ιησούς του είχε ζητήσει, αν ήθελε να σηκώσει το Σταυρό Ειρήνης και Αγάπης μαζί μου. Είπε ότι είναι εκ του πονηρού. Μού έδωσε να διαβάσω τρεις προσευχές: στον Αρχ. Μιχαήλ, στην Παναγία και στην Ιερή Καρδιά του Ιησού. Μού είπε να τις διαβάσω τις επόμενες μέρες και να δει τι θα συμβεί. Το έκανα. Ύστερα άφησα το χέρι μου ελεύθερο να γράψει και επί τέσσερεις μέρες έγραφα: «Εγώ, ο Γιαχβέ σε οδηγώ». Τέσσερεις μέρες στη σειρά» (Τετρ. 116, σ. 80).
Ο «Ιησούς», στην ερώτησή της: «Η καρδιά μετρά περισσότερο από τα ράσα;», απαντά: «Ναι, το σημαντικό είναι η καρδιά». Έτσι, η «Βασούλα» μπορεί να «παίρνει» «από το Χέρι Του τον Άρτο Του» (αυτόθι, σελ. 75 και 156) και τελικά ο «Ιησούς» της λέει: «Έλα, ας αναπαυθούμε ο ένας μέσα στον άλλο» (αυτόθι, σ. 147)
Εξ άλλου, ο «Ιησούς» την «διάλεξε να γίνει ο βωμός Του» (αυτόθι, σ. 187). Ο «Ιησούς» αποκαλύπτει και τα εξής για την «Βασούλα»: «Υπόλοιπό Μου, ενώσου μαζί Μου και ας γίνομε ένα, μαζί, μαζί θ’ αποκαταστήσουμε την Εκκλησία Μου» (Τετρ. 116, σ 224).
Ακόμη η «Βασούλα» ένεκα της ιδιαζούσης σχέσεώς της με τον «Ιησού» μπορεί να ευλογεί και τον κόσμον. Έτσι στις 23 Μαρτίου 1989, Μ. Πέμπτη, «ευλόγησε» την πόλη GARABANDAL, αφού προηγουμένως εκκλησιάστηκε στον Ρωμαιοκαθολικό ναό και βρήκε θαυματουργικά στο δωμάτιο του ξενοδοχείου της το άγαλμα της Παναγίας Φατιμά, που την «συνοδεύει σε όλες της τις συγκεντρώσεις», και έβαλε στα χέρια του αγάλματος ένα «ροδάριο» που είχε από το Medjugorge και αφού την «ξύπνησε» στις 8 π. μ. η Αγία Θηρεσία (Τετρ. 2940, σ. 96).
Με την αγάπη της «Βασούλας» προς τον «Ιησού» θα σωθούν ακόμη και οι ψυχές στο «καθαρτήριο», οι οποίες «περίμεναν να μεγαλώσει» η «Βασούλα»: «Με το να με αγαπάς διακαώς,. . . αρπάζονται από το καθαρτήριο πυρ. . . . Πόσο εξαρτώνται από σένα! Αχ, Βασούλα, θα τις βοηθήσεις;» (Τετρ. 116, σ. 227).
Η «Βασούλα» έχει υψηλό προορισμό: «Θεέ μου, εγώ προσωπικά είμαι βαφτισμένη Ελληνορθόδοξη. Σε ποιους αναφέρεσαι Κύριέ Μου; Στους καθολικούς ή στους προτεστάντες, σε αιρέσεις ή σε άλλες θρησκείες; Αν τολμώ και Σε ρωτώ, είναι γιατί υπάρχουν. (Ιησούς): Ω, Βασούλα, Βασούλα, είμαι Ένας, Εγώ ο Θεός είμαι Ένας. Τα παιδιά Μου δημιουργήθηκαν από το Χέρι Μου. Γιατί είναι όλα τα παιδιά Μου σκορπισμένα; Επιθυμώ την Ενότητα, θέλω όλα τα παιδιά Μου να ενωθούν. Είμαι Ένας Θεός και πρέπει να καταλάβουν ότι η Αγία Τριάδα είναι Μονάδα! Το Άγιο Πνεύμα, ο Άγιος Πατέρας και ο Ιησούς Χριστός ο Υιός, οι τρεις μαζί είναι Ένας. (Τετρ. 116, σ. 146).
Η «ένωση», θα γίνη, βεβαίως, μέσω «του Πέτρου», δηλαδή του Πάπα της Ρώμης: «(Ιησούς): Στο Μήνυμά Μου ζητώ να ενωθούν οι Εκκλησίες Μου. . . . . Διάλεξα τον Πέτρο να είναι ο φύλακάς σας, να σας φυλάει μέσα στην Αλήθεια ως την Επιστροφή Μου, αλλά οι άνθρωποι Με παρήκουσαν. Διαιρέθηκαν ανακηρύσσοντας δικούς τους κανόνες. Αληθινά σάς λέγω, μην ακούτε εκείνους που αντιτίθενται στον Πέτρο, τον Πέτρο των Αμνών Μου, που είναι σήμερα ο Ιωάννης Παύλος Β’, γιατί είναι ο εκλεκτός Μου και ο αγαπημένος της Ψυχής Μου. Μην ακούτε εκείνους που τον καταδικάζουν, έχουν πλανηθεί. . . . . . να γυρίσετε όλοι στον Πέτρο και να γίνετε ένα, όπως ο Πατέρας κι Εγώ είμαστε Ένα» (Τετρ. 2940, σ. 45).
Ο χώρος δεν επιτρέπει να επεκταθούμε περισσότερο. Όμως νομίζουμε ότι αξίζει να μεταφέρουμε ακόμη μερικά αποσπάσματα: «4 Αυγούστου 1989: Χθες, ξύπνησα στη μέση της νύχτας και αντιλήφθηκα ότι το Άγιο Πνεύμα προσευχόταν για μένα το Πιστεύω. . . . . αντιλήφθηκα ότι η Φωνή του Αγίου Πνεύματος, προσευχόταν την προσευχή στον Αρχάγγελο Μιχαήλ» (Τετρ. 2940, σ. 162).
Σε κάποια συνάντηση καταγράφεται ο εξής διάλογος: «Ιησού, νομίζω ότι πρέπει να βιαστούμε. (Ιησούς): Πού; (Βασούλα): Στο ισόγειο, να κοιτάξω το φούρνο. (Ιησούς): Έλα, πάμε. 16 Μαΐου 1987» (Τετρ. 116, σ. 174). Την 1η Οκτωβρίου 1987 η «Βασούλα» γράφει για τον «Ιησού»: «Ήταν σαν να είχε μια ξαφνική ιδέα και σταμάτησε για να μου δείξει τους αστραγάλους μας δεμένους μαζί» (αυτόθι, σ. 272).
Κλείνομε το παρόν σημείωμα με ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από τις «αποκαλύψεις» της «Βασούλας». Στο κεφάλαιο «Μήνυμα Ενότητας» της 14ης Οκτωβρίου 1991 γράφει: «Δεν θέλω διαχειριστές μέσα στον οίκο Μου. Ενοποιήστε, για χάρη Μου, την εορτή του Πάσχα» και συνεχίζει: «Είμαι ορθόδοξη και μοιράζομαι τα πάντα με τους καθολικούς αδελφούς μου, και δεν διαφοροποιούμαι στο Όνομά Σου όταν είμαι μαζί τους, ούτε κι αυτοί μου φέρονται διαφορετικά απ’ ότι στους δικούς τους. Γνωρίζω επίσης ότι πολλοί απ’ αυτούς πηγαίνουν στις Ελληνικές ή Ρωσικές Ορθόδοξες εκκλησίες. . . » (Τετρ. 4155, σ. 283-284).
Είναι πάντως αξιοσημείωτο ότι η Επιτροπή για το δόγμα (Congregazione per la dotrina) του Βατικανού εξέδωσε ανακοίνωση εναντίον της «Βασούλας». Πολλά μπορεί κανείς να βρει στο άρθρο του Ρωμαιοκαθολικού π. Francois Dermine, Καθηγητού στο Πανεπιστήμιο της Bologna, με τον τίτλο: «Εκείνα τα ύποπτα μηνύματα της Βασούλας Ρύντεν» (περιοδικό Religioni e Sette nel mondo, έτος 1996, Νο1, σελ. 130-136), στο οποίο αποδίδονται βαριές κατηγορίες στην «Βασούλα». Ο ίδιος έχει γράψει και βιβλίο με τον τίτλον: «Βασούλα Ρύντεν, κριτική έρευνα», στο οποίον υποστηρίζει ότι η «Βασούλα» είναι «μια γνήσια προφήτιδα της «Νέας Εποχής», καθόσον, όπως υποστηρίζει ο ίδιος, παρουσιάζει δύο ουσιώδη χαρακτηριστικά αυτού του ρεύματος: την διακήρυξη της «νέας εποχής» (τάξεως) και την χρήση «τεχνικών» που χρησιμοποιεί για την «επικοινωνία της με τον Ιησού», που δεν απέχουν από την «αυτόματη γραφή». Ο ίδιος υποστηρίζει ότι η ίδια λέει μεν ότι είναι καθολική, αλλά κατ αυτόν ευρίσκεται «σε έδαφος ουδέτερο και απαράδεκτο» παρ’ όλον ότι φέρεται να «αισθάνεται το καθήκον να προσέρχεται σε όλα τα μυστήρια της Καθολικής εκκλησίας» (περιοδικό ως αν. , σ. 131 και 134).
Λυπούμεθα γιατί ελάχιστοι έστω κληρικοί της Ορθοδόξου Εκκλησίας έχουν παρευρέθη σε ομιλίες της «Βασούλας» δίδοντάς της έτσι «πιστοποιητικά Ορθοδοξίας».
Εμείς δημοσιεύουμε επί του παρόντος το ως άνω κείμενο και καλούμε τον αναγνώστη να βγάλει μόνος του τα συμπεράσματα.
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ “ΔΙΑΛΟΓΟΣ” ΤΕΥΧΟΣ 17
Δείτε τι αναφέρει η ανακοίνωση του Οικομενικού Πατριαρχείου
ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ
Ἀνακοινωθέν περί τῆς Βασιλικῆς Παρασκευῆς Πεντάκη – Ρύντεν(Βασούλας). (16.03.2011).
Ἡ Ὀρθόδοξος Ἐκκλησία, ἀκολουθοῦσα ἀπαρεγκλίτως τό λαμπρόν ὑπόδειγμα καί τήν διδαχήν τῶν Ἁγίων Ἀποστόλων, τήν διδασκαλίαν τῶν ἐχόντων τήν ἐξ αὐτῶν Διαδοχήν Πατέρων τῆς Ἐκκλησίας καί τάς θεοπνεύστους Ἀποφάσεις τῶν Οἰκουμενικῶν Συνόδων, διαφυλάττει ὡς πολύτιμον μαργαρίτην τήν πίστιν τῆς Μιᾶς, Ἁγίας, Καθολικῆς καί Ἀποστολικῆς Ἐκκλησίας, τήν ὁποίαν βιώνει τό χριστεπώνυμον πλήρωμα αὐτῆς διά μέσου τῆς συμμετοχῆς εἰς τήν μυστηριακήν καί τήν καθόλου πνευματικήν ζωήν τοῦ θεοϊδρύτου ἐκκλησιαστικοῦ σώματος. Οὕτως, ἡ οἱαδήποτε τάσις αὐτοσχεδιασμοῦ καί κίνησις, προσωπική ἤ συλλογική, περιφρονήσεως ἤ ἀθετήσεως τῶν δογμάτων τῆς πίστεως τῶν Ὀρθοδόξων χριστιανῶν καί τῆς ἐν Χριστῷ ζωῆς ἐντός τῆς Ἐκκλησίας ὡς μόνης ὁδοῦ διά τήν σωτηρίαν τῶν ψυχῶν ἡμῶν, πολλῷ δέ μᾶλλον τῆς αὐτοανακηρύξεως προσώπων ὡς «δῆθεν χαρισματικῶν», ἀπεδοκιμάσθη πάντοτε ὡς ἀπαράδεκτος καινοτομία.
Ὑπό τό πνεῦμα τοῦτο, καί διά τήν ὀφειλετικήν προστασίαν τοῦ μέν εὐσεβοῦς ὀρθοδόξου πληρώματος ἐξ ἐπικινδύνων πνευματικῶν συγχύσεων, τῶν δέ μή γνωριζόντων καλῶς τά πράγματα ἐκ τοῦ ἐλλοχεύοντος κινδύνου τῆς πλάνης, ἀποδοκιμάζονται ὑπό τῆς Μητρός Ἐκκλησίας αἱ ὑπό τῆς Βασιλικῆς Παρασκευῆς Πεντάκη – Ρύντεν, εὐρύτερον γνωστῆς ὡς «Βασούλας», καί τῆς ὑπ᾿ αὐτῆς ἱδρυθείσης ὀργανώσεως ὑπό τόν τίτλον «Ἀληθινή ἐν Θεῷ ζωή» ἀκρίτως καί ἐπιπολαίως εἰσαγόμεναι διδασκαλίαι περί τῶν δῆθεν «ἀπ᾿ εὐθείας διαλόγων της μετά τοῦ Ἱδρυτοῦ τῆς Ἐκκλησίας Κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ» καί τῆς κατακτήσεως ὑπ᾿ αὐτῆς τε καί τῶν ὀπαδῶν της τῆς «ἀληθινῆς ἐν Θεῷ ζωῆς», αἱ ὁποῖαι παρεκκλίνουν αὐθαιρέτως τῆς θεοσδότου διδασκαλίας τῆς Ἐκκλησίας, ἀλλά καί σκανδαλίζουν τό ὀρθόδοξον φρόνημα τῶν εὐλαβῶν πιστῶν.
Ὅθεν, καλοῦμεν τούς εἰσηγητάς τῶν ἀπαραδέκτων αὐτῶν καινοτομιῶν καί τούς ἐμμένοντας εἰς αὐτάς ὑποστηρικτάς των, οἱ ὁποῖοι τούτου ἕνεκα δέν γίνονται δεκτοί εἰς ἐκκλησιαστικήν κοινωνίαν, ὄχι μόνον νά μή παρεμβαίνουν εἰς τό ποιμαντικόν ἔργον τῶν κατά τόπους Ἱερῶν Μητροπόλεων, ἀλλά καί νά ἀποκηρύξουν τάς καινοφανεῖς διδασκαλίας των, ὥστε νά προληφθοῦν αἱ ὑπό τῶν Ἱερῶν Κανόνων προβλεπόμεναι κυρώσεις.
Ἐκφράζομεν, τέλος, τήν βαθεῖαν λύπην τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου ἐκ τῆς ἐνεργείας ἐνίων -ἐλαχίστων, εὐτυχῶς- κληρικῶν τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας νά παρευρίσκωνται εἰς ὁμιλίας τῆς εἰρημένης «Βασούλας» καί νά παρέχουν εἰς αὐτήν «πιστοποιητικά Ὀρθοδοξίας».
Ἐν τοῖς Πατριαρχείοις, τῇ 16ῃ Μαρτίου 2011
Ἐκ τῆς Ἀρχιγραμματείας τῆς Ἁγίας καί Ἱερᾶς Συνόδου
ΠΗΓΗ
Το να χαρακτηρίζετε "αιρετική" την κα Βασούλα Ρυντέν είναι συκοφαντία!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν υπάρχει καμμιά τέτοια απόφαση από το Οικουμενικό Πατριαρχείο ή από Εκκλησιαστικό δικαστήριο!
Να σας επισημάνουμε επίσης ότι σύμφωνα με τους Ιερούς Κανόνες, η αίρεση τιμωρείται με αφορισμό (που συχνά ονομάζεται ανάθεμα), αλλά υπό τις διαδικασίες που επιβάλλουν οι Ιεροί Κανόνες της Εκκλησίας, δικαστική απόφαση αφορισμού μπορεί να εκδοθεί μόνο μετά από επίσημη ακροαματική διαδικασία ενώπιον των Εκκλησιαστικών Δικαστηρίων ή/και ενώπιον της Ιεράς Συνόδου. Τέτοιου είδους ακροάσεις περιλαμβάνουν επίσημο ενάγοντα, εναγόμενο και μάρτυρες, καθώς και διαδικασία έφεσης (ιεραρχικής), όπως ορίζεται από το Άρθρο 44.1 του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Αφού εξαντληθεί και αυτή η διαδικασία, μόνο τότε τιμωρείται το αδίκημα της παραβίασης του δόγματος με αφορισμό ή μερικές φορές και με προσωρινό αποκλεισμό από τη μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας.
Δεν έχει γίνει καμία τέτοια ενέργεια ενώπιον των εκκλησιαστικών δικαστηρίων ή της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως στην περίπτωση της κας Βασούλας Ρύντεν!
Αυτό που λές αναιρείται πολύ εύκολα γιατί σ' όλη την ιστορία της Ορθοδόξου Εκκλησίας οι Πατέρες δεν περίμεναν την σύνοδο για να αποφανθούν και το επίσημον ανάθεμα... Πώς θα οδηγηθούμε άλλως τε στην επίσημη διαδικασία αν δέν προηγηθεί ανεπίσημη καταδίκη? Μα στην ουσία δεν είναι καθόλου ανεπίσημη αλλά Αποστολικόν Έργον η καταδίκη μιάς αιρέσεως... Η αίρεσι είναι αίρεσι από μόνη της καί κανείς δεν μπορεί να υποκριθεί τον τυφλό ενώπιον της χωρίς να καταστεί ένοχος ενώπιον του Θεού... Αλλά πώς λέγεις ανόητε ότι δεν έχει καταδικάσει η Εκκλησία την Βασούλα αφού η ίδια προτείνει τον Ιωάννη Παύλο τον Β' , πάπα τηε Ρώμης, ως εκλεκτό σωτήρα εν ώ η εκκλησία έχει καταδικάσει τον παπισμό προ χιλιετίας... Μα εκείνη απ' ότι πληροφορούμεθα εδώ αυτοαποκαλείται μάλιστα ''καθολική'' και συμμετέχει σε εκείνων τα αιρετικά μυστήρια...
ΔιαγραφήΑκούω συχνά ότι αποκαλείται τη βασουλα αιρετικια κ τα έργα της διαβολικα. Από που κ ως που?όσο αν είναι αιρετικια να βγει να το πει η ίδια, η ίδια δε έχει επισημάνει τίποτε τέτοιο. Με πιάνουν τα νεύρα μου όταν ακούω κάτι τέτοια, γιατί το έργο του Θεού δεν πρέπει να το κυνηγσμε. Από απάντηση της σληθινης εν θεω ζωής που έχω πάρει είναι ότι η κ βασουλα είναι μια πίστη ορθόδοξη γυναίκα που πιστεύει πολι κ βλέπει το Χριστό από μικρή. Άρα έχουμε αμαρτία να κυνηγαμε το έργο του Χριστού. Προσπαθείτε να σπομσκρυνετε τον κόσμο μακριά από τη θρησκεία του Θεού, αυτό κάνετε συνεχώς. Δε ξέρω τι να πω πια. Μπορείτε να μου απσντησετε σε αυτά. Ξέρω θα μου πείτε ότι ανήκει σε αιρεση, αλλά περιμένω απάντηση σας. Ευχαριστώ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι και κολλητή του πατριάρχη Ιεροσολύμων.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι προπαγάνδα, ψέμα. άλλωστε ο Διάβολος μετατρέπεται σε άγγελο φωτός, σαν κάποιος άγιος, τα πάντα κάνουν οι δαίμονες για να απομακρύνουν ακόμα και τους εκλεκτούς του Χριστού και της Εκκλησίας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔΕΝ ΠΑΜΕ ΣΤΟΝ '''ΠΕΤΡΟ'' ΛΕΜΕ
ΑπάντησηΔιαγραφήΜούφα και καλοστημένη μπιζνα.ας ακολουθήσουν τα κορόιδα
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλά υπάρχουν τόσο ηλιθιοι που την ακολουθούν και την πιστεύουν;
ΑπάντησηΔιαγραφή