Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2015 ΣΤΗΝ "ΣΚΕΠΗ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ"




Το Σαββατο 17 Ιανουαριου 2015 και ωρα 17:30 μμ  το Ιερο ΙΔ παρεκκλησιο της Σκέπης του Παππού Αγιου Θεράποντα, μεσα στο κατανυκτικο πνευμα της Σεπτοτητας της Εικονος του Παππου Αγιου Θεραποντα, και σε κλειστο κυκλο των πνευματικων αδερφων "Αγιοθεραπητων", εκοψε την πρωτοχρονιατικη πιτα.

Ψαλλαμε τα "Καλαντα της Σκέπης του Παππου", συνοδεία εκκλησιαστικου οργανου στο οποιο εδινε τον "τονο" ο Κτητωρ. 

Οι πνευματικοι αδερφοι, με δεος και κατανυξη που οφειλει να χαρακτηριζει την Ορθοδοξια μας, πλαισωσαν την Ιεραν Εικονα και με τις μελωδικες των φωνες, "απογειωσαν" την "Προσευχη ακομα ποιο ψηλα....

Επειδη ο "Παππους Αγιος" οπως εχουμε πει, ειναι "απροβλεπτος" , μας την "εσκασε" παλι με την εκλογη του φλουριου της πρωτης πιτας στην μεριδα της Παναγιας της Γοργοεπηκοου!!!
(Να σημειωθει εδω οτι περσι το φλουρι, ειχε εκλεγει στον "Αγιο Θεραποντα"!!!

Στην δευτερη πιτα που κοπηκε, ο τυχερος πνευματικος αδερφος Φωτιος Αλεξακης, ηταν ο τυχερος εις διπλουν...  Αφου έλαβε το φλουρι, πηρε και το "επαθλο" - δυο (2) κιλα λουκανικα- το οποιο ηταν μια πολυ καλη και ευγενικη προσφορα του κρεοπωλειου "Τασος Μανελας"....!!

Στην τριτη πίτα το φλουρι ελαχε στην Σκεπη του Παππου !!!  

Θελω να ευχαριστησω ολα τα "Παιδια του Παππου" που παρευρέθηκαν σημερα και μοιραστηκαμε ολοι μας την Χαρα και την απλοτητα!!

Το παν στην ζωη ειναι να υπαρχει καλη και αγαθη διαθεση. Ενα κομματι ψωμι και λιγο νερο ειναι αφορμη για καλη παρεα που θα οφελεισει πνευματικα.... 

Εμεις στην Ορθοδοξη Μαρτυρια, σχεδον "παντα βρισκουμε εναν καλο λογο να βρεθουμε στην Σκεπη του Παππου και να μιλησουμε για την Ορθοδοξια"... 

Και δεν θα μεινουμε στα λογια....    Θα κανουμε πραξη αυτα που μπορουμε για την Δοξα Του Θεου γιατι ειμαστε   "πνευματικα παιδια ΑΓΙΩΝ  Γεροντων" 
!! 

ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!

Ο Κτητωρ 

Βόγκλης  Ι.  Αλέξανδρος

Στρατιωτικος ΠΝ   
 

























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου