Σάββατο, 6 Οκτωβρίου 2012

Η ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ - ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΜΑΣ ΩΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΘΩΑ ΟΣΟ ΔΕΙΧΝΕΙ...

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ;
 Του πρωτοπρ. Αντωνίου Μπουσδέκη
Εφημερίου Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Νικαίας.

Η Κάρτα του Πολίτη παρουσιάζεται σαν μια κάρτα η οποία θα μας διευκολύνει στο «νοικοκύρεμα», στις καθημερινές μας εργασίες, θα μας προστατεύει από κλοπές μια και δεν θα χρειάζεται να έχουμε μαζί μας χρήματα, θα έχουμε εύκολη πρόσβαση στο σύστημα υγείας, θα βοηθήσει αποτελεσματικά στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας και της τρομοκρατίας δίνοντας τη δυνατότητα στο κράτος, με την πρόσβαση σε όλα τα προσωπικά μας δεδομένα, να ελέγχει με διάφορους τρόπους όλους όσους το βλάπτουν.
Ισχυρίζεται ο Πρωθυπουργός ότι στην Κάρτα του Πολίτη, με την οποία θα διασυνδέονται ηλεκτρονικά όλες οι υπηρεσίες του Δημοσίου, θα ενσωματωθούν ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, εκλογικός αριθμός, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης, κάρτα διέλευσης διοδίων, κάρτα δημότη, αλλά και δεδομένα που έχουν σχέση με την υγεία (ηλεκτρονικός ιατρικός φάκελλος), ώστε ο πολίτης να εξυπηρετείται παντού και χωρίς γραφειοκρατία.  Επίσης  στο μέλλον σχεδιάζεται να ενταχθεί και η ηλεκτρονική «υπογραφή» των πολιτών και αυτή η κάρτα να αποτελέσει και την ηλεκτρονική ταυτότητα.   
 Έχει η Κάρτα του Πολίτη κάτι κακό; 
Ο γέροντας Ιουστίνος Πάρβου στη Ρουμανία με αφορμή την αναγγελία ηλεκτρονικής ταυτότητος με τσίπ, είπε με σαφήνεια και με κατηγορηματικό τρόπο: «Μάλλον για πολλούς ανάμεσά σας αυτό το τσίπ (η Κάρτα του Πολίτη θα περιέχει τσίπ) είναι κάτι ασήμαντο αλλά πίσω από αυτό το σύστημα που καταγράφει τους ανθρώπους και περιέχει όλα τα δεδομένα (πληροφορίες) κρύβεται μία ολόκληρη δικτατορία, ένα δαιμονικό σχέδιο, μέσω του οποίου δέχεσαι να πουλήσεις την ψυχή σου στο διάβολο.  Η καταγραφή των ανθρώπων, όπως κάνουμε με τα ζώα, είναι το πρώτο βήμα από τα μέτρα που παίρνουν για να ελέγχουν απόλυτα τον άνθρωπο».
  Πως μπορεί να γίνει αυτή η σύνδεση της Κάρτας του Πολί­τη με το δαιμονικό σχέδιο που μας λέει ο γέροντας ότι κρύβεται πίσω από αυτήν;
 Εδώ χρειάζεται μια μεγαλύτερη προσοχή.  Από τη δεκαετία του ’80 οι πολιτικοί μας πα­λεύουν να μας επιβάλουν μια ταυτότητα η οποία από τη μια μεριά φαίνεται χρήσιμη και απλή, αλλά από την άλλη συνδυάζει την αριθμοποίηση του προσώπου, την παρακο­λούθη­ση, το φακέλλωμα  και τον δυσώνυμο αριθμό 666. Αυτό το ξεκίνησαν με τον ΕΚΑΜ πρώτα, τον ΑΜΚΑ ύστερα, την Κάρτα Πολίτη  και το μοναδικό κωδικό πελάτη τώρα τελευταία. 
Εδώ λοιπόν αρχίζει να διαφαίνεται πως δεν είναι και τόσο απλά τα πράγματα αλλά πρόκειται για ένα σχέδιο που οδηγεί σε μια προηγμένου τύπου «δημοκρατική» δικτατορία η οποία περιγράφεται απλά ως εξής:
1ον. Υπάρχει ένα ηλεκτρονικό φακέλλωμα που σημαίνει ανα­πόφευκτα κα­τάργηση της ελευθερίας του προσώπου. Μέσω του φακελ­λώματος θα υπάρχει παρακολούθηση του προσώπου, κατάργηση του απορρήτου της ιδιωτικής ζωής με τη συλλογή και επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρος, ακόμα και με  την δημοσιο­ποίη­ση των ευαισθήτων προσωπικών δεδομένων, μια και αυτά θα βρίσκονται στα χέρια πολλών που θα χειρίζονται τα μηχανήματα αλλά και πολλών επιτηδείων οι οποίοι ευκαίρως ακαίρως θα μπορούν να μπαίνουν να βλέπουν αλλά και να αλλάζουν δεδομένα.  Παράλληλα υπάρχει πλήρης άγνοια των στοιχείων της κάρτας από τον κάτοχό της. 
Θα μπορούσε να αναρωτηθεί κανείς, εμείς οι χριστιανοί τι έχουμε να φοβηθούμε από ένα τέτοιο φακέλλωμα, μια και σύννομοι και ήσυχοι άνθρωποι είμαστε;  Είναι όμως ποτέ δυνατόν ο Έλληνας Ορθόδοξος Χρι­στιανός να δεχθεί οποιοδήποτε σύστημα που του στερεί την ελευ­θερία, τον αριθμοποιεί, τον εξευτελίζει σαν πρόσωπο, λέγοντάς του πόσο τον αγαπάει ενώ στην κυριολεξία τον υποδουλώνει και τον βασανίζει;
 2ον. Ουσιαστικά μας εισάγουν σε ένα νέο κράτος, σε ένα παγκόσμιο κράτος (μια και στους κομπιούτερ υπάρχει παγκό­σμια δυνατότητα επικοινωνίας), στο κράτος της ηλεκτρο­νι­κής δια­κυβέρνησης, για το οποίο τόσο περήφανος είναι ο πρωθυπουργός μας και μάλιστα χρησιμοποιώντας κωδικό πρόσβασης στη βάση δεδομέ­νων τον αριθμό 666.
 Τι είναι αυτό το νούμερο; Τι γνωρίζουμε γι’ αυτό; 
Στην Καινή Διαθήκη και συγκεκριμένα στο βιβλίο της Αποκαλύψεως, διαβάζουμε τα εξής:
«Ώδε η σοφία εστίν· ο έχων νουν ψηφισάτω τον αριθμόν του θηρίου· αριθμός γαρ ανθρώπου εστί· και ο αριθμός αυτού χξς΄» (Αποκ. ιγ΄ 18).  Μας λέει λοιπόν η Αποκάλυψη ότι ο αριθμός 666 δεν είναι ένας τυχαίος αριθμός, αλλά ο αριθμός του θηρίου, ο αριθμός του Αντιχρίστου, γι’ αυτό τον ονομάζουμε και δυσώνυμο αριθμό.
Δεν είναι περίεργο το γεγονός ότι μεταξύ τόσων και τόσων αριθμών διαλέχτηκε αυτός ο συγκεκριμένος αριθμός για να μας εισαγάγει στο κράτος της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, στο Παγκόσμιο κράτος;
Θέλουμε λοιπόν να μπούμε στο Παγκόσμιο κράτος το οποίο ιδρύεται τώρα και να απολαύσουμε όλες τις «διευκολύνσεις» που μας υπόσχεται; Την πόρτα μας την ανοίγει ο Αντίχριστος.  Αυτός είναι ο οικοδεσπότης, γι’ αυτό ακριβώς και το κράτος της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, το παγκόσμιο κράτος, το ονομάζουμεπαγκόσμιο κράτος του Αντιχρίστου.  Αυτά που μας λέει η Αγία Γραφή δεν είναι λόγια ωραία για να τα ακούμε, αλλά είναι η αλήθεια την οποία καλούμαστε να πιστέψουμε και να ενστερνιστούμε.  Είναι λοιπόν δυνατόν Χριστιανός, που αναγνωρίζει και σέβεται τη μαρτυρία του αγίου Ιωάννου του Ευαγγελιστού στην Αποκάλυψη, να πα­ραλάβει ταυτότητα η κάρτα, «έξυπνη» η όχι, που να έχει τον συμβο­λισμό του Αντιχρίστου;
 Επομένως φυσικό είναι ότι εμείς σαν Ορθόδοξοι Χριστια­νοί, που δεχόμαστε την Αποκάλυψη και τα όσα σοφά και αποκαλυπτικά μας γράφει ο άγιος Ιωάννης, δεν πρόκειται να παραλάβουμε αυτή την κάρτα ή την επερχόμενη ηλεκτρονική ταυτότητα η οτιδήποτε άλλο.
Αυτό το περίμεναν όλοι αυτοί που κατευθύνουν τα πράγματα του κόσμου και κάνουν το παν για να δημιουργηθεί αυτό το παγκόσμιο κράτος του Αντιχρίστου, έπρεπε λοιπόν να αντιμετω­πισθεί η δυσκολία αυτή και να βρεθούν τρόποι να ξεπε­ρα­σθεί ώστε σιγά σιγά να ολοκληρωθεί η ένταξη όλης της υφηλίου στο κράτος της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, στο κράτος του Αντιχρίστου. 
Αυτό έγινε και γίνεται με πολλούς τρόπους.  Αργά αλλά σταθερά.
1.      Προσπάθησαν με κάθε τρόπο να κοσμικοποιήσουν και να αποχριστιανοποιήσουν αν είναι δυνατόν την Ορθόδοξη Ελλάδα μας ώστε να είναι πιο εύκολο να ξεπερασθεί το θέμα του Αντιχρίστου.  Τώρα που σε μεγάλο βαθμό έχει γίνει αυτό, ακούμε τους χριστιανούς να μας λένε, ότι δεν είναι τίποτα σπουδαίο αυτός ο αριθμός και ότι αν εμείς δεν αρνηθούμε την πίστη μας αυτά δεν μπορούν να μας επηρρεάσουν.
2.     Άρχισαν να λανσάρουν διάφορες κάρτες πιστωτικές, για να σηκώνουμε λεφτά από την τράπεζα, για να ψωνίζουμε από διάφορα καταστήματα... με σκοπό να συνηθίσουμε στη χρήση της κάρτας.
3.     Γέμισαν στην κυριολεξία τον κόσμο με τον δυσσώνυμο αριθμό 666 βάζοντάς τον στο bar code που βρίσκεται σε  τρόφιμα, ρούχα και στο κάθε τι, δημιουργώντας μας μια εξοικείωση με τον αριθμό του Αντιχρίστου.
 Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν άνθρωποι που αντιστέκονται ακόμα λόγω της πίστης τους και δε δέχονται να προσχωρήσουν στο Παγκόσμιο κράτος του Αντιχρίστου.
Για να αντιμετωπίσουν και αυτό το τελευταίο εμπόδιο, αρχίζουν νομοθετικά να εκβιάζουν.  Σχετικά με τον ΑΜΚΑ ο νόμος λέει χαρακτηριστικά:  Άρθρο 153 του νόμου 3655/2008.  «2. Από την ίδια ως άνω ημερομηνία ουδείς δύναται να απα­σχοληθεί ως μισθωτός η ως αυτοαπασχολούμε­νος, να ασφαλισθεί η να καταβάλει ασφαλιστικές ει­σφορές, να εκδώσει η να ανανεώσει βιβλιάριο α­σθενείας, να δικαιωθεί και να εισπράξει συντάξεις και γενικότερα πάσης φύσεως παροχέςεπιδό­ματα και βοηθήματα, εάν δεν διαθέτει ΑΜΚΑ, ο οποίος αναγράφεται υπο­χρεωτικά επί όλων των ως άνω αντίστοιχων παραστα­τικών».
Εδώ πάλι έχουμε να παρατηρήσουμε από τη μία τη βία και τον εξανα­γκασμό με απειλή αποκλεισμού από τη ζωή, και από την άλλη μια αντιστοιχία στο κείμενο του νόμου με το αντίστοιχο χωρίο της Αποκαλύψεως που μιλάει για τον Αντίχριστο και το 666, και το οποίο λέει:
«… ίνα μη τις δύνηται αγοράσαι η πωλήσαι ει μη ο έχων το χάραγμα, το όνομα του θηρίου η τον αριθμόν του ονόματος αυτού» (Αποκαλ. κεφ. 13 στ. 17).
Όπως δεν μπορούμε να θεωρήσουμε τυχαία τη χρησιμοποίη­ση του δυσσωνύμου αριθμού 666 ως κωδικού για κάθε μας πράξη, έτσι και δεν μπορούμε να θεωρήσουμε τυχαία την αντιστοιχία του νόμου με όσα μας λέει η Αποκάλυψη.  Χιλιάδες κοσμοθεωρίες υπάρχουν, χιλιάδες φιλοσοφικά, θεολογικά, υπαρξιακά, νομοθετικά συστή­μα­τα, σύμβολα, συμβολικοί αριθμοί, πως διάλεξαν το συγκεκριμένο σύμβολο και τα συγκεκριμένα χωρία της Αποκαλύψεως;  
 Για το θέμα του ΑΜΚΑ δε μας διαβεβαίωσαν και η πολιτεία και η Εκκλησία πως δεν περιέχει το 666 και πως είναι ένας απλός χρηστικός αριθμός και άρα μπορούμε να τον χρησιμοποιούμε;
  Πρώτα από όλα πρέπει να πούμε πως και στην περίπτωση ακόμη που δεν θα υπάρχει το 666 στον ΑΜΚΑ ή στην Κάρτα του Πολίτη,   η παραλαβή τους σηματοδοτεί την  προσχώρησή μας σε ένα παγκόσμιο ολοκληρω­τικό σύστημα, το οποίο δεν αντιμετωπίζει τον άνθρωπο ως Εικόνα Θεού, αλλά ως «υποκείμενο» των δεδο­μένων (Νόμος 2472/1997), που σύντομα μπορεί να καταστεί αντικείμενο στα χέρια της οικονομικής ολιγαρχίας ή και αυτού κατόπιν του Αντιχρίστου (Ο γραμμικός κώδικας (BAR CODE)  και ο αριθμός 666, Μελέτη Γ΄  Ιερά Μονή Οσίου Γρηγορίου 23 Ιουνίου 1997).
Παρατηρούμε επίσης πως σχεδόν αμέσως (ίσως και μετά από την αντίδραση πολλών πολιτών που δεν δέχτηκαν να παραλάβουν τον ΑΜΚΑ) υποβαθμίζουμε τον ΑΜΚΑ συμπεριλαμβάνοντάς τον σε μια Κάρτα πολύ πιο πλήρη και πιο «έξυπνη»την Κάρτα του Πολίτη.
Ο στόχος δεν εγκαταλείφθηκε.  Ήδη η κυβέρνηση βιάζεται να μας εγκλωβίσει σ’ αυτήν την ηλεκτρονική διακυβέρνηση δηλαδή στο παγκόσμιο ολοκληρωτικό σύστημα, στο παγκόσμιο κράτος, δίνοντάς μας πριν από την Κάρτα του Πολίτη μια ακόμη ηλεκτρο­νι­κή κάρτα, που θα μας «διευκολύνει» όπως ισχυρίζεται, να μη συγκε­ντρώ­νουμε αποδείξεις από τις διάφο­ρες αγορές που κάνουμε.  Ένας νέος «μοναδικός κωδικός πελάτη».  Κάνει παράλληλα απογραφή όλων των δημοσίων υπαλλήλων με ηλεκτρονικό τρόπο, λέγοντας ότι όποιος δεν στείλει τα στοιχεία του δεν θα πληρωθεί.  Και εδώ είναι άξιον περιεργείας γιατί μας το ζητάνε αυτό αφού όλα τα στοιχεία τα έχουν και οι υπηρεσίες από τις οποίες πληρωνόμαστε και τώρα πλέον και ηλεκτρονικά.  Προς τι όλη αυτή η φασαρία;  Μήπως κάτι άλλο κρύβεται και πίσω από αυτή την απογραφή;
 Ας δούμε λίγο και την κατάσταση όλων αυτών που θα πά­ρουν τον ΑΜΚΑ, την Κάρτα του Πολίτη και ό,τι άλλο κυκλοφορήσει μέχρι και την ηλεκτρονική ταυτότητα και τελικά το χάραγμα.
Παίρνουμε λοιπόν την Κάρτα για να μπορούμε να πληρω­θού­με, να έχουμε ασφαλιστική κάλυψη, να κάνουμε τη ζωή μας πιο ήσυχη και πιο ασφαλή. 
Ξαφνικά όμως ακούμε ότι κόβονται μισθοί, συντάξεις, επιδόματα, παρο­χές, ευνοϊκοί όροι στους πολύτεκνους και στους αδύνατους· άρχισαν και  σκληραί­νουν τα φοροεισπρακτικά μέτρα· θα κλεί­σουν η θα συγχωνευθούν νοσοκομεία· η ασφαλιστική κάλυ­ψη των δήθεν ασφαλισμένων πολιτών θα είναι πολύ πενιχρή· σε τι λοιπόν θα μας χρειάζεται η Κάρτα ασφάλισης η Κάρτα του Πολίτη; Ούτε ασφάλιση θα έχουμε, ούτε χρήματα, ούτε ελεύθερη πρόσβαση στην ελεύθερη αγορά πραγμάτων και δραστηριοτήτων. 
Επίσης και στον σημαντικό τομέα της ασφάλειας και της ήσυχης ζωής ξαφνικά αντιλαμβανόμαστε πως δεν είναι έτσι τα πράγματα μια και ασφάλεια δεν υπάρχει.  Καθημερινά ακούμε κλο­πές, φόνους, βία, ναρκωτικά, ταραχές, τρομοκρατία, πολέμους... και αυτά όλο και περισσότερο όσο επεκτείνεται το κράτος της ηλε­κτρονικής διακυβέρνησης, μάλιστα (το πιο φοβερό!) με τη δικαιο­λογία της πάταξης της τρομοκρατίας και της ασφάλειας του πολίτη.  Αυτό μας θυμίζει την εποχή που η Αμερική απ’ τη μια έριχνε βόμβες στο Αφγανιστάν και από τη άλλη έστελνε ανθρωπιστική βοήθεια.
Οι ταλαίπωροι Έλληνες πολίτες βρίσκονται συνεχώς μπρο­στά σε καταστάσεις που τους γεμίζουν με άγχος για το μέλλον και ανασφάλεια.  Η χρήση αγχολυτικών, αντικαταθλιπτικών, και διά­φορων άλλων ψυχοφαρμάκων, με τα οποία ο Έλληνας πολίτης προσπαθεί να βάλει μια ισορροπία στη ζωή του έχει αυξηθεί.  Όμως αυτή η ισορροπία κρατάει όσο κρατάνε και τα φάρμακα και το πρόβλημα συνεχίζεται και επιδεινώνεται, η ειρήνη και η ανάπαυση δεν έρχεται στις καρδιές.  Καθώς σκεπτόμαστε όλα αυτά θυμόμαστε το χωρίο της Αποκαλύψεως που λέει:  «… και ουκ έχουσιν ανάπαυσιν ημέρας, και νυκτός οι προσκυνούντες το θηρίον και την εικόνα αυτού, και ει τις λαμβάνει το χάραγμα του ονόματος αυτού» (Αποκ. ιδ, 11).  Πριν έρθει το χάραγμα βλέπουμε ήδη κατ’ αντιστοιχία τους καρπούς της αποστασίας μας.
Τυχαίο και αυτό; Ας αναρωτηθεί ο καθένας μόνος του και ας αρχίσει να βγάζει τα συμπεράσματά του και να προετοιμάζεται.
 Να προετοιμάζεται για τι;  Αυτό θα το καταλάβουμε αν δούμε τώρα και την κατάσταση όλων εκείνων που θα αρνηθούν να πάρουν τη Κάρτα, και πολύ περισσότερο το επερχόμενο χάραγμα.
 Ο αποκλεισμός από την κοινωνική ζωή που προαναγγέλλεται από την Αποκάλυψη δεν είναι κάτι ανώδυνο:  «και ποιεί πάντας, τους μικρούς και τους μεγάλους, και τους πλουσίους και τους πτωχούς, και τους ελευθέρους και τους δούλους, ίνα δώσωσιν αυτοίς χάραγμα επί της χειρός αυτών της δεξιάς η επί των μετώπων αυτών, και ίνα μη τις δύνηται αγοράσαι η πωλήσαι, ει μη ο έχων το χάραγμα, το όνομα του θηρίου η τον αριθμόν του ονόματος αυτού» (Αποκ. 13, 16-17)
Πρέπει ο Χριστιανός να είναι έτοιμος για όλα.  Ίσως ακόμα και για το μαρτύριο.  Ο γέροντας Ιουστίνος ο ηγούμενος της Μονής Πέτρου Βόντα που ξαναμνημονεύσαμε στην αρχή μας λέει πάλι πολύ ωραία: «Γιαυτό σάς λέω είναι ο καιρός του μαρτυρίου.  Κατά τη γνώμη μου είμαστε στους καιρούς, στους οποίους ο μόνος δρόμος για τη σωτηρία είναι το μαρτύριο».  Επίσης στα Ευαγγέλια μας λένε οι Ευαγγελιστές ότι θα γίνει θλίψις πολύ μεγάλη που δεν ξαναέγινε ποτέ.  Μάλιστα για να τονίσει αυτή την πραγματικότητα λέει πως εκολοβώθηκαν οι ημέρες για να μην χαθούν και οι εκλεκτοί...
 Μά γιατί τα λέμε όλα αυτά και φοβάται ο κόσμος και πανι­κοβάλλεται;
Όλα αυτά τα λέει η Αγία Γραφή.  Τα έγραψαν οι Άγιοι Ευαγγελιστές φωτισθέντες από το Άγιο Πνεύμα και φυσικά είναι αλήθεια.  Οι Άγιοι Ευαγγελιστές μας μετέφεραν την αλήθεια χωρίς συναισθηματισμούς.  Δε θέλησαν να μας χαϊδέψουν τα αυτιά με ωραία και ψεύτικα λόγια. Όλα αυτά λοιπόν που μας λέει η Αγία Γραφή είναι λόγια που παρηγορούν την καρδιά του ανθρώπου, που φέρνουν ειρήνη και ανάπαυση στην καρδιά.  Πως τώρα εμείς φτάσαμε να διαβάζουμε τα λόγια της Γραφής και να μας πιάνει φόβος και να μην χαίρεται και να μην αναπαύεται η ψυχή μας;
Εδώ ακριβώς βρίσκεται μια από της μεγαλύτερες επιτυχίες του διαβόλου.  Μας παρουσιάζει «φοβερή» την αλήθεια για να φοβηθούμε και να ακολουθήσουμε το ψέμα. Και μείς φοβόμαστε τις «φοβέρες» του ψεύτη διαβόλου και δεν φοβόμαστε τις «φοβέρες» του αληθινού Θεού που διαβάζουμε στην Αγία Γραφή.    
Εμείς όμως σαν Ορθόδοξοι Χριστιανοί που πιστεύουμε στην αλήθεια της Αγίας Γραφής, ακούμε προσεκτικά όσα μας λέει η Γραφή και προετοιμαζόμαστε. 
 Τι είναι αυτή η προετοιμασία για την οποία μιλούν και οι άγιοι Πατέρες μας;  Σε τι συνίσταται και σε τι αποσκοπεί;
Εδώ ας ξαναθυμηθούμε λίγο τον γέροντα Ιουστίνο Πάρβου: «Να ανοικοδομήσουμε αυτό το λαό! Αλλά δεν θα μπορέσουμε να κάνουμε αυτό το πράγμα, αν δεν ανοικοδομήσουμε ο καθένας τις ψυχές μας.  Να ταπεινωθούμε και να βάλουμε στάχτη στο κεφά­λι, για να μας δώσει ο Θεός τη Χάρη και τη δύναμη  να δεχθούμε το μαρτύριο».
Και ένας άλλος σύγχρονος γέροντας, ο γέρων Αμβρόσιος από τη Μονή Δαδίου, την «Παναγία τη Γαβριώτισσα» μας λέει: «Πρέπει ν' αποκτήσετε ισχυρή πίστη, μόνοι σας, με υπομονή, με καλωσύνη, με δικαιοσύνη. Να μη χάσουμε την πίστη! Σταθερή πίστη, και ο Θεός θα δώσει βοήθεια. Χωρίς την προσευχή, πάμε χαμένοι. Μη σκέφτεστε για το μέλλον. Είναι όλα στα χέρια του Θεού. Να διαβάζετε Πατερικά κάθε μέρα από λίγο, και ο Θεός θα φωτίζει. Ύστερα θα δυναμώνει ο νους σας».   Η μετάνοια λοιπόν, η προσευχή και η απόλυτη εμπιστοσύνη στα σχέδια του Θεού για μας είναι η βασική προετοιμασία.  Εάν ο Χριστιανός ζει ταπεινά τη μετάνοια σά μια μόνιμη κατάσταση στη ζωή του και ζητάει καθημερινά, έμπονα, στην προσευχή του τη Χάρη του Θεού, έρχεται η Χάρις του Θεού και αντιλαμβάνεται σωστά τα πράγματα.  Δεν φοβάται διαβάζοντας την Αγία Γραφή.  Δε σκέφτεται το μέλλον.  Όσα καταλαβαίνει χαίρεται και όσα δεν καταλαβαίνει έχει μάθει να τα αφήνει στα χέρια του Θεού «εν ειρήνη». 
Ζώντας εμείς τη σημερινή κατάσταση δεν πρέπει να αγωνιού­με για το τι θα γίνει αύριο.  Αυτό κανένας μας δεν το ξέρει.  Η αγωνία μας θα πρέπει να είναι να κάνουμε τελικά το θέλημα του Θεού και να μη πλανηθούμε.  Όταν ζούμε αυτό το κλίμα σίγουρα δεν σκεφτόμαστε το αύριο με φόβο.  Έχουμε τη σιγουριά της δικής Του παρουσίας στη ζωή μας.  Δεν προβληματιζόμαστε για το τι θα μας συμβεί αύριο γιατί ξέρουμε πως μαζί μας είναι ο Χριστός.  Ο δρόμος, είτε βατός είτε δύσβατος, είναι ασφαλής.  Ο Χριστός με την παρουσία Του τον γλυκαίνει, τον ομορφαίνει, τον ασφαλίζει.  Κάνει «μακαρία την οδό» και εδώ και εκεί.  Η καρδιά γεμίζει με μια θεϊκή παρηγοριά και χαίρεται ουράνια.  Ξεχνάει αυτή την πραγματικό­τητα που είναι εμποτισμένη με την αμαρτία και το θάνατο και ζει την πραγματικότητα που μας περιγράφει η Αποκά­λυψη στο τελευταίο κεφάλαιο.
  «Και είδον ουρανόν καινόν και γην καινήν· ο γαρ πρώτος ουρανός και η πρώτη γη απήλθον, και η θάλασσα ουκ εστιν έτι» (Αποκάλυψη 21,1)
Αυτό σημαίνει αυτό που λέει και ο απ. Παύλος «Αυτή η κτίσις ελευθερωθήσεται από της δουλείας της φθοράς εις την ελευθερίαν της δόξης των τέκνων του Θεού». (Ρωμ.8,21).
 «Και η πόλις ου χρείαν έχει του ηλίου ουδέ της σελήνης ίνα φαίνωσιν αυτή· η γαρ δόξα του Θεού εφώτισεν αυτήν, και ο λύχνος αυτής το αρνίον» (Αποκ. 21,22-23).
 «… και ο θρόνος του Θεού και του Αρνίου εν αυτή έσται, και οι δούλοι αυτού λατρεύουσιν αυτώ και όψονται το πρόσωπον αυτού, και το όνομα αυτού επί των μετώπων αυτών.  Και νυξ ουκ έσται εκεί και χρείαν ουκ έχουσιν λύχνου και φωτός ηλίου, ότι Κύριος ο Θεός φωτιεί αυτούς, και βασιλεύσουσιν εις τους αιώνας των αιώνων» (Αποκ. 22,3-5)
 Ας σταθεροποιήσουμε την πίστη μας σ’ αυτά.  Ας αφήσουμε την καρδιά μας να γεμίσει με την ουράνια χαρά που δημιουργεί στην ψυχή η δική Του παρουσία.  Ας βλέπουμε μπροστά μας τον «καινό ουρανό και την καινή γη»,  το εσφαγμένο Αρνίο στο θρόνο του Θεού, το «Φως του κόσμου» να φωτίζει αιώνια και ας απολαύσουμε νοητά από τώρα την απ’ ευθείας θέα του προσώπου Του, την οποία ευχόμαστε να  αξιωθούμε να απολαμβάνουμε αενάως στη Βασιλεία Του.
 Υ.Γ. 1.  Αναφέρουμε σαν εξέχουσα είδηση ότι η Κυβέρνηση Συνασπισμού της Αγγλίας μετά την μεγάλη αντίδραση του λαού στην ηλεκτρονική ταυτότητα και στη στέρηση του μεγαλύτερου δώρου της ελευθερίας του προσώπου, την ανακάλεσε και είπε ότι θα καταστραφούν όλα τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών με ασφάλεια.
Νομίζω ότι και εδώ βλέπουμε ότι τα πράγματα δεν εξελίσσο­νται όπως ίσως τα φανταζόμαστε, η όπως τα φαντάζονται οι διοικούντες, αλλά Άλλος είναι αυτός που αποφασίζει.  Γιαυτό πάλι τονίζουμε πόσο μεγάλη σημασία έχει να μην αγωνιούμε για το αύριο, αλλά το μόνο που πρέπει να μας απασχολεί είναι να βρισκόμαστε κοντά στο Θεό και να δίνουμε τη μαρτυρία μας για κάθε τι που έχει σχέση με τη ζωή μας και περισσότερο με την πίστη μας.
Υ.Γ.  2.  Μέσα στο πλαίσιο αυτό υπάρχει και στη χώρα μας  μία ογκούμενη αντίδραση για την επερχόμενη Κάρτα του Πολίτη. Ήδη, μετά από την επιστολή του π. Σαράντη Σαράντου προς την Ιεραρχία της Εκκλησίας μας, με πρωτοβουλία των Αντιρρησιών Ορθόδοξης Συνείδησης άρχισαν να συλλέγονται υπογραφές  για τη μη υποχρεωτική παραλαβή της Κάρτας του Πολίτη στο διαδίκτυο:
          http://anavaseis.blogspot.com/
          http://www.orthros.org
  Όσοι δεν έχουν διαδικτυακή σύνδεση ή δεν θέλουν να υπογράψουν μέσω του διαδυκτίου, μπορούν να εκτυπώσουν την κάτωθι φόρμα και να την αποστείλουν στην αναγραφόμενη ταχυδρομική διεύθυνση. 
 Συμπληρώστε τα παρακάτω πεδία και στείλτε τη σελίδα αυτή στην ταχυδρομική θυρίδα :
ΤΘ 105
ΣΠΑΤΑ
Τ.Κ 19004
 Κάντε κλικ στην εικόνα για ζουμ
ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου