Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024

Η ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ


 

Οὐ θαῦμα θνῄσκειν κοσμοσώτειραν Κόρην,
Τοῦ κοσμοπλάστου σαρκικῶς τεθνηκότος.
Ζῇ ἀεὶ Θεομήτωρ, κἂν δεκάτῃ θάνε πέμπτῃ.


Όπως είναι γνωστό, επάνω από το Σταυρό ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός, έδωσε εντολή και την Παναγία μητέρα του παρέλαβε ο Ιωάννης ο Ευαγγελιστής στο σπίτι του, όπου διέμενε μαζί με τον αδελφό του Ιάκωβο και τη μητέρα του Σαλώμη, συγγενή της Θεοτόκου. Όταν δε ήλθε η στιγμή να τελειώσει την επίγεια ζωή της, άγγελος Κυρίου (η παράδοση λέει ότι ήταν ο Aρχάγγελος Γαβριήλ) της το έκανε 
γνωστό τρεις μέρες πριν.

Η χαρά της Θεοτόκου υπήρξε μεγάλη, διότι θα συναντούσε το μονογενή της Υιό και Θεό όλων των ανθρώπων. Πήγε, λοιπόν, και προσευχήθηκε στο όρος των Ελαίων, όπου συνήθιζε να προσεύχεται και ο Κύριος Ιησούς. Έπειτα, γύρισε στο σπίτι του Ιωάννη, όπου έκανε γνωστή την επικείμενη κοίμηση της.
Η παράδοση αναφέρει ότι την τρίτη ήμερα από την εμφάνιση του αγγέλου, λίγο πριν κοιμηθεί η Θεοτόκος, οι Απόστολοι δεν ήταν όλοι στα Ιεροσόλυμα, αλλά σε μακρινούς τόπους όπου κήρυτταν το Ευαγγέλιο. Τότε, ξαφνικά νεφέλη τους άρπαξε και τους έφερε όλους μπροστά στο κρεβάτι, όπου ήταν ξαπλωμένη η Θεοτόκος και περίμενε την κοίμηση της. Mαζί δε με τους Aποστόλους ήλθε και ο Aρεοπαγίτης Διονύσιος, ο Άγιος Iερόθεος ο διδάσκαλος του Διονυσίου, ο Aπόστολος Tιμόθεος, και οι λοιποί θεόσοφοι Iεράρχες.

Όταν εκοιμήθη, με ψαλμούς και ύμνους την τοποθέτησαν στο μνήμα της Γεσθημανή. Eπειδή, κατά θείαν οικονομίαν, ένας από τους Aποστόλους (ο Θωμάς όπως λέει η παράδοση) δεν ήταν παρών στην κηδεία της Θεομήτορος, ζήτησε να ανοιχτεί ο τάφος ώστε να προσκυνήσει και αυτός το Σώμα της Θεοτόκου.
Έτσι, μετά από τρεις ήμερες, άνοιξαν τον τάφο και έκπληκτοι διαπίστωσαν ότι η Παναγία αναστήθηκε σωματικά και ανελήφθη στους ουρανούς. Και βέβαια, όλη η ανθρωπότητα, με ευγνωμοσύνη για τις πρεσβείες της στο Σωτήρα Χριστό, αναφωνεί: «Χαίρε, ώ Μήτερ τής ζωής».

ΠΗΓΗ : facebook

1 σχόλιο:

  1. Με λένε Λυδία Ανδρέα. Όταν ο σύζυγός μου με άφησε, ήμουν τραυματισμένος και ραγισμένη στην καρδιά και δεν μπορούσα να συνέλθω για μήνες. Έκανα ό,τι μπορούσα για να το ανακτήσω, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Έφυγα για μια άλλη πόλη, ελπίζοντας να ξεκινήσω από την αρχή. Ήρθα σε επαφή με έναν άλλο άντρα που προσπάθησα να είμαι μαζί του αλλά δεν τα κατάφερα γιατί δεν μπορούσα να τον αγαπήσω. Ήξερα ότι ακόμα αγαπούσα και ήθελα τον άνθρωπό μου πίσω. Άρχισα λοιπόν να ψάχνω για βοήθεια και τότε ήταν που βρήκα τον DR GIDEON από διαφορετικές οπτικές γωνίες, διάβασα για αυτόν. Μίλησα και του έδωσα να καταλάβει όλα όσα έπρεπε να ξέρω και πίστεψα σε αυτόν και ακολούθησα τις διαδικασίες. Δούλεψε για μένα και αποκατέστησε την αγάπη και τη σύνδεση μεταξύ εμένα και του άντρα μου και μετά από 48 ώρες όπως υποσχέθηκε ο άνθρωπός μου με έψαξε και μιλήσαμε και κατέβηκε να με δει που ήμουν και έφτιαξα πράγματα και έγινα ευτυχισμένος νέα μαζί. Ο DR GIDEON είναι αξιόπιστος και μπορεί επίσης να σας βοηθήσει αν επικοινωνήσετε μαζί του για οτιδήποτε. WhatsApp τους στο +2347042191323
    Email:drgideon611@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή