Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012

ΒΡΩΜΕΡΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΑΝΤ1! ΚΡΥΒΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΛΕΘΕΑΤΕΣ ΟΤΙ ΤΟ «ΝΗΣΙ» ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΤΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ Ο ΣΟΥΛΕΪΜΑΝ ΗΤΑΝ Η ΡΟΔΟΣ!ΒΡΩΜΕΡΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΑΝΤ1! ΚΡΥΒΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΛΕΘΕΑΤΕΣ ΟΤΙ ΤΟ «ΝΗΣΙ» ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΤΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ Ο ΣΟΥΛΕΪΜΑΝ ΗΤΑΝ Η ΡΟΔΟΣ!


H Ρόδος είναι το «Νησί» που θέλει διακαώς να κατακτήσει ο Σουλεϊμάν και προετοιμάζεται πυρετωδώς μετά το 10ο επεισόδιο. Δεν αναφέρεται ΠΟΤΕ η λέξη Ρόδος. Γιατί θα χαλούσε η Προπαγάνδα και οι κοιμώμενοι Έλληνες με τους αποβλακωτές (αποκωδικοποιητές) θα καταλάβαιναν ότι οι Τούρκοι (όχι ο Σουλειμάν, αλλά ο Ερντογάν) βρίσκονται προ των Πυλών ΣΗΜΕΡΑ. Διαβάστε κι εδώ.
Υπάρχει περίπτωση ο λοβοτομημένος Έλληνας να ανοίξει ένα Βιβλίο Ιστορίας ή να ψάξει στο Διαδίκτυο για να βρεί το όνομα του «Νησιού» που τόσο επιμελημένα μας κρύβουν; Αλήθεια οι θεατές του Σουλειμάν στη Ρόδο και στα Δωδεκάννησα, (και ιδιαιτέρως στο Καστελλόριζο) γνωρίζουν ότι το «Νησί» είναι το δικό τους νησί, η Ρόδος;

Στο αξιόλογο ιστορικό άρθρο του Γ. Θεοδωράτου για τον Σουλεϊμάν, που αναδημοσιεύτηκε στο Defencepoint, διαβάζουμε για την κατάκτηση της Ρόδου:

«Η κατάληψη της Ρόδου λειτούργησε ως επιπλέον ασφαλιστική δικλίδα προς όφελος της κυριαρχίας των Οθωμανών επί των Μαμελούκων της Αιγύπτου, οι οποίοι έχασαν έναν όψιμο σύμμαχο (τους Ιωαννίτες) καθώς η επιχείρηση εισβολής κατά της νήσου πραγματοποιήθηκε με αφορμή την επανάσταση του Μαμελούκου Γιαμπαρντί αλ Γκαζαλί, τον οποίον οι ιππότες υποστήριξαν με το ναυτικό τους.»

«Ο κύριος γεωπολιτικός στόχος των Οθωμανών ήταν να ελέγξουν πλήρως την Ανατολική Μεσόγειο. Ωστόσο Κύπρος, Κρήτη, Ρόδος και πολλά νησιά του Αιγαίου (Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Κύθηρα, Σποράδες, Σκύρος) συν ορισμένα φρούρια στην Πελοπόννησο (Ναύπλιο, Μονεμβασιά) αποτελούσαν κτήσεις των Βενετών και άλλων λατινικών δυνάμεων. Ο Σουλεϊμάν ασφυκτιούσε εγκλωβισμένος εντός του ελεγχόμενου, από χριστιανικές δυνάμεις, αρχιπελάγους του Αιγαίου.Η Οθωμανική Αυτοκρατορία έπρεπε να εξελιχθεί σε ναυτική δύναμη πρώτου μεγέθους, εάν θα έπρεπε να καταστεί υπολογίσιμος διεθνής παράγων. Ο πόλεμος για την κυριαρχία της ζωτικής σημασίας αυτής λεκάνης θα εκτυλισσόταν στην θάλασσα, ένα πεδίο στο οποίο παραδοσιακά οι Οθωμανοί υστερούσαν έναντι των ναυτικών δυνάμεων της Δύσης. Είχε έλθει η συγκυρία για την ανάπτυξη της οθωμανικής ναυτικής ισχύος και προς αυτήν την κατεύθυνση βοήθησε αποφασιστικά η οικονομική άνθιση που προσέφερε η εκμετάλλευση της υψηλής γεωστρατηγικής/γεωοικονομικής αξίας εδαφικής περιοχής μεταξύ Αιγύπτου-Σινά-Στενών Αντεν.»

Γιατί ο Αντ1 δεν ανεβάζει τα επεισόδια του Σουλεϊμάν στο Web TV; Αυτό δεν έχει ξαναγίνει σε τούρκικη σειρά! Δεν θέλουν να εντοπίσουμε και να ξεσκεπάσουμε με αναδημοσιεύσεις την προπαγάνδα, την απόκρυψη και την Ιστορική Παραχάραξη που κάνουν. Σε ορισμένα blog, εμφανίζονται λεπτομερείς περιλήψεις των επεισοδίων. Πουθενά, σε καμία περίληψη δεν συναντήσαμε το πραγματικό όνομα του «Νησιού», που προετοιμάζεται να κατακτήσει ο Σουλειμάν, (Ερντογάν) και που είναι η Ρόδος.... Η προπαγάνδα έχει διεισδύσει και στo Διαδίκτυο! Όλγα Κεφαλογιάννη, εξακολουθείς ΑΚΟΜΑ να πιστεύεις ότι τα τουρκικά σήριαλ είναι καλά και προάγουν την Ελληνοτουρκική ...Φιλία; Μήπως σκοπεύεις να τους δώσεις και την Κρήτη; Ή μήπως την Κρήτη θα την δώσετε στο Ισραήλ... Aelius Maximus 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου